Neziaduce ucinky HAK

Príspevok v téme: Neziaduce ucinky HAK
jullie777

Ahojte, beriem HAK Novynette uz asi treti rok. Mala som velmi nepravidelu a bolestivu menstruaciu a velmi mi to pomohlo. Na zaciatku to bolo ok, ale v poslednej dobe zacinam mat zly pocit a uvazujem nad zmenou znacky HAK. Hlavne kvoli vedlajsim ucinkom. Ziadna chut na sex,casta unava, obcasna nevolnost, spravila sa mi celulitida na stehnach, neviem ci to s tym ma suvis ale predtym som ju vobec nemala. V poslednej dobe mi nadmerne vypadavaju vlasy. Myslite ze zmena antikoncepcie by to vyriesila ?? Rozmyslala som aj nad vysadenim ale priatel je proti.

Nela41

Ja som tiež HAK začala brať kvôli zdravotným problémom. Mala som silnú menštruáciu (o kŕče ani tak nešlo, tá bolesť bola najmenej) a kvôli tomu som bola silne anemická pretože som každý mesiac stratila veľké množstvo krvi, cykly som mala nepravidelné - jeden mesiac 2 dni slabé ďalší mesiac som 2 týždne krvácala ako keby ma dorezali nožom (vtedy som sa ešte hanbila ísť s tým k doktorke)... Keď som ale odpadla v škole už sa to muselo riešiť tak som začala užívať HAK. Keď som sa rozhodla ju vysadiť bála som sa ao čert kríža, že sa mi to vráti, tak som začala piť alchemilkový čaj od dňa menštruácie po ovuláciu a pomohlo mi to. Aj bez HAK mám slabú MS bez bolesti a hlavne nepadajú zo mňa také kusiská ako vtedy. Skús to :-)

TinaM

Ja si myslim, ze to, ci zena uziva alebo neuziva HAK je cisto jej! osobne rozhodnutie. Samozrejme, treba o tom informovat partnera, aby aj on vedel na com je, ale tam to konci.

Jullie, riesila som ten isty problem, zaciatkom leta som vysadila po rokoch HAK, konecne som uprednostnila dlhodobu perspektivu mojho zdravia nad pohodlim, ktore mi HAK ponukalo(kramy presne na den a hodinu, ani som o nich nevedela). Potom prisla prva menstruacia- uz poriadna, a veru som si spomenula, ako som sa predtam, ako som zacala HAK uzivat, trapila s krcmi a pod. Ale myslim, ze su miernejsie, ako som mavala predtym. A vysadenie nelutujem. Za dva tyzdne som schudla 4 kila, cisto preto, lebo som ich hned po nasadeni hak pribrala, citim sa lepsie, lahsie.

A na bolestivu menstruaciu- kup si termofor, prikladaj si ho na brusko, ked bude najhorsie, da sa to zvladnut-predtym si to tiez zvladla. A mozme dufat, ze po prvom porode to bude lepsie :)

Dadula56

Julie, tak v tom pripade je to potom o inom, ospravedlnujem sa za zahrnutie teba do predosleho komentaru.
K problemu:mala si vysetrenia u gynekologa, aby sa zistila pricina bolesti?Alebo ti len rovno napisal HAK?Bolestivost sa da riesit aj inak, aj ked bez tabletiek to asi nepojde...ale nemusis uzivat HAK. Dolezite je najst pricinu. Ak ti ziadne vysetrenia nerobil, odporucam vymenit gynekologa. Je smutnou pravdou, ze vacsina to predpise okamzite kazdej pacientke, hned ako sa jej vyhodi trocha akne alebo ked jej zoparkrat meska MS.

jullie777

Ahojte baby, no chcem to trochu upresnit. Priatel je proti vysadeniu kvoli tomu ze sa o mna boji. Zacala som brat antikoncepciu kvoli bolestivym kramom, a on sa boji ze sa mi to potom vsetko vrati. Dva krat bol so mnou dokonca na pohotovosti kvoli krcom a strasnym bolestiam a myslim ze sa bal asi stokrat viac ako ja :D no a keby sa nakoniec rozhodnem ju vysadit, tak to urcite spravim, je to moje zdravie a moje rozhodnutie :) a keby mam chlapa, ktory mi povie ze ak ju vysadim nebude sex, tak ho poslem niekam :D

Dadula56

Dievcata s empatickymi priatelmi, ktori si cenia vase zdravie nadovsetko, len nie nad svoje pohodlie a nad pohodlie svojho penisu, velmi by ma zaujimalo kde tento odpad v podobe muzov nachadzate a preco s podobnymi zostavate?Na lepsie nemate?
Nevadi, aspon si vzdy potvrdim ako som na tom dobre, ked moj priatel spolu so mnou riesil letacik k HAK a po doslednom zvazeni sme sa obaja zhodli na tom, ze taketo veci do seba pchat nebudem, lebo ho v prvom rade zaujimam ja a nie okamzita a lahka dostupnost mojej vaginy.
Namiesto vyplakavania ako budes mat len petting, dokial si zasa nenasadis hormony by si sa mohla poobzerat inde. Lebo to je skutocne muz do zivota, ktory ti povie, ze bud bude po jeho alebo nic.

M 25

slecna, vôbec to nemyslím ironicky! dala by som s ním reč, ked nepomôže, odriekať sex, ked začne zahýbať, okaslať ho.. takého chlapa hodiť do hnoja

Nela41

To je teda chlap toto, tak nič sa mu nepáči. Môžte to skombinovať s meraním bazálnej teploty a teda sledovaním plodných a neplodných dní alebo s prerušovanou súložou veď možnosti sú, ale treba na to dvoch :/

Slecna A.

M 25, neviem ci to myslis ironicky, alebo co...ale ja nemam 15 rokov, aby som po rokoch vo vztahu vydrzala ROK s petingom....Je mi to malo. Prepac, ak to teba uspokojuje, prosim. Kludne si ho praktizuj aj cely zivot. Ano, aj ja budem, ale v zivote mi to neda to, co milovanie. Jasne, budem mat svoje 4 orgazmy aj pri tom, ale bude mi neskutocne chybat to spojenie....

Nela, navrhla som mu to. Ale ma panicky strach z toho, ze by som mohla pri tom otehotniet, takze ani tento krem nechce...Vraj by sa stale bal, ci sa cosi nestalo a bla bla