LFUK? alebo LF SZU?

Medikn

Mili uchadzaci o studium medici, dobre si zvazte toto rozhodnutie. Medicina sa nestuduje len tak. Su to roky driny. Nespite len sa ucite a potom ked to skonci mate same nocne. Ako doktor nemate cas na manzelku, deti. Medicinu nemozte robit len ako hobby popri rodine. To je studium na cely zivot. Mate v rukach zivoty pacientov, jednou nohou ste v base...studium nekonci tym ze dostanete diplom. Pokracuje atestacia, publikovanie...no proste musite makat!!!

MoNICKA+ľš

Ja som studovala na LF UK ale podmienky boli nepriatelne. Otrasny pristup, plesniva budova a kvalita stazi nulova. Ale na skuskach sa vyzaduje vela.... V 4. Rocniku som prestupila na LF SZU a bola som dost prekvapena. Staze su neporovnatelne! Vzdy sa nam venovali ( nie ako na uk, tam nas bolo vela a vzdy sme len zavadzali). A okrem toho szu ma vyborne kliniky. Najviac casu sme travili na specializovanych klinikach NOU, NUSCH a kramare kde nas vyucuju spickovi lekari. So skuskami je to uz horsie. Na skuskach su prisni, vyzaduju naozaj vela. A zo skoly vyhadzuju aj napriek tomu ze beru malo studentov. Ja som uz uspesne vystudovala a mozem povedat ze na szu je studium narocne (tiez aj na uk samozrejmee) ale vyplati sa :-)

Zdroje

Jednoznacne szu. Je novsia a ma spickove kliniky. Je pravda ze sa tam nedostane ale kazdy, lebo beru len 50 uchadzacov. Neviem ako to je s tymi prominentami ale je to mozne. Ja som zatial len prvak ale studium je na urovni. Nove labaky aj dobry pristup vyucujucich. Zo slovenskych skol je to naj volba podla mna. A kedze mam kamaratov na uk viem ze sa neucia tam o nic viac ako my. To ze na szu je malo teorie je mytus. Prave naopak hodnoti sa velmi prisne. Uz pri predmetoch a biologia robia vyucujuci problemy. Aj na anatomii sa vyhadzuje za kazdu malickost

Matej1988

SZU je skola prominentov. Chodia tam decka samych vyznamnych doktorov. Uroven je tam vysoka. Ale neviem ako sa tam dostanes ked beru len vyvolenych 30

Mimulus

Podľa mňa určite LFUK má celosvetovo vyšší kredit a aj podmienky ku štúdiu. Neštudoval som len Univerzita Komenského a Technická univerzita sú najlepšie školy v BA.