Vždy zlyhám ...

Príspevok v téme: Vždy zlyhám ...
bombička10

Mám taký problém vždy ked zacnem chudnut a ja chcem schudnuť strašne moc. Tak to nejakým spôsobom vždy pokazím a neviem to dodržať dlhšie ako pár dní. Zapriem sa, som plná nadšenia, pár dní vydržím cviciť, dodrziavat jedálniček a ny,ýšľam si že už som isto chudšia a potom to nejakým súôsobom poruším a kupím si nejaku cokoládu a potom mi je do plaču že som zlyhala a že nikdy nebudem ako tie krásne ženy ktorým závidím že maju krásne postavy a môžu nosiť pekné veci a nemusia sa hanbiť ked idú do naha. Proste nechápem samú seba. jednu chcem a druhé robím, mám tisic motivačných veci, milion pokusov za sebou, ale aj ked schudnem tak vždy sami to vráti lebo ja stršne rada jem. Už sa hnevám na seba že ako keby som bola závislá, že niekto ked ma pred sebou koláčik tak ho vobec netrápi ho zjesť, a ja by som ho zjedla do sekundy a ešte chcela další. Ja sa neviem obmedzovať. Nemám nejak strašne nadváhu ani nič, mám 65kg ale vadí mi moje brucho, stehna a tak celkovo som kysňa, nepáčim sa sama sebe. Cchcem strašne schudnúť ale ja neviem ako sa naučiť ovládať samú seba :( A už som zúfala lebo nechcem doživotne len začínať a nikdy neschudnuť a nikdy nebyť so sebou spokojná.

topgun

skus to čo ja.Ja nedržim žiadnu dietu ranajky začinam chlebom s kávou a všetko jem ale v malých množstvách nie som nikdy hladná a pomaly zhodiš.každý hocijaký obed je doma zo všetkého jem, lae neduplujem a oč ma teši že všetko citim takže podstatne menej jem ako ked som bola zdravá a určite viem všetko zide samo a zapoj nejaký sport.

a podstatné je od čoho si pribrala ja koli chorobe,necitila som jedlo v žaludku stratila som pocit sytosti tak som jedfla za troch, stačilo že už som celkom zdravá a viem že uplne schudnem a nedržim žiadnu dietu,jem maso, chlieb zemiaky ryzu všetko.www.miroveselý.sk prečitaj si funguje

ani nemožem inak schudnut že vylučim chlieb alebo maso, lebo sa dostanem do povodneho stavu sa pbojim a mozog potrebuje od niekadial zo stravy tahat látky kt su doležité pre funkciu mozgu.

a smerodAJNE JE AKý SI TYP a možno si povodne plnši typ a s tým nič neurobiš, len keby ti vymenili mozog, žial.

aminos1

bombička,
s javom, ktorý spomínaš, sa vo svojej praxi výživového poradcu stretávam veľmi často. Extrémna chuť na sladké vyplýva z našej tzv. "primárnej závislosti", čiže závislosti na cukroch, ku ktorej nás priviedli naši príbuzní v období, keď sme prestali piť materské mliečko a bolo to treba niečím nahradiť. Dá sa prekonať v priebehu niekoľkých dní, keď sa jedálniček starostlivo "ušije na mieru".

qwertyna

zienka, prekonas to postupne. tak si nezakazuj to cokoladu uplne. ty ides do toho bud, alebo. chod do toho s tym, ze tak uz budes zit vzdy, nie ze ide iba o dietu. proste, jedz zdravo, ale dovol si dajme tomu raz za tri dni aj coko tycinku. alebo trebars aj rezen na obed. alebo si obcas daj vyprazany syr, no k nemu len salat bez zalievky, namiesto hranoliek. alebo celu porciu niecoho kalorickeho nahrad len polovicnou a zvysok salat (opat, bez cukru, bez oleja). skratka, robit kompromisy, ktore sa daju udrzat dlhodobo. ty nemas mat preco pocit zlyhania z jedla, jedlo nie je zakazane, je potrebne a tym, ze sa takto na to pozeras, si akurat pestujes navyk na prejedanie. fakt, to je najcastejsie, ako to dopadne, ked si clovek prilis odopiera. proste je to tak, su ludia, ktori maju prirodzene tu volu velmi pevnu a jedlo pre nich nie je psychologickou barlickou, takze dokazu premoct chute a drzat tvrdo dietu, no ty nemozes za to, ze to tak nemas. sama som taka, ja skratka dietu drzat nemozem. nech by som akokolvek chcela, moja psychika na to nie je stavana a skoncim nanasytnym prejedanim. preto to aj tebe radim, nauc sa neist do veci stylm hrr brr, vsetko na 100%, lebo potom aj padnes na hubu 100% a mas zo seba zly pocit. proste, urobi si cvicebny program, ked z neho vypadnes, nic sa nedeje, len skus co najskor zas naskocit spat. ked sa ti neda jeden den, nevykasli sa na to s pocitom, ze uz to nema zmysel. treba kazdy den zacinat odznova a brat to tak, ze to nerobis len koli postave, ale koli tomu, aby si samej sebe dokazala, ze mas pevnu volu, ze si dokazes nastavit v zivote rezim a mat vacsiu sebakontrolu. do toho si mozes obcas dopriat a nic sa nestane, za to nemusis mat vobec vycitky, ved zivot nie je len o tom, ci dokazem prezit na vode a zelenine. ked som raz skratka pozitkar, tak si budem tym odopieranim nenormalne ublizovat. a kto vie, mozno ze si casom navyknes tak, ze uz ani to sladke pre teba nebude tak lakave, ked si ho dovolis pomezi zdravu stravu, tak nebudes mat ten psychologicky tlak, ze ide o nieco "zakazane" a preto aj tie tuzby mozu zoslabnut