Čo si myslíte o farmaceutickom priemysle?

Príspevok v téme: Čo si myslíte o farmaceutickom priemysle?
gogou

Ahojte,
bola by som rada za váš názor.
Rozhodujem sa, či mám ísť na farmacutickú vysokú školu. Chcela by som robiť niečo, čo má zmysel, ničo pre druhých... avšak ide o to, že mi je docela zle z toho, keď počujem, aký je farmaceutický priemysel byznis...ako sú dochodcovia zaujimavou trhovou skupinou, a najviac na dračku idú lieky, ktoré nevyliečia ale iba LIEČIA...tj na cukrovku, vysoký tlak, analgetiká...navyše sú drahé jak fras.
Skrátka..prečo sa tie peniaze nevrazia do výskumu cukrovky aby sa dala vyliečiť?
Rovnako optiky...človeku sa zhorší zrak..ani nevie prečo, lekár mu prepíše okuliare a vybavené...a optiky iba kričia: človeče kupuj!! Žiadna osveta v školách aké je zdravie doležité sa nedeje. Až keď je problém, tak sa rieši, ale často bezvýsledne...
Možno vidím svet až príliš čierno, ale aspoň mi poraďte vysokú školu (maturovala som z Bio a CHem), kde nemusím riešiť tento kapitalizmus?

lost

ver mi ze budes bohata, 2025 bude tolko ludi na psychologii, ze bude choroba nechodit k psychologovi, asi sa tiez dam na tu skolu :) ved bude stacit predavat lieky :D parada buducnost..

MartinaV

Ja si tiez myslim, ze farmaceuticky priemysel produkuje lieky, ktore maju viac vedlajsich ucinkov nez tych dobrych, preto som sa zacala zaujimat o alternativnu medicinu a teraz by sa mi celkom zisla chemia. No ja som studentka psychologie(co je tiez dobre) ale kolkokrat by mi pomohlo, keby som poriadne rozumela chemii.

modráčik

Necitala som vsetky prispevky.Moj nazor a aj moje skusenosti su,ze farmaceuticky priemysel vladne,je to biznis na ludoch.Nemam dojem, ze by lekari-cest vynimkam-liecili,ale zachranit zivot sa im vie vydarit tou chemiou, ktoru do cloveka napichaju formou infuzii a antibiotik.To, ze ich zahubia neziaduce ucinky lieku,je uz druha vec.....Potrebuju, aby k nim ludia chodili,aby sa stali na liekoch zavisli..precitaj si knihu Neziaduci ucinok smrt.Je to o tom.
Alibi a podobni, ktori chcete ludom pomahat bez vedlajsich ucinkov a nemate pracu,podte do spoluprace s vysoko etickou spolocnostou.....budete zdravi, pomozete ludom a spolocnost vam za to aj zaplati...../klik na cervene slovo,ak chces../

michael

Čo ti na to povedať.Zlého lekára raz náhradí počitač,- myslím ,že od tej doby nie sme daleko.Dobrého lekára nenahradí počitač.Otázka znie: aký má býť ten správný lekár.smutne musím konštatovať ,že v súčasnosti bud takých lekárov niet, alebo je ich veľmi málo. Ja osobne takého nepoznám.Ak by naozaj tejto spoločnosti zaležalo na ľudoch, tak by sa na prevenciu chorôb pozeralo inak. Viac ako polovičku penazí by som dal na prevenciu ktoré sa dnes dávajú na lieky.A teraz použijem veľmi tvrdú vetu.Aj keby to stálo zo začiatku ľudské životy nové generácie by nám za to boli raz vdačné.Ludia by sa naučili správne žiť -- spadá do tohto,- hlavne strava, odych, práca, a samozrejme láska. Veľké spoločnosti výrobcovia liekov by znikli ostala by chirurgia.Keby sme začali zajtra potrebovali by sme sto rokov kým by ľudia geneticky vyzdraveli,- pretože choroby máme už a v genoch ,ktoré napachali sme my sami a naši lekári A ešte jedná vec,- možno to sem nepatrí,- ale ak nezačneme regulovať populáciu ľudí na Zemi, tak sa povraždime navzájom aj keby sme boli jaky inteligentny,. a stým by mali výjsť na svetlo sveta kto iní ak nie lekári a politici.

doubledog

je to priemysel ako kazdy iny.
zlepsuje zivotne podmienky ludi a zaroven ich robi zavislymi na svojich vyrobkoch.

ziadny priemysel nemoze nahradit ludsku zodpovednost za vlastny zivot.

ani vyrobca aut nebude propagovat bicykle.

Kostra

Vynimocne jeden prispevok od Magyho, s ktorym plne suhlasim...
Keby nebolo farmaceutickeho priemyslu, mozno by si uz nezila.