Angličtina

JulkaN

Na Speaking Friends nájdeš parádne materiály pre angličtinu. Samotný kurz angličtiny pre samoukov online je platený, ale tie materiály sú zdarma a môžeš si ich stiahnuť tu: www.speakingfriends.com

xxy

je ine dorozumievat sa cez skype, ked druhy ma na teba cas a nervy a iny je real life, ked sa treba dorozumiet, ked je clovek v casovej tiesni, pod stresom a podobne - ked druhi nemaju cas ti vysvetlovat, pokial nepochopis na prvy sup. uz chapes?

lost

mysliet v inom jazyku

a myslis ze sa toto neda doma?

ked kecas s niekym (napr via Skype), tak mas cas na prelozenie si to z EN do SK a potom vymysliet odpoved v SK a hodit do EN? ja osobne som sa takto naucil MYSLIET v en ;) proste ten proces prekladania je tam uplne zbytocny, len treba chciet.. a da sa to..

0vecka

2 lost je to urcita forma praxe... ale ak nerozpravas akoze stacil by aj skype tak necakaj ze prides do UK a budes sa tam s kazdym suvislou anglictinou dorozumievat...

a co sa tyka tvojej nefungujucej teorie tak pri tom ako sa vyjadrujes o vztahoch co do mnozstva a poburenia by clovek ocakaval ze nie si po 20 panic no a tak nejako to bude aj s tou tvojou anglictinou...

ale nic v zlom ja si to niekedy rad precitam :) a beriem ta pozitivne

xxy

nie prex nie je komunikacia cez pc, prax v jazyku znamena odist do tej ktorej krajiny, kde je vsetko pisane ich jazykom a kazdy na teba rozprava inou recou, musis sa naucit mysliet v inom jazyku, chapes? inac ho nebudes vediet DOBRE nikdy. ja si myslim, ze som to napisala zrozumitelne hned prvykrat. o akom labaku zase hovoris?? my hovorime o jazyku, co je uplne nieco ine ako LABAK, preboha lost, ved ti to tu uz vysvetlujem ako retardovi, comu stale nechapes..

xxy

ale to je jedno, ci je kritika relevantna, alebo nie. proste tu je. a hotovo. ale napisana je neskodne. ved o nic nejde. a lost, jazyk sa da naucit iba praxou. inac to nejde.

lost

preco by som nevedel prijat kritiku, ale kde ma zaruku, ze prave tvoja/vasa (s 0vecka) mate relvantnu kritiku?
co sa kazdy musi ucit len a len s praxou?
teorie su nic?
cize je zbytocne naplanovat cestu, alebo alternativnu, lebo aj tak to bude inak? :D (ano toto obcas plati)
to je jedno :) ale sranda je, ze ako lahko sa ma chcete zbavit, ale nevadi, cas ukaze.. ci su moje percenta a ine haluze presne ci nepresne (ani nejak nezakladam na prenosti, skor metaforach, ked uz sme pri tom), ale budis.. je mi uplne fuk, ci mi niekto veri alebo nie ;)

xxy

lost, ukludni sa, tvoje kilometrove prispevky necitam. ale ked scrollujem hore a dole tak vzdy vidim nejake nepodlozene cislice a percenta. a typicka slovac sa ozyva v tebe - nevies prijat kritiku. to s tou tv som tiez nepochopila, co to ma docinenia so mnou, ale budis.