Glioblastom - mozgovy nador

Príspevok v téme: Glioblastom - mozgovy nador
Anie83

Dobry den, chcem Vas poprosit o pomoc, ktora nesuvisi priamo s medicinou, ale aj tak ma trapi. Moj dobry priatel mi pred tyzdnom napisal spravu, ze mu pred mesiacom zistili glioblastom na mozgovom kmeni a urcite sa nedozije buducich vianoc. Strasne ma vystresoval (normalne), ale potom z nasej diskusie vyplynulo, ze to nechce povedat rodine, lebo ich nechce strasit, vyvlieka sa z poslania mi lekarskej spravy, vravi, ze teraz na to nechce mysliet a ze odlozil to vsetko az na novy rok (3 tyzdne), lebo sa nechce stresovat. Myslite, ze je mozne, ak ma niekto nador na mozgu, aby to ukryval pred rodinou? Da sa to vobec ukryt? A co liecba? Som od neho velmi daleko, ale mam kontakt na jeho brata, on ma vsak velmi prosi, aby som o tom nikomu nehovorila. Co mam robit? Vobec neviem, co si o tom vsetkom mysliet... Mozete mi prosim, napisat vas nazor?

Agnes998

On sa ma este co urazat, je to naozaj chory jedinec, ale bohuzial psychicky chory. Ja by som ho na tvojom mieste poslala niekam a prestala sa s nim kamaradit. Ktovie, co ti vyvedie nabuduce, urcite ani zdaleka neskoncil!

Anie83

Nie, vola sa Juraj. A este mi napisal, ze ma bude informovat a slubuje, ze mi povie vsetko. Ked som odpovedala, ze mu uz neverim ani slovo, tak sa este urazil...

Agnes998

Ja by som takehoto kamarata nemohla mat, ten to nebude mat v hlave v poriadku aj ked nador v nej nema. Podla mna je velmi pravdepodobne, ze trpi nejakou poruchou osobnosti a ktovie este cim. Asi mu robi hrozne dobre ze sa kvoli nemu niekto trapi a ze kvoli nemu nespava. Ja by som ho po tomto vsetkom nepovazovala dalej za svojho kamarata a vsetko by som povedala jeho bratovi, aby vedeli, ze maju v rodine psychicky choreho cloveka a mozno sa im podari ho dostat k psychiatrovi, kde dostane adekvatnu liecbu.

lilyiankaa

mal by sa dať liečiť, ten človek nie je v poriadku .... lenže ak raz náhodou, nedajbože by nejakú vážnu chorobu mal, už mu veriť nebudeš ....

Anie83

Tak uz to mam jasne, zas ma vodil za nos. Kazdy den mi pisal take neurcite odpovede na vsetky moje otazky, napr. ¨v utorok zacnem liecbu¨, ale ked som sa opytala aku, tak napisal: Vsetko bude fajn. Zakazdym mi vravel, zajra (pozajtra, o dva dni) ti poslem tu spravu, samozrejme, ziadna nedosla. Dnes povedal, ze celu jeho spravu (aj jeho kopiu) poslali do nejakej specializovanej kliniky (akej, nepovedal) a ze vraj staci nejaky uplne malicky neinvazivny zakrok a vsetko bude super. Takze sa zopakoval scenar so sklerozou multiplex a ja som vdaka niekomu, kto si chce asi takto vynutit moju pozornost, nespala dva tyzdne. Dakujem Vam vsetkym, ktory ste mi chceli uprimne pomoct.

AlenkaP

Myslím, že pokiaľ trpí danou chorobou a nechce ju povedať svojej rodine tak má na to plné právo a určite by som rešpektovala jeho prianie.
On sám pozná svoj stav či už z konzultácií u lekára a treba ponechať rozhodnutie na ňom. Myslím, že operáciu určite nebude tajiť a zverí sa najbližším.

RNG

llek, v slobodnej demokratickej spolocnosti moze ktokolvek napisat cokolvek, co si mysli sam, alebo cital z inych zdrojov. Najma ked sa jedna o zdroje , ktore pochadzaju od reputabilnyvch lekarov, co sa zaoberaju liecbou inym sposbom, nez ta ucili v skole.
Najma ked sa taketo liecby umelo potlacaju,monopolnou lekarskou mafiou, inac to zialbohu nazvat nemozem, hoci spravne doplnkove lecby su lacne a ucinne.
Ani jeden z doplnkov, co tu radim nema ziadne skodlive vlastnosti, takze ked ich pouzijes zbytocne, poskodis si len penazenku maximalne. Ale v pripade rakovin, kde ide o zivot doslova je vyckavanie hlupost.
Nakoniec nadory sa vidia velmi dobre na CT hlavy, netreba mna to ziadne biopsie, ale nasadenie co najviac roznych protirakovinnych doplnov co najskor. Aj tak je tam sanca vyliecenia dost mala, ale klasickymi onkologickymi nastojami nie je ziadna kedze je to 99.9% smrtelne v kratkej dobe .

Anie83

Prave preto som chcela tu spravu (teda aj preto). Zda sa mi cudne, ze niekomu operuju mozog (biopsia), o par dni ide navstivit rodinu a ti si za tyzden s nim nic nevsimnu. Navyse... kto v takej situacii chce byvat sam 300 km od rodiny, bez partnera alebo niekoho, kto by mu pomohol. Vie, ze som na take temy velmi citliva. Ale nechcem mu ublizit a uz si pripadam paranoidna, neviem, co si mysliet. Ja bym som v podobnej situacii necakala s liecbou par tyzdnov ako on.

lilyiankaa

skôr mi príde ako hypochonder, ktorý si stále vymýšľa nejaké choroby ..aj keď neviem prečo, keď nechce, aby ho niekto ľutoval .. ale možno práve teraz je tento jeho stav pravda ..nuž to by si zistila až z lekárskej správy .... či si z teba znovu robí dobrý deň alebo nie