Problémy s rodičmi

Príspevok v téme: Problémy s rodičmi
angel3569

ako vyplýva z názvu mám problém s mojimi rodičmi. takže začnem od začiatku. mám 16 za mesiac 17, chodím na gymnázium 2. ročník. asi od 14 mám problémy s rodičmi hlavne s mamou. keď som oslavovala 14 rokou boli sme na chate iba samé baby popili sme, rozprávali sme sa bolo proste super :)tak sme prišli domou nevyspaté a mama hneď na mňa " ty si sa kurvila" úplne ma odvalilo vo dverách, tak si nevyspatý a nazve ťa kurvou. MILÉ !
pokračujem ďalej: hádali sme sa a aj hádame úplne stále, napr: zabudnem umyť riad, poupratovať.... ale priznám sa som troška lenivá, ale keď mi niečo povie tak to idem urobiť.
takže na strednej som si trocha pribrala a chcela som schudnúť tak som začala dukanovou diétou, zhodila som rýchlo aj si to všimli bola som šťastná. lenže s mojim vreckovým 5 éčok mi nestačilo kupovať veci ktoré som jedla takže som musela prestať pribrala som naspäť iba trochu, ale na to mi nič nevravela. prešiel ďalší čas a pribrala som na 68 kg pri výške 165 cm zase som chcela schudnúť ale začala som už zdravým chudnutím. ale naša mama nevidela rýchly úbytok na váha tak už bola proti. prišla som zo školy a kričala na mňa že nejem nič čo ona navarí, že si stále iba vyváram a vymýšľam a že nikdy neschudnem že stále ostanem tučná.
takmer každý deň sa mi hrabe v izbe našla mi aj denník ktorý mi celý prečítala, a zato ju nenávidím mala som tam napísané o mojich pocitich, chalanoch.... úplne všetko. bolo to veľmi trápne pozerať sa na ňu po tom čo poznala všetky moje tajomstvá.
všetko jej vadí: bývam na dedine niesu tu dobré obchody s oblečením tak si nakupujem cez internet- zakázala mi už objednávať cez internet!
a ked si niečo kúpim v obchode ofrfle mi to. kúpila som si depilačný krém začala húkať po mne že na čo mi je. pred nedávnom mi zobrala celú moju kozmetickú taštičku, makeup, špirálu, kozmetiku....., maska na vlasy ešte aj fén aj pinzetu ,ja ju nechápem.
hryziem si nechty a na jeden deň som potreboval mať pekné nechty tak som si kúpila umelé nalakovala pekne na ružovo. boli fajne a ona že len vymýšľam a míňam peniaze. všetko jej na mne vadí. nadáva mi stále . už ma to tu nebaví. neviem čo nám robiť.

angel3569

práveže ona je stále vymyšla novú hádku hocikedy uplne od veci.
a s mojim otcom: bola som jeho dievčatko, ale teraz mi aj on vraví že sa mu už hnusím. neviem čo mám robiť? dnes mi napríklad povedala že sa neviem obliecť, že som škaredá a priberam ( no niesom nejaka kraska ale ona je a je stihla) :( a praveze sa obliekam uplne normalne, ani vystredne nic take..
ja neviem ona si mysli že budem ako ona ked bola dieta, stále tichá že si nevyjadrím svoj názor, ale ja nechcem byt tak vychovana ako ona.a praveze preto sa s nou o tom neda rozpravat ona kasle na moje city ju to nezaujima len aby som robila vsetko co ona povie.

edna

kazdy ma nejake zle vlastnosti...ja tiez nikdy nepochiopim preco sa rodicia a hlavne mamy co su citovo blizssie k detom / vaccinou/ neporozpravaju a najdu tak pochopenie... vyriesilo by sa tym vela..ziadne hadky atd..tieto tvoje problemy ta tereaz najviac stvu lebo sa tykaju tvojej postavy, vyzoru oblecenia atd..co ta stve lebo chces byt pekna ako vsetci ostatny ...este par rokov to budes musioet doma pretrpiet no raz sa odstahujes a len sa nad tym zasmejes.. mam 21 a uz mi to prislo take usmevne :) hlavne jej dokaz ze uz nie si mala, ze to zvladnes a potom ti zacne viac verit a da tak povediac pokoj.zda sa mi hlupe aby ti brala kozmetiku atd..ale jej nejde o to aby si ju nemala, skor ju asi hneva ako si rychlo vyrastla ... :) pracuj na zlepseni vztahu s mamou...mas ju len jednu a nikto na svete ti neni blizssi ako mama... aj ked nekedy to tak nevyzera aa su ludia co maju vacsie problemy s rodicmi..povedz jej ze si pekna, tak sa nemusis malovat a ze s tvojou postavou si spokojna tak ench sa nestara... uvidis ze ti tu kozmetiku vrati...:)

Cindy35

no podla toho, co popisujes, to mas doma dost hrozne :-((
mozno tvoja mama sa vsak na to pozera uplne inym pohladom. mozno by si jej mohla tuto temu dat precitat, aby sa vcitila ako to vidis ty. lebo aj ked je tvoja matka, nema pravo ta ponizovat a zasahovat ti do sukromia napr. citanim dennika, si predsa aj Ty clovek a nie jej majetok. ani ku psovi by som sa takto zhadzujucu nespravala..

angel3569

povedala som jej že mi veľmi vadí ako sa ku mne správa, že mi vôbec neverí, že sa mi do všetkého mieša a ona že som tvoja matka tak ja môžem. keby že aspoň po mne prestala nadávať :(

klasik12321

Skusala si sa o tom s nou porozpravat, ked mala dobru naladu? Svoje pocity, postoj k zivotu, plany do buducna atd.? Mne to hodne pomohlo vo vztahu so synom - som si myslel, ze naschval trucuje a robi zle, ale raz sa otvoril a povedal co ako citi a ja som ho pochopil a odvtedy je to medzi nami super.