Solitárny uzlík pri štítnej žlaze (operácia šž)

Príspevok v téme: Solitárny uzlík pri štítnej žlaze (operácia šž)
Thomeso

Dobrý deň,
mám 16 rokov , asi pred pol rokom mi zistili že mám v oblasti šž solitárny uzlík v ľavom laloku šž , chodieval som v pravidelnom intervale do endokrinologického ústavu nachádzajúceho sa v Lubochni , kde mi zistili že funkcia šž je v poriadku a funguje ako má, len ten solitárny uzlík tam nemá čo robiť v mojom veku. Robili mi biopsiu (odoberanie vzorky toho uzlíka ) a zistilo sa že uzlík je negatívny (tukového charakteru). Odporúčajú mi operáciu na ktorú mám ísť už o mesiac a preto by som sa chcel opýtať či by ste si ho nechali vybrať . Povedali mi že buď mi odstránia len tú časť šž kde sa nachádza uzlík alebo celú ľavú stranu šž . Po operáciisa sa mi môže zmenšiť činnosť sž alebo naopak zväčšiť ? Neviem čo môžem očakávať , pretože doktori mi povedaliže to nemá byť nič vážne, ževraj budem len brať hormóny aby dopomáhali tej pravej polovici a vraj je to bežná operácia. Čiže mám sa niečoho báť ? môžem následne po operácii rapídne pribrať ? ďakujem pekne za odpoveď.

Svetvnas

Štítna žľaza je súčasťou lymfatického systému. (compex.zdravie-sk.eu).

Narúšať zvonku lymfatický systém invazívnymi metódami je porovnateľné s praktikami šarlatánov v pralesoch. Alopatická medicína (sk.wikipedia.org) z dôvodu, že nerozumie podstate človeka ani života sa stala invazívnou a ohrozujúcou duševné aj fyzické zdravie človeka produkúceho v západnej civilizácii.

Východné kultúry našťastie nepodľahli alopaticko-farmaceutickej mašinérii a zachovávajú tradičné formy liečenia, ktoré zohľadňujú podstatu človeka, ktorá má 3 časti: dušu, telo a myseľ. Vhodnejšie spôsoby na liečenie poskytuje holistická medicína. Na vrchole liečenia všetkých psycho-somatických chorôb kraľuje Dianetika.

Je na každom z nás, ktorým spôsobom sa bude liečiť a dostávať z ťažkostí. Mne pomohla najviac Dianetika.

Chirurgia pri úrazoch je výborná, ako asistencia pri pôrodoch a náhlych príhodách, ale aj tak napokon musí pacient pristúpiť k Dianetike ak sa chce vyliečiť natrvalo.

Prajem Vám veľa zdravia v orientácii správnych informácii.

anonym...

mám presne to isté čo ty - uzlík. Prišli mi na to tak, že som pred troma rokmi mala niekedy pocit, akokeby mal niekto ruky na mojom krku a škrtil ma. Mala som návaly tepla do hlavy. Ale ktovie či to bolo z toho ...ale pre istotu ma poslali na sono.

Zobrali mi vzorku a bola OK. Chceli ma poslať na operáciu ale neišla som. Načo sa špárať v tele a púšťať tam vzduch. Zatiaľ sa mi uzlík nezmenil, je stále rovnaký. Štátnu žľazu mám tiež OK. Príznaky mi po odobratí vzorky zmizli.

Nechod na operáciu. Pokiaľ to nie je zhubné, načo sa trápiť. Plus mať jazvu. Treba chodiť na kontroly a bude všetko v poriadku.

jabora

Dobry vecer.Moja dcera ma busenie srdca a zavraty...Pred tyzdnom bola na vysetrenie stitnej zlazy /sono a krv/.Krv mala v poriadku,ale dnes jej volali,ze na s.z ma 0,5cm uzol.Ma sa ukazat o pol roka na kontrolu.A to dovtedy nebude brat ziadne lieky?Ma 32 rokov a zije v USA.Myslim si ,ze keby bola tu ,tak by sa skor vyliecila.

RNG

Uzliky, tumory, cysty a podbne sa daju bez problemov odstranit branim silnych enzymov, a doplnkov jodu a selenu, ktore sa v tele podialaju nie len na vyrobu roznych hormonov, ale aj plno cistiacich a inych enzymov.

unhappy

Ahoj, aj ja mam uzliky na stitnej zlaze + nejaku hrcku. Pred tyzdnom mi tiez robili biopsiu, zatial cakam na vysledky. Ako mi robili biopsiu - stale ma pobolieva hrdlo. Smiem sa Ta opytat ako dlho Ta to bolelo po biopsii?

eam

Veľa ľudí má na ŠŽ uzlíky a žijú aj s nimi. Ja som tiež mala čosi také, no doktorka ma poslala na operáciu, tak mi polku zobrali. Našťastie to nebolo nič vážne, ale časom ktovie. Poraď sa s lekárom čo ti poradí, si ešte moc mladý aby si prišiel o pol ŠŽ, lebo pochybujem, že by ti len uzlík zobrali. Čo viem, tak tú polovičku kde máš ten uzlík. No a doživotne budeš brať ráno na lačno 1 pirulku.