Návod na spravny zivot

arman

Ja kazdy prispevok, co zacina slovickom "treba", rovno preskakujem. Podla mna, navod na zivot je, ze netreba. :-) Ake treba? Ziadne treba neexistuje. To nieje navod, ale mudrovanie. Zivot nema ziaden navod a preto - netreba.

Ti co nasleduju nejake navody, ako zit, su len otroci vlastnej mysle, alebo niekoho ineho.

Jessi_1111

Dobrý deň.

V prvom rade ak nemáte problémy s váhou a postavou, tak Vám gratulujem. Návod na správny život je všelijaký. Najlepší je však ten, čo sama cítite v srdci. Ja žijem slušným životom a som spokojná. Skúste ráno vstať, pomodliť sa, dať si dobré raňajky, do práce alebo do školy aj doma jedzte desiate, poobede olovranty a nezabúdajte ani na obedy a večere. Jedzte minimálne 2-4 hodiny pre spaním. Denne polhodinu športujte, pomáhajte ľuďom, prírode, zvieratám, veciam, sebe a rodine - len tak budete obľúbená. Nejde o to byť obľúbený, ale mať rada samú seba. Skúste sa pravidelne ráno a večer pomodliť, každý deň aj ruženec podľa dní s pá tričkami najlepšie, jesť 5x denne a 30-60 minút denne sa pohybovať. Vypiť 2 - 3 L čistej vody denne, umývať si zuby ráno a večer, chodiť každý deň do práce / školy, nemyslieť na zlé veci, robiť prácu poctivo, stále sa učiť, aspoň polhodinu denne čítať knihy. Aspoň hodinu denne buď na čerstvom vzduchu - na dvore, vonku, objímaj stromy, najlepšie buď v kontakte s mačkou, psom - zvieratami, ideálne každý deň aspoň pár minút, s počítačom a televíziou to nepreháňať, maximálne hodina denne. Tak to robím ja a som šťastná, nevidím v tom nejaké medze. :-) Držím palce.

Dovidenia.

janab

Mladým ľudom sa dosť často stáva, že nevedia si nájsť miesto v živote,spoločnosti a nevedia ako sa začleniť. Moja rada je , že mala by si si vybudovať nejaký okruh kamarátov, medzi ktorých by si denne chodievala a riešili spolu svoje problémy, aby si sa mala komu vyžalovať, prípadne, aby ti mohol niekto pomôcť. Myslím si, že si osamelá a to potom ide aj na psychiku. Ak kamarátky nemáš, si uzavretá, tak sa prinúť a chod na miesta, kde sa zdržiavajú ľudia v tvojom veku. chodiš do školy, tak spolužiakov, pracuješ - tak kolegov,..ak si nezamestnaná a si doma sama zašitá, tak vyjdi von medzi ľudí a nadviaž rozhovor, s hocikým..to je jedno pre začiatok, treba komunikovať. Ak budeš sedieť doma a plakať, že je to začarovaný kruh, tak to ti nepomôže. Musí ty sama niečo pre seba urobiť, ty sama sa musíš nakopnúť. Nič nie je lepšie na dušu človeka ako spoločnosť dobrých a srdečných priateľov..veľa šťastia.

alti

Hmm, da sa na sebe aj "popracovat" a ide to. Ak mas nejake peniaze navyse, vyborne su navsteby u psychologa. Mozes si kupit knihy napr. o asertivite, o pozitivnom mysleni. Kniha aj psycholog Ti da vsak len typ, usmerni Ta. Realizacia niektorych napadov je na Tebe. Mozno ani netusis, kolki uspesni ludia si presne tymito Tvojimi pocitmi presli. Ale nezostali doma lamentovat, zacali na sebe pracovat. Drzim Ti palce, urcite to zmenis.

xantipa

treba sa radovať z maličkostí, vopred si naplánovať deň... stretávať sa s priateľmi, chodiť do spoločnosti a nadvazovať nové známosti a nechcieť byť za každú cenu dokonalá. Nikto nie je dokonalý moja milá ver mi.. a ako sa zbaviť pocitu menejcennosti? Rob to, čo ti robí radosť, kašli na druhých, kašli na to čo si kto pomyslí, pretože ty si jedinečná tak ako každý z nás, ak sa niekomu nepáčiš, je to len jeho problém.... a s tými vyrážkami... existuje make up a tiež kožní lekári ktorí ti pomožu sa ich zbaviť, takisto zdravá životospráva a pozitívne myslenie. A pamataj si tak ako sa vnívaš samú seba, tak ťa vníma okolie...

Dee

navod neexistuje.Kazdy si riadi svoj zivot inak. Je to na tebe , ale velmi dolezite je pozitivne myslenie.
Tie vyrazky mozu byt aj od toho. ze si dusevne v nepohode. Ja ked mam horsie odbobie, tiez ich mam viac