Dravec

david_24

Tak pri venčení som bol vyšpehovať tých vtákov a na strome sedeli 4 sovy, podobajúce sa na kuvíkov, ale boli väčšie asi tak 30 cm. Rozprával som sa so susedom a ten mi vravel, že tiež videl nejakého dravca, ale sova to nebola a vraj mal dobrých 60cm. Ale on hulí, takže to beriem s rezervou:-)

david_24

ďakujem za reakciu, pozeral som toho dážďovníka, principiálne by to aj on mohol byť, ale tento náš sa mi zdal rozhodne väčším, tých 30cm mal určite. Teraz sa snaží komunikovať s týmto vtákom www.youtube.com asi sa odsťahujem...

mate59

myslím je to rorýs obecný slovensky dažďovník obyčajný, patrí do svišťúňov.
Svišťať by mohol radšej niekde v lesoch.

mate59

u nás na sidlisku je ich more,víkajú všetci,podobní sú ako velká lastovička,v lete musím mat zatvorené okná, cez plastové ho nepočujem,ale je to hrozné, tie ich nálety a víka ich aspoň 20.Sme si zvykli. A poserú všetky autá.Denne.Strieborné obzvlášt radi.

david_24

slnečnica ani kuvik to nie je. Videl som ho letieť, nevyzerá ako sova, ale ako klasický dravec, zo zadu je hnedý, má vidlicový chvost na ten typ ako lastovička a nad chvostom mal bielu škvrnu. Dnes pizúkal do 5tej.

slnecnica

To je mladý kuvik, aj u nás sa občas objaví, ostane cca mesiac, po nociach vyškrekuje a potom niekam zmizne. Tak vydrž alebo zavolaj slobode zvierat a oni ta nasmerujú ďalej

david_24

Tak už ju/ho to prestalo baviť, ale mám na vtákov poslednú dobu smolu. Ráno som sa zobudil na to, ako na mojom satelite majú rande 3 holuby a ešte aj môjho psa zobudili. Ten bol z toho veľmi pohoršený...
V prvý deň som ani ja neoslavoval, bol som rád, že som prišiel domov, ľahol a spal do ďalšieho rána:-) resp. poobedia:-)

iskierka

víí víí :)) zlatý, no radšej to neskúmaj.. nevyzera ta potvorka, ze by ju to malo kazdu chvilku prestat bavit? :/
a ten nick...pretoze ma tak niekto vola..ked som sa registrovala, nic ine mi nenapadlo
aa oslavy, vies co, ani nie, ja som to tak neprezivala ako podaktori, co sa k titulu dostali ako slepý k očiam :D
no dobre, rieš tu dravca, o ostatnom môžeme hodiť reč vedľa :)

david_24

Ďakujem Inko, vlastne pani Ing. iskierka:-) (Ako ťa napadol takýto nickname?:-) ) Aj ja gratulujem! Už si poriadne pooslavovala?
Ja sa z toho dravca zbláznim. Neviem, či to nie je aj nejaká sova, ale nerobí hú húúú, ale skôl vííí víííí:-)