Neviem, ci s nim chcem byt

Príspevok v téme: Neviem, ci s nim chcem byt
lucia887766

Mam dokopy 9 rocny vztah, partner je skoro o dekadu odo mna starsi. Presli sme si na zaciatu dvoma rozchodmi, ale da sa povedat, ze poslednych 7 rokov sme spolu bez prestavky a 6 rokov mame spolocnu domacnost. Ma klady, aj zapory, s ktorymi by sa dalo zit, ale nas vztah prechadza obdobiami, kedy si ho viem predstavit po svojom boku na cely zivot a su obdobia, kedy cakam, ze mi do zivota pride niekto lepsi(nie, ze by som nieco lepsie vyhladavala, ale ani som na toho praveho nahodou nenatrafila). Velakrat som sa snazila sa o danej veci s nim porozpravat, aj som mu povedala, ze neviem, ci s nim chcem byt, ale bud si z toho zacne robit srandu, alebo sa vyhovori, ze je unaveny, alebo hladny, alebo sa to uzavrie, ze cas ukaze... Z jeho strany je to take, ze by si so mnou asi vedel predstavit dlhu buducnost(predo mnou mal zle vztahy, takze si mysli, ze asi lepsiu nenajde)
Ako clovek spozna, ci je pre neho niekto ten pravy? Ci je to pre neho vhodny buduci otec jeho deti? A kedy je ten spravny krok mat svadbu, deti?

vebe

Mne to tak pride, ze sa cely vas vztah dostal do slepej ulicky alebo uviazol na mieste. Vztah by sa mal vzdy nejako vyvijat. Pridu potom kriticke momenty, kedy by sa mali ludia vo vztahu posunut do ineho levelu - v mojich ociach je to posun do manzelstva a prichod dietata. Urcite sa ozvu kriticke hlasy, ze naco papier a bla bla. Je to moj nazor a nikomu ho nevnucujem. Ak nie si predvedcena ze toto je clovek s ktorym by si chcela deti, tak kam ten vztah vlastne smeruje. Bud uprimna, odpovez si na zopar zakladnych otazok a budes mat jasno, ci ho chces alebo nechces. Dokonaly clovek neexistuje, kazdy mame svoje klady aj zapory, ide len o to, ci tie klady este stale na nom vidis a ci v tvojich ociach prevazuju nad zapormi. Cim viac sa v tom ale budes vrtat, tym viac budes mat pochybnosti. A to co si sa pytala na konci - nikto na tomto svete ti neporadi, ze kto je ten pravy pre teba, na to musis prist ty sama a v istom momente sa rozhodnut

beskyd

no to hej, to je bezna ludska vlastnost byt s niekym a cakat na lepsieho.. heh.. je to take uprimne jak hovedo:) ..ale to v tejto spolocnosti predpokladam nevadi asi nikomu, takze pohoda.

lepricon

Podľa mňa tie drobné klamstvá nie su take podstatné, keďže inak sa môžeš na neho spolahnut. Asi ste spolu už dlho a máte ponorku. Teda ty. Áno, muži nevedia komunikovať o citoch. Nevie čo od neho chceš. Lubis ho? Dobre si rozmysli, či ozaj chceš rozchod. U susedov je tráva vždy zelensia.

lucia887766

Jedulka, ja som bola na 12 dni prec na dovolenke s rodicmi, on ostal doma so psami a mal nejake pracovne starosti, cize prve dni sa mi ani neozyval a vtedy mi chybal. Ked on je muz dvoch tvari, niekedy je ako med a niekedy je chladny ako lad, aj ked som mila, nezna, zniesla by som mu modre z neba a takto nechcem zit cely zivot:-(
Kafik ja akceptujem tie zle stranky, aj by som s nimi dokazala zit, ale niekedy som z neho fakt smutna.. Som velmi tolerantna a myslim si, ze on so mnou stastny je. Hlavne mal predtym nemozne frajerky(vacsina ho podvadzala), takze ma podla mna berie ako vyhru.

jedulka

no, víš to je problém s chlapem z "second handu" přenáší do vašeho vtahu zkušenosti z minulého vztahu.Ani za boha ho nepřesvědčíš, že ty jsi jiná.
Ostatně ono nějak vykecávat s chlapi co cítí a nebo co si a našem vztahu nemá vůbec žádný smysl.Oni to nechápu,necítí potřebu o tom mluvit jako my.Jsou prostě v tomhle jiní, všichni.Ženy by to měli dostat jako manuál už na základní škole :-)Souhlasím z vlastní zkusenosti s psychology, kteří radí, když si nevíš rady, odstěhuj se na 14 dní.Po tu dobu žádný kontakt!To je důležitý a těch 14 prý úplně stačí na to abys věděla co chceš.To by jsi měla udělat jako první, ty musíš vědět co s v tobě ukrýváš.Musíš se poznat.
Pokuď jde o komunikaci, tak to bych řešila radikálně, pojd budeme si povídat, ale né zas o tom co cítí atd...ale normálně si povídat a vypni s úsměvem TV i PC.Bez hysterie, kdo by jí měl rád ?

kafe

"Moj priatel ma dlhy zoznam zlych vlastnosti, ktore by ten niekto lepsi nemal mat, ale otazka je, ci by dotycny nemal ine zle stranky..." tak to si piš, že by mal iné zlé stránky. Otázka je, či ti tie zlé vlastnosti vadia natoľko, že ich nedokážeš prijať/zmieriť sa s nimi, lebo ak to nedokážeš a oni ti proste vadia (kolú oči/zraňujú ťa), podľa mňa to nemá význam premáhať sa. Vieš, ja razím teóriu, že nezáleží na to, aký je partner skvelý a dobrý, aké sú jeho pozitíva, pokiaľ nedokážem prijať jeho negatívne stránky, je to zbytočné trápenie.
Psy sú naozaj dosť zlý dôvod zostávať vo vzťahu :( škoda toľkého premrhaného času. Obaja ste už dávno mohli byť niekde inde a šťastný s niekym iným.

lucia887766

Kafik neodisla som vtedy, kedy som mala, lebo mame dvoch velkych psov. Ak by som isla, tak jedine k rodicom a tam by som si ich vziat nemohla.. Psy mame zatial ako deti a nechcela som rozbit nasu "psacioludsku rodinu". Som za uprimnost vo vztahu, preto som to frajerovi povedala, dokonca s tym, ci sa chce rozist, ze ho nechcem oberat o cas, hlavne ked je odo mna starsi...to som mu povedala velakrat.. On sa nechcel rozist, ani sa zmenit..to je potom takto tazko... Moj priatel ma dlhy zoznam zlych vlastnosti, ktore by ten niekto lepsi nemal mat, ale otazka je, ci by dotycny nemal ine zle stranky...
Mimulus on to podla mna citi, ze je milovany, preto si to nevazi a nema snahu sa zmenit, lebo si je isty, ze ho budem milovat so vsetkym...

Mimulus

Ani keby som dostal 1000 000 eur tak ma to nepresvedčí, že ma dotyčná miluje! Človek jednoducho cíti ak je milovaný!

kafe

lucia, v čom by mal byť niekto iný lepší ako tvoj súčasný partner?
Pozri, môžeš sa na pár dní zbaliť a odísť, aby si si to niekde osamote a v kľude premyslela. A tentoraz počúvaj aj svoje vnútro, nie len rozum (a strach a zvyk). Vymáčkni sa už konečne a nenaťahuj to na ďalšie roky. Prečo si od neho neodišla, ak necítiš istotu, ktorú potrebuješ? To, či TY chceš takéhoto partnera alebo nie, na to musíš prísť ty sama. A čím skôr sa konečne rozhodneš (a prestaneš čakať, že ti náhoda priveje niekoho lepšieho do cesty) tým lepšie pre vás oboch.