Prečo zdr.sestry dostavaju taku malu mzdu?

Príspevok v téme: Prečo zdr.sestry dostavaju taku malu mzdu?
rosalginka

Preco ci uz Bc.aleboMgr -vysokoskoslky vzdelaní ludia ,ktorí tak isto makali na VS ako Ing .dostavaju tak malo. Ved dostavaju o nieco viac ako predavcka s ucnokou -tym nechcem nikoho urazit ale chcem podotknut na skutocnost platoveho ohodnotneia. Je jedno ci v KE alebo BA .Vzdy sestrea dostane malo a ledva sa uzivi. Nenasetri nic .

Kde je spravodlivost ?

ni-ka

ale aby som len nenadavala stretla som sa aj s ludskym pristupom a obcas som mala stastie aj na sestricky-v NURCHu su perfektne,klobuk dolu:)

ni-ka

sestra - nemas pravdu,je to chyba sestricky...pretoze ja som isla do nemocnice rano o osmej a operovat ma mali o deviatej,cize sluzbukonajuci lekar nemal sancu vidiet moju kartu...zdravotnu dokumentaciu som odovzdala sestre hned po prichode,lenze to by si ju samozrejme musela aj pozriet,skor nez mi isla dat obycajny fyzak namiesto hydrokortizolu... preto som bola na predoperacnom a mala som v karte JASNE NAPISANU PREMEDIKACIU podla ktorej sa mali sestry riadit...lekar co ma operoval s tym nemal absolutne nic spolocne...

sestra123456

Vidíš, a to, že si nedostala K a kortikoidy, je vina toho dobručkého lekára, nie sestry. V nemocnici to funguje tak, že nie sestra, ale lekár, oddelenský lekár, študuje kartu pacienta a na základe toho ( a výsledkov vlastných vyšetrení) napíše ordinácie do denného dekurzu, ktorý má pacient založený na oddelení a TEN je záväzný pre sestru. Podľa denného dekurzu a dennej ordinácie v ňom, podáva sestra lieky.
K ostatnému - tak 5 pacientov a tri sestry? A to kde sa majú tak dobre?? My sme interné - geriatria a sme dve na 30 pacientov. Jesť na izbu nosíme každému, lebo sa neoplatí pre 5 ľudí dávať do jedálne. Do jedálne nám nechceli chodiť ani pacienti, ktorí si došli na wc aj návštevu odprevadiť - ale do jedálne sa im nechcelo. Ok, len nijaké hádky, radšej všetkým na izbu :))
Imobilných umývame, polohujeme, kŕmime,hydratujeme, atď atď a to nehovorím o chystaní a podávaní liekov všetkými cestami, príprave na vyšetrenia, odberoch biologického materiálu, asistencii pri výkonoch a o kope administratívnej práce, ktorá musí byť urobená nie pre nič za nič, ale pre poriadok a spätné informácie.
Tak keď je niekde prebytok sestier a ešte si nevedia poriadne urobiť svoju prácu, prosím vyhodiť a ušetrené peniaze použiť k nám, na výplatu pre novú prac. silu, ktorú potrebujeme ako soľ :)
Lebo napriek ťažkej práci po fyzickej aj psychickej stránke nestíhame všetko tip-top a vždy sa nájde nespokojenec. Človeku to chuť do práce nepridá..

ni-ka

adrianka-drasliku mam malo,tak mi ho vzdy este doplnia pred narkozou a kortikoidy uzivam dlhsie tak mi ich musia pred operaciou dat "trochu" viac-lebo operacia je pre telo velka zataz a moje nadoblicky nestihaju produkovat adrenalin...
stve ma ze keby som si to nevypytala tak by ma tam vystrelo a som zvedava kto by potom niesol zodpovednost...
aby pacient na vsetko myslel este aj za sestricky...

Martina210

dobre ranko
na slovensku nikdy ziadna spravodlivost nebude.Pekne si len robte vysoke skoly (pchajte peniaze do stat.rozpoctu politikom) a potom sa zamestnajte ako predavacky,predavaci alebo poniektori co sa prebudia zo sna,odchadzaju do zahranicia.Neviem preco si nerobite VS v zahranici.Napr.: Rakusko.Tam stat si tak vazi ze ste sa rozhodli pre ich skolu.Preplacaju ubytovanie,cestovne... .A mate z tej skoly (kde sa vsetko ucite v nemcine) uzitok.Najdete si zamestnanie za 5-6 nasobok ako v tej nasej bananovej republike!!!
Boooze tolko mame vzdelanych ludi na SR a nic z toho :-((((

ni-ka

aj ja som sa stretla s lajdackym pristupom sestier:((isla som na artroskopiu,mali mi podat pred operaciou kortikoidy a draslik,nedali mi nic,ked som sa nato pytala,tak ze o nicom nevedia,tak som im povedala ze to maju v karte -sprava od anesteziologicky ze mi maju dat hydrokortizol,na to sa ma sestricenka opytala "co to je?"...no des...uz som sa modlila len abych tu narkozu prezila...po operacii ma nechali v jednej polohe,vodu mi odpratali,lebo sak vizita...ale doktori su spickovi,na zleho doktora som natrafila len raz a odvtedy k nemu nechodim...
ozaj a v porodnici tam sa clovek sestricky ani nedovola...ziadna kontrola,nic...zo sesterne ani nevyliezli...na detskom oddeleni detto...maju tam male deticky,nechaju ich zavrete v sietkovanej postielke cely den plakat...chudatenka az mi to srdce trhalo:((

JessicaI

Skoro vsade su take hrozne male platy.
Niekto tu pisal o ludoch bez VS ktori len vzkladaju tovar. Narobia sa viac ako si niekto mysli a to nedostane na vzplatu ani tych 500E v citom ako sa tu pisalo. Vacsina zije z minimalnej mzdy a narobi sa za dvoch.

odpovedam

Pravdepodobne z klimy vo fitku, niekedy mi tam az zima bola. avsak ked som sa v nemocnici pytala na vysledky serologie, nedozvedela som sa. Viem len, ze to neboli chlamydie ani virus.