Vlastny svet

Príspevok v téme: Vlastny svet
degešš

da sa do vlastneho sveta zazrat do miery ze uz ma nezaujima ten okolity ? v poslednej dobe som uz zo vsetkych a vsetkeho otraveny a jediny relax su pre mna vlastne myslienky a konicky, uz sa ani neviem pretvarovat, ludia maju pocit ze ich nemam rad a mozno to tak aj je, obcas mam aj navaly pozitivnej nalady ale po par hodinach su prec, je to na psychologa ?

Jessi_1111

Otázka ,,je to na psychológa" nie je taká správna. Skús za tým psychológom zájsť, vyrozprávať mu to a on Ti povie, ako ďalej. Psychológ ani psychiater nie je žiadna hanba. Veď sú tu nato, aby nám pomáhali a Tvoja prípadná diagnóza sa pravdepodobne bude dať nejako vysvetliť, vyriešiť, vyliečiť...

NOZDRAP

MOžE SA TO STAT ZáVISí AKé ,Máš skusenosti či si dlhodobofrustrovaný.ak by ta napriklad psychicky ponižovaloi na internete a informácie o tebe by použivali výsmechom a pošpinili ta pred svetom,nonstop ponižovanie,psychická šikana a zneuživanie informácii o tebe prirodzene sa možeš uzavriet a správat sa podla svojich predstvá do konca života,a je to prirodzená reakcia.Si predstav ja napr nemám sukromie už od konca roku 2004 čo som si písala s jedným zabudovaným hajzlom dovernikom pasákom od vtedy vpodstate mám zničený život a veru psychologovia nie su doveryhodne osoby, je to jedna vyškolená špinavá spoločnost čo zneuživa informácie toto je moja skusenost,preto by som ku psychologovi neodporučala ist,zneuživaju informácie, ja som napr 8 rok psychicky šikanovaná a nemám anonymitu ani v mobile ani na nete ani v živote.nemožem si uložit doležité dokumenty ani fotit sa s mobilom, hned dostanem reakciu na inernete.strašné veci sa deju.

Jane_3sto18

Ach chápem... ešteže môj mozog zatiaľ so mnou spolupracuje a vytvára mi ideálne podmienky pre existenciu.

shy

Ale asi je to úplne odlišné, ja si ten svoj svet nevytváram sama dobrovolne to môj mozog si ho vytvára sám bez toho aby som to ja chcela a v tom je rozdiel...

Jane_3sto18

A čo je v ňom také zlé? Ja som v mojom, pretože je dobrý... teda, určite nie lepší, ako ten ktorý žijem, ale proste som tam, kým chcem byť, deje sa to, čo chcem.... a tak.

Desire_

Vlastný svet - fantázia, predstavy, myšlienky, sny. Kto ho nemá je naozaj "duševne" chudobný. Je úplne v poriadku že sa do neho rád zahrabeš pred realitou :) Teraz je taká doba, že ľudia myslia len sami na seba, takže v tej realite ani nie je veľmi čo obdivovať alebo vnímať. Sama nemám rada ľudí čo stoja len nohami pevne na zemi a nevedia si vytvoriť ten svoj vlastný svet...

Určite to nie je na psychológa ;) To by bolo keby si každý deň od rána do večera ležal v posteli vo svojej realite a nič nerobil. Ale ty hovoríš že máš koníčky - takže robíš niečo čo ťa baví, niečomu sa venuješ, a to je dobre.

A pokiaľ máš medzi všetkými tými ľuďmi, ktorých nemáš rád, aspoň jedného - dvoch kamarátov, teda nevyčleňuješ sa zo sociálneho života úplne, je to totálne v poriadku.