Divertikulová choroba čreva bez perforácie alebo abcesov

Príspevok v téme: Divertikulová choroba čreva bez perforácie alebo abcesov
godez

Dobrý deň,
pred 2 dňami som sa vrátila z nemocnice. Diagnóza divertikulová choroba čreva. V nemocnici mi podávali Abricef do žily 3x denne. Domov mi dali 2 ks Ceroxim a obv. lekárka mi predpísala Zinnat 500 mg. Na príbalovom letáku ako možné vedľajšie účinky sa uvádza ...závažné hnačky, v zriedkavých prípadoch môžu lieky ako Zinnat spôsobiť zápal /hrubého čreva/.
Okrem toho večer mám zvýšenú teplou 37,7oC resp. tesne pred podaním až do 38,4 oC, v nemocnici neviem či som mala teplotu lebo večer nám nemerali teplotu.
Moja otázka znie, prečo mám večer teplou? je liek Zinnat správny, keď si liečim zápal hrubého čreva a ako možné vedľajšie úinky uvádzajú, že liek vyvoláva tento zápal?
Ďakujem za skorú odpoveď.

emalea

godez...nenáš zatiaľ svoho gastroša...a to si nemala dosiaľ žiadne problémy? alebo Ťa chytili bolesti, išla si na pohotovosť a oni si ťa tam nechali a potom zistili túto diagnózu???

RNG

Zialbohu asi nie, hladaj cez Google.com pod citricidal, profesional.
Vyrobok musi zretelne povedat, ze je to chemicky zmeneny vytazok z grapefruitovych semien, kde sa vytvoria velmi ucinne quaterniove zluceniny.

godez

Pre RNG,
Prosím napíšte mi niečo viac, na nete som našla odkaz: www.liecivemasti.com
je to ono?
Zatiaľ som nebola u gastroent... najbližšia, kt. má najlepšie referencie je žiaľ na dovolenku, ale chystám sa k nej na budúci týždeň.

Ďakujem za skorú odpoveď. Prajem všetko dobré.

RNG

Hnacky su dokaz, ze sa v creve nachadza pre telo nevhodna flora a telo sa jej snazi zbavit.
ATB na to nie su riesenie, ale nasadenie mikrovlaknin a probiotik ano.
A nakazy v crevach pomerne dobre adresuje napr berberine, pripadne roztok citricidalu a branie NAC, ktore rozne maskovane infekcie odmaskuje(biofilmy, mykoplazmy, rozne vnutrobunecne parazity a podobne. Roztok citricidalu potlaca rozne mikroby ale je pomerne setrny na probiotika.
Na crevnu floru je prospesne brat aj Triphalu

kabel

Zinnat a Ceroxim je to iste antibiotikum. Je potrebne dodrzat urcitu dlzku liecby ATB, aby to malo efekt. Ak tam existuje infekcia v oblasti divertikulov, tak moze byt aj zvysena teplota. Predpokladam, ze chodis na gastroenterologiu, treba svoj stav konzultovat prave tam.