Zeby rakovina krcka maternice?

Príspevok v téme: Zeby rakovina krcka maternice?
Leby

Prosim o pomoc 2x sa nam stalo ze pri sexe som zacala krvacat. Hned som si posvu vyplachla a vtedy vytiekli hrudky krvi.1x vacsia hrudka a po druhom iba mensia. den pred prvym takymto krvacanim sme mali tiez sex a vtedy mi nic nebolo. Vsade pisu o rakovine :(
11.dec som bola na rocnej kontrole, vyter mi nerobil, vraj je vsetko okay. 29.ho mi to malo prist, ale neprislo. V ten den som krvacala pri sexe 1.krat,dnes znova. Moze to byt aj slaba menstruacia?
K lekarovi sa bojim, velmi!

belize

Určite ísť k lekárovi, ak to nebude tehotenstvo, tak určite problém s krčkom maternice, avšak určite to ale nebude rakovina, takže riešiť problém, krvácanie pri sexe sa bude stupnovať, neprestane, takže k lekárovi, ved chceš predsa vedieť, či si tehotná, alebo je problém niekde inde, či nie ? Ak nie si spokojná s terajším doktorom, vyber si iného...

Ivka 1

Cytológiu je potrebné urobiť každý rok , veď aj o tom sú preventívne prehliadky. Palpačné vyšetrenie + cytologické rozbory. Prsníky Ti lekár vyšetril? Krvácanie pri sexe môže mať rôzne príčiny, jednou z nich môže byť ranka na krčku maternice,prípadne nejaký zápal.Vynechanie menštruácie môže byť z dôvodu tehotenstva ale aj slabá menštruácia tomu môže nasvedčovať. V každom prípade je nutné ísť k lekárovi a nenechať sa odbiť. Takže prekonaj strach a čím skôr choď a určite napíš ako si pochodila .
Neváhaj !! Neistota je veľmi zlá a nič nerieši.

AlexEvel

Odhliadnuc od terajsieho problemu, nikdy sa baby nedajte odbit tym, ze vsetko je v poriadku. Lekar nema "rontgenove" oci a rakovinu vo vcasnom stadiu nemoze vidiet + cytologia 1x rocne je hradena poistovnou. Teda neviem, ci si cyto za dany rok uz mala robenu, ale ak nie, mas na nu narok bez debaty. Nech to dobre dopadne.