Nedokážem ľúbiť?

Príspevok v téme: Nedokážem ľúbiť?
vajko

Ahojte,

som ešte mladá (násť), mám za sebou jeden dlhší vzťah a pár kratších... Teraz som "šťastne" zadaná... "šťastne" preto, pretože mám pocit, že o tom, že som naozaj šťastná som sa stotožnila, presvedčila samú seba... ale naozaj to tak nie je.
vzťah je krásny,aj keď sa niekedy hádame a v niektorých veciach máme odlišné názory... po tomto chlapcovi som túžila dlho - cca rok, a keď sme konečne spolu zisťujem, že to vôbec vlastne nie je to čo hľadám, pretože nedokážem/neviem/nechcem/bojím sa milovať... a tým pádom nie som naozaj a úprimne šťastná... stalo sa mi to už pri prvom dlhšom vzťahu a bojím sa,že to bude takto stále.

už ma stretávajú myšlienky na rozchod, no keď sa nadtým zamyslím nemám prečo - všetko sa zdá byť v poriadku...

myslíte,že moja (ne)schopnosť milovať sa odvíja aj odtoho,že som nenašla samú seba, že nie som sama sebou...?

ďakujem všetkým,pekný deň

vajko

ďakujem všetkým za rady...

no,vám sa to vraví, nechaj ho kým to ide... lenže ono to nejde.

AJKF -
to je dosť možné,som precitlivelý človek,aj keď to veľmi skrývam,často ma zrania aj maličkosti... ach jaj :(

ešte niekdo nejaké rady?

budem vďačná...

AJKF

Nic v zlom, ale tie ostatne rady su...mimo.

Presiel som timto "obdobim", bohuzial mam skusenost s timto problemom. Podobne som hladal pricinu inde ako v skutocnosti je, myslel som si, ze to tak nema byt, myslel som si, ze si nerozumieme,myslel som si rozne somariny...ale pravda je velmi jednoducha a zdrvujuca. Bojis sa, ako si sama napisala, zalubit. Bojis sa byt zranena, bojis sa, ze ti zlomi srdce, ze ta sklame. Aj ja som si hladal vyhovorku, ale v skutocnosti som cely cas vedel ako to je, bal som sa otvorit tomu druhemu, bal som sa ze ma podvedie atd. Ano problem je v tebe, kazdy dokaze "lubit", problem je, ze ty si to sama blokujes strachom. Strachom z bolesti. Len ked prekonas strach, ked si uvedomis, ze ked to neskusis tak neuvidis, tak sa nepohnes dalej. Bolest je docasna, ale skusenost je vzdy tam. Skusenosti su na nezaplatenie, co ta nezabije to ta posilni. A zapametaj si, "lubit" niekoho nie je nahoda, je to vyber, ty si vyberies koho mas rada, ty si vyberies co mas rada a co nie. Pocity prichadzaju a odchadzaju ale laska je tiez stale tu.

marrisa

Tazko povedat o co ide, aj by som mala tipovat, tak poviem ze ide o ukazkovy strach z intimity/opustenia - ked ma dokonale spozna, urcite ma opusti.