Ludia ktory chodia vsade neskoro...

Príspevok v téme: Ludia ktory chodia vsade neskoro...
harvey

som uz na nervy z mojej segry. vsade chodi neskoro, stale meska. vobec si nedokaze vypocitat cas. dnes mi mati kazala, ze mam dohliadnut na to aby prisla nacas na vysetrenie kde bola objednana. tak som ju rano budil, ale nechcela vstat ze ma dost casu a ze to stihne. tak som ju upozornil ze vzdy ma dost casu a nikdy nic nestiha. ale lezala dalej. o nejakych par minut som tam vrazil a vytiahol ju z postele. horko tazko sa isla osprchovat. tam tiez bola hodinu, trieskal som jej na dvere nech vypadne. konecne vyliezla. potom hodinu obliekanie, stokrat sa vratila co vsetko zabudla a aj tak vypadla z domu neskoro.
toto fakt nechapem co sa odohrava v hlave takychto ludi. ci si nedokazu ten cas nejako rozlozit, alebo maju nejaku poruchu vo vnimani casu ci so to je. foter je presne taky isty. este sa nestalo aby niekde prisiel nacas. jediny my s mamou sme dochvilny. a obidvom nam to lezie na nervy ked ide niekam cela rodina a foter so segrou vzdy posledny a vzdy sa na nich caka. uz sme tak zmeskali aj lietadlo a miesto dovolenky sme trcali doma. uz sa tesim ked budem sam a nebudem sa musiet na toto divat. ale je mi luto segry, lebo si myslim ze bude mat pokaslany cely zivot. ved vidim na fotrovi kolko veci prepasol a ako ma kvoli tomu zle aj v robote. rad by som jej nejako pomohol ale neviem z coho ta porucha vlastne je, o aku chybu tu ide. mozno nieco v mozgu. lebo naucene to byt nemoze, kedze sme v jednej rodine obidvaja a ona ma celkom iny pristup ako ja. pritom ona je inak velky puntickar, len to dodrziavanie casu jej robi problemy.
ak je tu niekto s podobnymi vlastnostami tak by ma zaujimalo ako to nejak vnutri citi ze vie, ze ma prist niekam nacas a nestihne to. preco to tak je, co si vlastne taky clovek mysli, ze je to jedno? alebo fakt spociatku veri tomu, ze stihne a potom sa mu to nejako vymkne z ruk? rad by som to pochopil.ja ked viem, ze niekde mam byt o tolkej a tolkej, tak proste si to tak zariadim, aby som to stihol. a radsej skor ako neskor. radsej nech na niekoho cakam ja nez by mal ten niekto cakat na mna. pripada mi to nefer voci tym druhym. aj segra aj foter ked sa niekam chystaju, tak spociatku pohoda, lezerne, pomalycky, ved je casu dost. a desat minut predtym ako uz maju vypadnut zacnu nervacit, hysacit, stresovat. vsetko lieta, na kazdeho revu, lebo uz su v panike. ale uz ani ten kvalt im nepomoze, lebo su vo velkom casovom sklze. keby takto zvysili tempo hned na zaciatku, tak by nebol problem. ale na zaciatku to nedokazu, to sa vlecu ako slimaci. az pod tlakom stresu sa odrazu rozbehnu. niekde je tu chyba v koordinacii ci co.

Tinoviacka

no aj tiež občas meškávam. hlavne, ked musim vstavat do školy, nechce sa mi rano vstat, poviem si, že na prvu hodinu/prednasku/seminar netreba sa ponahlat a radsej spim :) avsak to je skola, ak nejake stretko s kamaratkami a nahodou meskam je to tym ze bude sedim pri pc, a dohadujem sa ze kedy a rychlo ubehne cas, alebo si nejako nevsimnem ten cas zacnem sa ponahlat a v strese zabudnem penazenku/mobil/kluce. Som trosku aj neporiadna, preto sa stava, ze niektore veci dlho nemozem najst.

Ak vsak ide o dolezite veci, stretka, skusky, tak som tam s predstihom, pretoze si privstanem a vsetko dokladne pripravim. Cize ja si myslim , ze ide o myslenie cloveka, ci je flegma a ma na "salame" ze ci pride neskoro alebo nie, ale co sa deje neviem:)

Inak ja sa uz lepsim, chodim nacas, pretoze som si uvedomila ze dost som s tym hnevala ludi okolo mna :)

harvey

no, to si ma teda nepotesila. ale tusil som nieco take. zvlast ked vidim to segrino odhodlanie vzdy ked vstane, alebo este lepsie - den predtym ako ma nieco vybavit - ako si fakt veri ze to stihne. a potom sa vlecie ako slimak a este sa nikdy naozaj nestalo, ze by prisla niekde nacas. a ma uz 22 rokov.
a tu dovolenku vtedy, to bolo aj kvoli otcovi, on je presne rovnaky. najskor ma vzdy cas a ked uz zisti, ze to presvihol, zacne nervacit. obavam sa, ze raz z toho dostane infarkt. o co jednoduchsie je snazit sa hned, proste si ten cas nejako "nadrobit". ved ked budem pripraveny skor, tak mozem sadnut za pc alebo si pokecat, alebo pustit hudbu, alebo ist v klude na autobus. ja by som sa zblaznil keby som si stale vyrabal taketo stresy. aky to ma vyznam. a hlavne ked clovek nebyva sam tak este stresuje aj druhych.

renushik

ja som ako tvoja sestra, nie že by som na to srala, ale ja si ten čas vážne neviem vypočítať, nemám na to odhad.... jednoducho treba natvrdo zaviesť debilníček a plánovať všetko do detailu, ak chce postíhať.... nech si naštuduje metódy time managementu... plno kníh je o tom :) ver mi že som na hubu narazila už kopec krát, sere ma to riadne, ale je to taká povahová črta blbá, to sa ťažko mení... sama si tým leziem na nervy... takže si myslím, že sestru to môže trápiť tiež, len ti to na nos nevešia...

harvey

u mojej segry to funguje tak: ona vstane vcas, ked ma ist napr z domu do skoly na prednasku, tak uricte vstane minimalne hodinu a pol pred tym ako ma odist z domu. takze ma na sprchu, ranajky, obliekanie a nejaky ten make-up hodinu a pol, co si nemyslim ze je tak malo. lenze ona sedi hodinu na vecku, dalsiu hodinu sa sprchuje, potom cumi do otvorenej skrine a rozmysla hodinu co si oblecie, potom dalsiu hodinu ranajkuje - podotykam, ze ranajky ma pripravene, inak by sa nenajedla, to by v ziadnom pripade nestihala. a ked uz ma do odchodu 5 minut, tak zacne nervacit, odrazu je rychla, ale samozrejme ze strateny cas nedobehne, takze leti na zastavku s vetrom o zavod a niekedy sa bojim ze cestou sa niekde zryje a padne pod auto alebo co. proste vzdy ma kopec casu, ale ked uz vidi, ze je neskoro, vtedy zacne pridavat tempo. nechapem, preco to tempo neprida hned po zobudeni.
a este si niekedy rano sadne k pc, no to uz ma ide urvat, lebo mi je jasne, ze to je koniec a kolotoc sa opakuje.

sjhdf

Toto netreba brat tragicky - je to bezna povahova crta niektorych ludi. Treba ich brat taki aki su, to sa nezmeni, lebo by ti ludia prezivali prilis velky stres. Treba ich v dobrom klamat - priklad - ma byt u lekara o 10:00, tak mu poviem, ze tam ma byt o 9:00 (vysvetlim a dohodnem aj s lekarkou).
Ti ludia nie su zli, len nemaju v sebe zmysel pre povinnost a nedokazu si ju ani vypestovat. Byvaju z nich vsak napr. vynikajuci umelci - nemali by pracovat niekde, kde je potrebne dodrziavat nejaky casovy harmonogram.
Ti co tu pisete, ze neznasate ludi, co su vsade prilis skoro - uvedomte si, ze clovek dokaze prist presne na cas len vtedy, ked sa nevyskytnu nejake necakane okolnosti (nehoda, zapcha, pokazeny dopravny prostriedok, zmena pocasia a spomalenie dopravy atd.) a ak chce clovek prist naozaj na 100% nacas, tak si zakonite musi dat nejaky casovy prdstih.

anonym666

Ja mám s týmto sustavne problem ráno,tiež ležim,ležim a potom nestíham a som v strese aj ked dojdem na miesto presne načas tak velakrat sa mi stalo že som sa nenajedol,neoholil a pod a potom si to vyčitám,že len zbytočná nervozita a mohol som sa vklude pripraviť kvoli 30 minut skoršiemu vstavaniu avšak ked ráno ležim v posteli tak človek rozmýšla inak :D

xxy

kvoli komu ste zmeskali dovolenku? ak sa segra nestihla na dovolenku vychystat, mali ste sa na nu vykaslat a nechat doma. asi na nu neni kladena ziadna zodpovednost, dostala za to vynadane? bitku? zakaz vreckoveho alebo co? ako ste vlastne boli vychovanani?ide o lenivost, lajdackost, sebectvo a neuctu k ostatnym. takych ludi by tom tala palicou.

ugchddv

ja zas neznasam ludi , ktori su vsade strasne skoro. ked. som chodila na vysku niektori spoluziaci uz hodinu pred zacatim vyucovania sedeli na chodbe a cakali. paneboze! co utekaju z domu alebo co? ja som si radsej fajne pospala a prisla presne v cas zacatia vyucovania a nemusela som tam vysedavat na chodbe a nudit sa. ti ludi mi prisli amo nejake vtierky, vzdy vsade za kazdu cenu chceli byt prvi a byt tam skor ako ostatni. nevadi ze tam sam stoji a caka a nudi sa, hlavne ze je prvy! boze! lezu mi na nervy taketo typy ludi. ked sa s niekym dohodnem napr. na 15.00 a pridem tam 15.05 a dotycny na mna zacne ziapat ze uz tu caka 20 minut... ako to kto mu kazal prist 15 minut skor. a tych 5 minut co \"meskam\" je nic predsa. lepsie prist o par min neskor ako cakat dlhu dobu. ked chodim do prace a vidim ze bus mi ide tak ze budem v praci o 10-15 min skor, tak radsej idem busom tak ze meskam par minut , 5 min nikoho nezabije a v praci sa nic nestane ak tam meskam 5 min a velakrat sa stane ze tam o 5 min ostanem dlhsie. ja myslim ze sa nic nedeje. ani ja nepanikarim ak sa s niekym dohodnem na 15.00 a nahodou som tam o 15.00 a dotycny pride o 5 min neskor.