Komplikácie zo zápalu okostnice - rakovina

Príspevok v téme: Komplikácie zo zápalu okostnice - rakovina
Sejla

Dobre skrátim to: mám rozsiahlejší zápal okostnice, začalo to minulý piatok v noci, kedže môj zubár cez víkendy nepracuje, pretrpela som si celý víkend a išla k nemu v pondelok. Najskôr mi vyvŕtal jednu stoličku a hneď dal vložku, v tú noc ma to začalo bolieť ešte viac, tak na druhý deň mi vyvŕtal aj vedľajšiu stoličku, nechal mi otvorené obidva zuby, nech mi odtial 3 dni vyteká hnis a predpísal antibiotiká. V piatok, tj včera mi už do nich dal dezinfekčné vložky, keďže ma to už nebolelo. Avšak znova začalo bolieť akonáhle som prišla domov, bolelo to nenormálne, odvtedy beriem spolu s antibiotikami aj tabletky proti bolesti KAŽDÝCH 6 hodín, aj v noci, proste bez nich je to ukrutná bolesť. Zubár by mi to mal zaplombovať koncom tohto mesiaca, dovtedy jeho návšteva vraj nie je nutná.
Môj strýko z maminej strany umrel na rakovinu, strýko z otcovej strany umrel na rakovinu, ktorú dostal PRESNE TAKTO - z bolesti zuba. Rakovinu mal aj dedko - v pokročilom veku. Ja nie som zrovna nefajčiar - teda... som fajčiarka, stravujem sa zdravo, aj sem tam športujem, jem veľa brokolice, ale aj napriek tomu mám veeľmi oslabenú imunitu, mala som ju vždy, ale posledný rok, vďaka mojim depresiám, ešte viac. Tento rok som mala zápal pľúc, dva krát vírusovú chrípku a teraz táto hlúpa kosť. Čo si myslíte, ako mám postupovať, čo najviac môžem spraviť pre svoje zdravie teraz? Prosím nestrašte ma moc, lebo už som dosť nahnevaná a ešte viac sa nahnevám! Ďakujem za ochotné príspevky!

Maoam

Sejla, zacina sa väcsinou detoxikaciou criev, dobry je klystir (ale nerobila by som ho sama, ale u lekara, uplnym vylucenim cukru, niekto vyluci aj bielu muku, mäso atd.

vela vody, mineraly, vitaminy (lebo pri detoxe sa telo prekysluje)

pri odvykani od fajcenia mas moznost lekarskej pomoci, existuju pomocne lieky, naplaste a pod nerobila by som to sama, o to vyssia sanca bude, ze to zmaknes, ked si nechas pomoct, jasne ze sa to neda zo dna na den, zacnes redukciou az postupne uplne prestanes

ak ti prechadzaju bolesti v oblasti okostice, tak ti to ATB asi zabralo, ale treba to riadne vyhojit lebo ak to prejde do chronicity, tak amen

viem o com hovorim, preto ti to vravim, treba to riadne vyliecit, kludne to ATB brat aj dlhsie, ak ti bolest celkom neprejde, kontrolny ster odtial atd.

Sejla

Maoam viem, že to myslíš dobre.. máš pravdu, mala by som s tým skoncovať raz a navždy. V minulosti som prestala na dva roky a potom som znova začala. Nepôjde to zo dňa na deň, lebo abstinenčné príznaky spôsobujú nervozitu, ktorá bude nepríjemná mne a aj okoliu, takže na to treba ísť postupne. Rozmýšľam aspoň nad kúpou elektronickej cigarety, ktorá aspoň nie je zdraviu škodlivá.
Nebrali mi žiadnu vzorku, ani ster. Ale bolesť už pomaly ustupuje, takže som sa ukludnila. Máš nejakú radu, alebo link na ten detox? Vyskúšala by som to:)
llek: vďaka, dám vedieť ako to prebieha, cítim sa podstatne lepšie, ako včera, antibiotiká som práve dobrala, ani brufen už nemusím, len sem tam cítim podivný tlak v zuboch, ale nič drastické.
m,mlk viem, čo tým chceš povedať, ale myslím, že si na zlej adrese. Ja som vcelku vyrovnaná a v podstate všetok čas venujem sebe a naplno si ho užívam. Veď pre koho si robím ten vodičák, ak nie pre seba? A keď sa venujem rodine, či pomáham, tiež z toho mám zisk, teší ma to a baví..nerobím veci, preto, že by som mala, alebo mi ich niekto káže, ale preto, že to tak chcem a cítim.

Maoam

ked prestanes fajcit, sprav si poriadny detox, lebo neviem ako dlho nasavas tie plyny do seba, ale adekvatne k tomu mas v stave svoje telo

darmo jes brokolicu, ked vdychujes do seba ten sajrajt

nic v zlom, myslim to dobre :-)

Maoam

ako prve: prestan fajcit

dokym fajcis, nezlepsis svoje zdravie

zdravie ustnej dutiny a dychacich ciest, oslabena imunita velmi suvisia prave s fajcenim

zapal okostice: urobili ti z rany ster, pred nasadenim ATB? mozne je, ze zapal sposobili bakterie, ktore su rezistentne voci ATB, ktore ti dali

ak mas pocit, ze nezaberaju, par dni po vysadeni treba odobrat ster priamo z rany, odkial vyteka hnis a poslat to do labaku

a prestan fajcit

m,mlk

llek,
ja viem, že ľudia nemajú čas. alebo si ho len proste nenájdu, aj keď by sa dalo. a potom majú problémy.
a je pre mnohých jednoduchšie povedať "nemám čas", nech začať seriózne riešiť problém.

llek

Sejla, tak sa drz a daj vediet ako sa mas, ci to preslo. Ja si myslim, ze po tych antibiotokach to prejde
m,mlk - prepac, ale to su tak tochu mudre rady do zahrady. Sejla zije naplno svoj zivot, tak ako to robime mnohi, so vsetkych co prinasa a nemame moc cas riesit "svoje bytie ci nebytie".

Sejla

llek ok, asi počkám nejaký čas, ako sa to vyvinie, v prípade, že ma to bude naďalej bolieť, požiadam o tú biopsiu.

m,mlk neviem, či som sa dobre vyjadrila o tých depresiách, nemám zlý pohľad na život, ani nechcem umrieť, takže tam nič meniť nemusím. Ja som taká bojovníčka, čokoľvek príde, riešim to náležite k závažnosti veci. Mala som len ťažké obdobie, odôvodnený smútok, ktorý bol úplne prirodzený a nevznikol z nudy. A na duševnom rozvoji mám ako pracovať?? Ja na sebe pracujem, študujem, pracujem, snažím sa, teraz si robím vodičák + riešim rodinné záležitosti + doučujem bízkych, nemám čas sa zaoberať nad "márnosťou môjho bytia"....

m,mlk

znížená imunita, depresie.. popracovala by som na tvojom mieste na psychike. duchovnom rozvoji.. zmenila pohľad na život.
choroby nám hovoria, že niečo robíme zle, že niečo zanedbávame. a keďže máš zníženú imunitu a tie choroby sa na teba "lepia", tak treba sa začať viac venovať sebe.. zdravá strava a šport udržiavajú v pohode fyzickú stránku človeka, ale tá musí byť v rovnováhe s tou duševnou. ak jedna z nich je zanedbávaná, problémy na seba nenechajú dlho čakať.
veľa šťastia.

llek

Chapem tvoje obavy, lebo ta hned napadne to co sa dialo so strykom, ale pri zapale okostnice netreba hned mysliet na zhubny nador. Neviem ake testy mas na mysli. Nejake vseobecne testy na rakovinu neexistuju. Ak myslime na nadorove ochorenie, tak sa robia zobrazovacie vysetrenia a absolutne nevyhnutna je biopsia, teda odber vzorky na histologicke vysetrenie. Ziadne ine testy toto co som uviedla nenahradia