Wellbutrin - skusenosti?

Príspevok v téme: Wellbutrin - skusenosti?
andm

Zdravim,
Prednadavnom som zalozila temu ohladom Alventy - brala som ju ale asi len 10 dni 37,5 mg. Nemala som pocit, ze mi zaberala, tak som ju vysadila a dostala predpisany Wellbutrin.

Neviem, ci to bolo placebo, no zo zaciatku a to dost skoro (asi 3-4 dni po) som mala pocit, ze som aktivnejsia. Spatne si myslim, ze to mohlo byt sposobene aj tym, ze som chcela so sebou opat nieco robit.

Je tomu asi mesiac, a mam pocit, ze moje stavy su rovnake, ak nie miestami horsie. Wellbutrin by mal nabudit k cinnosti, ale mam pocit, ze som rovnako unavena, len pre zmenu nemozem spat alebo sa casto budim (predtym som v pohode zaspala), viac ma boli hlava, uzkosti su tiez neni lepsie.

Velmi rozmyslam, ci to ma teda vobec vyznam brat, tak som chcela vediet vase skusenosti predtym ako si to namierim k psych.

Diky!

nastya

ja beriem teraz druhú krabičku wellu a 300mg denne , zo začiatku stavy na skapanie , no teraz lepšie vraj treba byť trpezlivý že účinkuje plne až po pár mesiacoch tak dúfam aj ja

vicko

alventa je prilis silna vec podla mna. effexor, cize alventa, to je liek s ktorym je asi najtazsie prestat a hoci zabera, ale vedzte že je to dosť droga, podobne ako kokain alebo hocico ine nelegalne. ibaze farmaceuticke firmy podplatia doktorov čo o tom v USA rozhoduju, a potom je to legalny liek. podobnost napriklad Ritalinu a kokainu nie je nahodna. je to takmer to iste akurat že jedno je legalne a druhe nie, chemicka fortmulka je podobna. a Ritalin prepisuju deťom na nedosttok pozornosti v škole?!!?!? paráda!!! už len prefetovať naše deti nam treba, isteže! a to len za to že nemaju zaujem o nudnu matematiku alebo debulne slohy čo napísal nejaky Štúr alebo Sládkovič? pozor na tieto lieky, urobia vas rýchlo závislými a v mnohom vám nepomozu.mozno nejaky mesiac sa budete citit lepšie a potom len normálne, a potom vas to rozhádže jedneho dna ked zacnu byt vlastne neúčinné, a nakoniec jak vam ich budu vysadzať budete zas v depresiach, radšej s tym ani nezacinat, je to odrb farmaceutickych spoločností. SSRI, SNRI, NDRI, vsetky tieto lieky, TCA, a kadečo iné. proste blud. alventa je prilis silná a preto je človek prefetovaný, paroxetin ucinkuje krátko a preto sa coskoro stanete zavislí a pocitujete "absťák" este niekedy aj počas dňa. escitalopram je slabý, ale zas navykový, a prozac s ním sa najlahšie končí, s nim mam skusenosti (to je aj ako Magrilan). skuste si dať (ked s tým začínate) napriklad na lačno ráno 1/4 lieku, otvorte kapsulku a dajte si len 5mg, a uvidite že menej je niekedy viac, a jedzte až hodinu po dávke. lahšie sa vam bude s tym aj končíť a bude zaberať kedže to nebudete miešať s proteínmi (jedlom), liek sa viaže na proteíny, takže ak ho beriete na lačno, možete ho brat podstatne menej, 5mg len. ale osobne by smo vobec antidepresíva akehokoľvek druhu nedoporučoval - zasieranie organizmu chemiou neni bohviečo. dýchajte, dýchacie cvičenia, okysličovanie mozgu pomoze 100x viacej. plus pitny režim aj v zime napriklad, denne 2 litre a ked ste kávičkár tak aj 3 litre aj v zime, pomaha to. a vodu si kupujte balenu, a nie hentie kktiny čo teču z vodovodu, tvrdá voda - kornatenie ciev, atd atd, ten chlor v tom je fakt MASAKER

homarik

nemyslim si ze je dobre spoliehat sa na vitaminy resp. nejake supplementy. zaklad je stravovat sa zdravo, prijimat vyvazenu, pestru potravu, aj ked je to niekedy velky problem. Samozrejme, doplnky nie su bezvyznamne, akurat sa clovek nemoze spoliehat na to, ze ho to zachrani.
Nie si nahodou anemik? ne/vstrebavanie zeleza ma podobne priznaky.

RNG

Konkretne zdroje a znacky sa na tomto fore povazuju za nedovolenu reklamu, takze sem ich nemozem uviest. Ale plno ludi si dnes objednava zo zahranicia cez internet, skus napr iherb.com, kde maju dobry vyber a znesitelne ceny.

andm

Este som sa chcela spytat... nevie niekto poradit ohladom Wellbutrinu? Mozem ho po mesiaci uzivania (150 mg rano) len tak vysadit?

andm

RNG: Dakujem pekne za odpoved. Vsimam si Ta v diskusiach uz dlhsie a sledujem Tvoje rady. Ked ja sa naozaj tak nejak neviem pohnut z miesta, a asi by som potrebovala konkretnu radu, co skusit. Napr. tie enzymy a kyseliny, ako mam tomu rozumiet? Co si mam vsetko zohnat? A tie ostatne vitaminy... mam to tak nejak postupne, ci mam skusit vsetko naraz? :)

RNG

andm, mnohe problemy , vcitane dusevnych vyplyvaju zo zleho travenia a absorbcie kvoli nedostatku kyselin a enzymov, priadne zlej crevnej flory.
Tak isto stres ma na vsetko vplyv a je zabijak.Viac najdes cez Google pod rng, stres a spanok. Stres treba co najviac odstranit. Ja osobne by som skusil brat nejake enzymy, pripadne aj kyseliny a kazdemu radim brat extra mikrovlakniny a nasadit si kvalitne probiotika. Mnohi maju z toho ulavu z roznych zdravotnych problemov, vcitene depresii, slabosti, nizkej imunity na podobne.
A nezabudaj na to co nedostaneme v potrave v dostatku, a to je doplnky jodu, selenu, zinku, vitaminov C E a D-3.