Vaginálna mykóza

Príspevok v téme: Vaginálna mykóza
Swetlus

Už dlhšiu dobu ma trápi vaginálna mykóza. Raz to prejde samo, a neskôr sa to zas vráti.
Mám stáleho sexuálneho partnera, ktorý je úplne zdravý. Nesadám si ani na verejné wc, na to si dávam obzvlášť záležať. Dodržiavam s priateľom každodennú hygienu. Je to veľmi nepríjemné. Zatiaľ som sa neodvážila použiť nejaký prípravok s lekárne, pretože viem že lekárničky by mi poradili tie najdrahšie, ktoré aj tak (možno) vôbec nepomôžu.
Preto by som sa chcela poradiť zo ženami s podobnými skúsenosťami, aby mi poradili nejaký účinný krém alebo tablety na mykózu.
Ďakujem

sob rudolf

Na tvojom mieste by som to riešila radšej na báze lekára - gynekológa, prípadne aj imunológa. Okrem liečby je vždy dobré prehodnotiť aj svoj jedálniček - napr. príliš veľa jednoduchých cukrov určite nepomáha, skôr to celé zhoršuje. Veľa robí imunita, tej zase škodia stresy a zlá životospráva.... veď to všetko vieš aj sama:). A tiež si myslím, že fakt, že "máš stáleho sexuálneho partnera, ktorý je úplne zdravý" skôr znamená, že nemá príznaky. U mužov sa málokedy mykóza prejavuje, a keď aj, tak určite nie tak búrlivo, ako u žien. Takže odporúčam dať vyšetriť, ak nie rovno preliečiť aj partnera, vyhneš sa opakovanej infekcii. Držím palec.