Stredná škola .. stresy ...

Príspevok v téme: Stredná škola .. stresy ...
verca-82

Tento rok som začala chodiť na strednú na obchodnú akadémiu. Keďže ma nevzali do anglickej triedy šla som na nemčinu keďže sa ju učím síce 6 rokov ale viem z nej možno tak gramatiku. A som ten typ človeka, čo sa dokáže zo školy z tých stresov z nej aj zrútiť. Na základke som asi po piatu triedu plakala, keď som dostala horšiu známku ako dvojku. A potom som tiež vedela pred písomkami stresovať a bola som schopná sa jedno učivo drviť aj hodinu, pritom som ho za 15 minút vedela, ale aby som mala istotu, že ho viem opakovala som si ho aj 4 krát. A potom prišla devina a dostali sme dobrého triedneho a mali sme super kolektív. Teraz je to také, že tam mám len jednu moju spolužiačku zo základky a všetci sú rozlezení z celého kraja. Je nás len 16 v celej triede. A začínam znova stresovať, lebo máme nemčinu každý deň a dostali sme učiteľku, ktorá je prísna a vraj veľa žiakov u nej prechádza zo 4 kami. A podobne no .. A skrátka ja som ten typ stresáka, čo je schopný sa niekedy ked niečo nestíham sa rozplakať ohľadne školy, lebo ja som zvyknutá sa učiť tak do deviatej večer potom nemám šancu s tým učivom ani pohnúť lebo buď som unavená alebo na mňa už od osmej večer prídu stresy a ja idem zbláznieť ... Prosím neviete mi poradiť na toto niečo ? Bojím sa, že strednú nezvládnem a podobné veci.. A ak poznáte nejaký voľnopredajný liek, čo pomáha proti takýmto veciam, že dokážu behom pár minút človeka ukľudniť .. Tak prosím píšte .. Ale niečo fakt účinné ..

Sadi

tak si kúp v lekárni veľké magnézium (ukludňuje nervy) a pred spaním sa snaž nerozčuľovať, netresovať, prípadne odporúčam upokojujúce čaje (levanduľa, jazmín, materina dúška..) - všetko zoženieš v lekárni. A takisto je dobré vyhýbať sa pred spaním prežieraniu a elektrosmogu (teda počítačové žiarenie, TV..)Liekmi by som to neriešila. škola je len dva dni, stresy sú veľké, chce to len cvik a snahu sa tomu venovať. O dva týždne to už bude lepšie, myslím ;)

verca-82

Ja si myslím, že cez zimu bude najlepšie obdobie lebo máme dosť volna čo máme lyžiarsky, asi celý týžden len neminu 5 hodín denne s lektormi a potom jarné prázky tak to cez to snád dobehnem .. Ja potrebujem možno len nejaké vitamíny lebo sa mi aj zle zaspáva .. zaspím najskôr o nejakej pol noci a to sa snažím zaspať už o nejakej deviatej .. Takže som potom ráno celkom rozbitá keď vstávam skoro ...

Sadi

no tak, čo ti k tomu poviem. stredná škola už nie je základka, a treba tomu venovať značné množstvo času, ak chceš mať dobré výsledky.. ja som mala tiež na učenie každé poobedie len 4hodiny a zvládla som to tiež (jazykové gymnázium).. buď to prijmeš, a zorganizuješ si čas tak, aby si to zvládla alebo to nezvládneš. ale ja si myslím, že by si mala zabojovať.

verca-82

Práveže ja nemám problém s ničím len s tým blbým učením. Všetci hovoria, ako sa máme učiť poriadne aspoň prvého pol roka až sa dobre zapíšeme na strednej .. Lenže máme taký rozvrh, že keď prídem domov budú nejaké 4 hodiny a nemám šancu sa na všetko naučiť a ja nemienim potom niekde skolabovať zo stresu .. A k psychológovi by som iste nešla .. Nie preto, že by som nechcela, alebo by som prinajhoršom išla do iného mesta... Lenže to mama..

Sadi

verca.. neuraz sa, ale ak takto stresuješ pri strednej škole, tak neviem, ako chceš existovať v reálnom živote! treba sa hlavne ukludniť preboha veď nejde o život. existujú aj horšie veci. naozaj si myslíš, že fungovať od 15tich rokov (alebo neviem, koľko máš) na ukludňovákoch je okej? spamätaj sa. keď nič iné, školský psychológ je tu vždy.