Proti kliešťom

Deria

pompom, levandula? chudak pes, ved mu to musi strasne smrdiet! ved to je intenzivna vona. obycajne to, co nam vonia, psovi smrdi a opacne.:)

Deria

najlepsi parazitolog v europe dr.nauke tvrdi, ze uplne 100% pripravok proti kliestom neexistuje! co sa tyka prirodnej protiparazitnej ochrany, moze sa skusit, je to vsak individualne ale väcsinou nezaberaju. kazdy pes je iny, na niektoreho idu klieste nenormalne a na druheho vobec alebo malo. tie kvapky, ktore sa davaju psovi na siju (napr.frontline) mozu byt pre psa, ak ma smolu, osudnymi. uz sa stalo, ze psi dostali z toho stavy ako paducnica. (cudujem sa, ze to vetovia tak protezuju). dost uznavany je advantix ale ja pouzivam vylucne scalibor obojok pre svojich psov hlavne preto, ze ten protiparazitny ucinok sa nedostava priamo do krvi (na rozdiel od inych)ale len na celu pokozku psa. v pripade, ze by pes reagoval nejakym skrabanim sa, obojok sa odstrani, pes sa vysamponuje a je v pohode. u inych vyrobkoch, pri ktorych sa dostava chemia do krvi, moze byt neskoro, ak je pes na nejaku latku alergicky.

pompom

možeš skusit aj levandulovu esenciu, pripravíš ju v čistej kolinskej necháš kvety levandule aspon po dobu 3 mesiacov vyluhovat, a potom možeš s dat do prázdenj flaštičky už precedenu a nastriekat na psa každý 5 dní a klieštom to nevonia a odporučam toto aj pre ludi ked idu do lesa.

amanda23

nam dava veterinar akusi vodicku medzi lopatky psikovi, ale aj tak, ideme do lesa, namisto 10 pijakov ma 3, ale stale ma....a pride mi to zbytocne chemicke svinstvo, ak by toto ucinkovalo, rada to kupim aj ja..