Vážny vzťah.....strach čo bude ďalej

Príspevok v téme: Vážny vzťah.....strach čo bude ďalej
winki

Ahojte, asi to bude pre Vás divní, ale v mojom vzťhu nemám žiadne problémy sme spolu tri roky a všetko klape, Síce na boli hádky, nezhody a rozchody, ale preli sme si tým a sme stále spolu a je to lepšie ako na začiatku. No teraz môj problém (tea ak sa to tak dá nazvať). Začala som zo srandy vymýšlať o svadbe a chalan sa toho chytil a že ci najskôr nechcem zásnuby? Ja som na neho kukla, no však asi hej a on no dobre tak počkaj chvíľu.
Ako to povedal, tak som sa začala trošku báť....milujem ho, ale mám veľký strach čo bude keď poviem to ÁNO.....som asi blbá.......nebojím sa záväzku s ním, viem, že iného nechcem....možno sa bojím tej zmeny....neviem......mali ste tento pocit????

nirv

Veď vravím že nerozvadzali sa kedysi, lebo ani nemohli. Dnes sa pre istotu radšej ani nevezmu. Ťažko povedať, či pre dieťa je horšie žiť akože v úplnej rodine, ktora ale ktovieako nefunguje, alebo v takom neuplnom vzťahu ako druh a družka...kde to tiež nemusí klapat...najdôležitejšie pre dieťa sú tie prvé roky, pokiaľ je partner spoľahlivý a obaja si dobre vychádzajú, treba to skúsiť, si myslím....inak v mojom okolí sa väčšinou do pár rokov rozvedu, už je to skôr štandard ako výnimka

Slecna A.

neviem nirv. Z mojho okolia, alebo rodiny poznam len jeden pripad kedy zena ostala s muzom, i ked nebola stastna...Inak mam okolo seba len dobre priklady. Moja sesternica sa napriklad vydat nechce a argumentovala to tym, ze sa neskor nechce rozviest. To co je ale za blbost? :D :D Ma s tym muzom dieta, vyhlasuje ze je to chlap jej zivota a svadba by jej to pokazila? Takto uvazuje mnoho dnesnych ludi. Ale bohuzial je to len tym, ze sa prestanu snazit, ze si myslia, ze manzelstvo im prinesie neviem aku lasku nebesku a netreba preto nic robit. Vobec nie...manzelstvo je v prvom rade pravna zalezitost. A ked sa clovek o vztah nestara, stroskota ci su dvaja svoji, alebo nie su :)

nirv

Ono v dnešnej dobe je taká vysoká rozvodovost, lebo ludia kedysi tu možnosť nemali a sice žili spolu až do smrti, ale koľko z nich stastne?

Slecna A.

suhlasim s niektorymi vecami, ktore pise Nirv. Ale zas napriklad Ja by som nesla do manzelstva len kvoli dietatu. Ak som si ista partnerom a viem, ze po vsetkych strankach je pre mna vhodny pre spolocny zivot (a samozrejme ja pre neho), tak v takom pripade svadbu beriem ako nieco uplne prirodzene, i ked nie nevyhnute :) Svadba ma byt spojenie dvoch ludi, ktori su si isti, ze chcu byt prave oni dvaja spolu a vedia aj preco...No dnes si akosi vela ludi mysli, ze su si isti a az cas ukaze, ze by to nemohlo fungovat. Preto moja rada - nikam sa neponahlat a radsej toho druheho spoznavat a uvazovat najma logicky...Pre stastny zivot bok po boku bohuzial zamilovanost nestaci...
A to, ze po svadbe sa ludia prestanu o to druheho stazit je sice ciastocne pravda, ale to iste sa deje i v klasickych vztahoch :)

nirv

Je to veľký záväzok. Ja osobne by som sa nevydavala, ak by nebolo dieťa na ceste. Po svadbe vzťah naberie trochu iný rozmer, už nemôžeš len tak odísť- môžeš, ale uz je to ťažšie...lebo si do toho citovo dala viac. Ďalej, kým nie ste svoji, pocitovo ste slobodnejsi - po svadbe je to už take- si moja žena, môj muž, tak sa podľa toho chovaj...vstúpite chctiac nechtiac do určitej role. Ďalej , partneri získajú pocit že sa už tak nemusia snažiť- veď už partnera mám, a začnú sa brat viac ako samozrejmost. Môj názor je, že pokiaľ neplanujete dieťa, kúpu domu a podobne, načo. Po svadbe sa veľa vzťahov skôr skončí, bohužiaľ je to tak. Na taký veľký zavazok treba byť zrely, vedieť čo robíš, rátať aj s rozvodom a mať na to dôvod. Nie len pocit že to chcem, lebo je to pekné byť svoji.

Lulita

porozmyslaj, ako beries ine veci v zivote, casto krat ma clovke neopravnene stracy, proste len ten strach tam je a ked sa clovek rozhodne ho riesit, zrazu zisti, ze ten strach ho zbytocne zvazoval, zalezi ako celkovo vnimas zivot, ci sa bojis vela veci atd.

na druhej strane, ak sa bojis, mozno este chvilu pockaj, ked clovek chce nieco a je to to prave ako sa vravi od srdca, tam strach nema miesto, prirodzene to chce, takze rozober svoje zabrany, preco tam su

Maoam

winki - vsak vek klud, ja som len dala hole fakty, ktore si tu sama uviedla, pamätam si, ked si tam nastupovala, ake obavy si mala a ze ti to dohodil otec, bud rada, ze ti mal kto na SVK dohodit job a este isty a super plateny, si po tejto stranke v super pozicii

co sa priatela tyka, tak uz si matne spominam, riesila si tu dost vazne veci, ze tam z tvojej strany nie je moc iskra, ze uprednostnuje kamaratov a marisku pred tebou, isty cas si mala dojem, ze je s tebou kvoli tvojim rodicom viac ako kvoli tebe (lebo sa o neho staraju, zije u vas, nakupuju pre neho) atd., takze neviem, no rozmysli si to dobre

ak mas take super vzdelanie a on je taxikar a chodi po brigadach, neviem ci nebudu neskor aj problemy na inej urovni - toto prosim absolutne neber ako ze ho zhadzujem a pod., vobec nie, ale mozu byt problemy neskor aj ineho charakteru, navyse ma zaväzok (ex a dieta), neviem, byt tebou, necham si to riadne prejst hlavou

samozrejme, ze moze byt vsetko super, ale...neviem, mne tam nieco nesedi, ale ja ta poznam iba odtialto, takze ber to absolutne s rezervou, lebo ine je citat niekoho prispevky a ine je oboch ludi osobne poznat, vsak ak mas dobru priatalku, ktora vas oboch velmi dobre pozna, opytaj sa na jej nazor, opytaj sa kludne aj rodicov atd.

Marsmeloun

ale winki ver , že prijali :D :D a ver , že keby spravili výberko prídu aj šikovnejší a vzdelanejší ludia ako ty :D :D :D a načo sa hrať ... , že nemáš protekciu , ked máš :D :D ale tak to bohužial dnes chodí ... nič nie je lepšie ako dobrá známosť .. a podotkla si , že by zamestnal aj tvojho priatela ... ktorý robí taxikara a príležitostne brigaduje takže tenasi moc toho vzdelania mať nebude ... ale toto nie je k téme ... k téme ... musís si to dobre premyslieť ty ....z toho čo opisuješ ... si vôbec nie si istá tvojím vzťahom ... máš čas .. tak sa hlavne neunáhli aby si potom nebola nešťastná ... si mláda žena s dobrou pácou , bezdetná a slobodná ... on má závezky , dlho nemal jasno v tom čo chce, nemá stálu prácu ..... ale ked ho miluješ nie je čo riešiť :-)