Arganový olej na mastné vlasy

Príspevok v téme: Arganový olej na mastné vlasy
Clare

Dostala som ako radu arganový olej proti mastneniu vlasov a tak to možno vyskúšam, no mám ešte pár otázok k tomu, pretože som ho ešte nikdy nemala a budem rada za vaše odpovede (od tých čo ho používajú a majú s ním skúsenosti) Stačí ak si ho dám 2-3x do týždňa? lebo tak často si aj umývam vlasy. A ako si ho mám dávať (v akom množstve), hneď potom ako si umyjem vlasy (na úplne suché?) alebo pred umytím? Dá sa kúpiť len v lekárni a nie je moc drahý ? Mala by som aj zmeniť šampon? pretože momentalne používam Shaumu..a keď už si ho vmasírujem do pokožky hlavy tak ako dlho ho mám nechať pôsobiť?

Libuska1

Arganový olej používam uznvelmi dlho a hlavne na moje vlasy, už relatívne krátko po užili sa zlepšila celková kvalita mojich vlasov, nestiepia sa mi končeky a nemám už lupiny. Olej kupujem iba originál vyrobený v Maroku aj keď je o niečo drahší ako tie ostatne lacné ponuky a kupujem ho na www.orienthouse.sk Doručia mi ho takmer stále druhý den od objednania a som s olejom veľmi spokojná a určite odporúčam.

zuzi74

V lekarni ho nekupis, iba v BIO obchodoch alebo si zadaj do googlu arganovy olej. Je to jeden z najdrahsich olejov, takze lacny nie je.
Este som zabudla napisat, ze ten zabal si mozes nechat 30 min. az 1 hod. vo vlasoch. Dlhsie by som ho na prvy krat nenechavala, aby si si odsledovala cas a nezmastil ti prilis vlasy.
Zabal staci 1x tyzdenne.

zuzi74

Clare, samozrejme ho mozes dat aj na suche vlasy po dlzke. Dokladne si ich rozces a votri olej do vlasov. Mozes si ich zabalit do sacku a na to dat nahriaty uterak, aby teplom lepsie vsiakol olej do vlasov a vyzivil ich. Potom si dokladne umy vlasy samponom. Ja som si olej davala aj na uz samponom umyte mokre vlasy, ktore som si najskor nechala mierne presusit pod uterakom a potom votrela olej do vlasov. Ale vtedy treba s nim opatrne, aby si ich nezamastila a nezatazila, hlavne jemne vlasy. Nechala som si ich volne ususit a uz nezmyvala.

Clare

ewelin2828: tak ďakujem za info, no aj tak si niesom istá..ten olej si môžem naniesť len na končeky tak teraz neviem keďže som ho ešte nemala, tak som si myslela že si ho môžem dať na cele vlasy aj hlavu a nechať nejaky čas pôsobiť, neskôr samozrejme ho zmyť.

ewelin2828

Ja mam tiež mastné vlasy, ale končeky mám zase skôr suché a tak som začala používať argánový olej.
Ja si ho dávam len raz do týždňa, len na končeky, resp. tú spodnú polovicu vlasov a to tak, že si dám vlasy do copa a to čo mi visí v cope si navlhčím čistou vodou, nanesiem pár kvapiek oleja a zabalím do sáčka (niekedy aj do uteráka, vtedy má vraj ten olej silnejšie účinky). Nechám pôsobiť niekedy 40 minút, niekedy aj viac ako hodinu, podľa toho ako mi to vychádza, vraj čím dlhšie, tým lepšie :)
Raz za dva-tri týždne si zmiešam arganový olej alebo olivový (tým arganovým šetrím :D ) s dvoma žĺtkami a nanesiem na celú hlavu, zabalím do sáčka a do uteráka a nechám pôsobiť čo najdlhšie :)

A po každom zábale samozrejme treba poriadne zmyť vlasy. Už sa mi nie raz stalo, že ráno som vstala a končeky vyzerali ako mokré, lebo som z nich dostatočne nezmyla ten olej :)

A ten argánový olej je drahý veru, ja si ho zvyknem cez nejaký zľavový portál kupovať ak je v akcii, ale treba si kupovať 100%-ný a najlepší je ten priamo z Maroka, ale to už ťažko overíme :D

Daduska13213

..a ešte som chcela že namastné vlasy ti môžem odporúčiť prípravky Matrix šampón, koncionér a sérum majú vynikajúci =) mojej potencionálnej budúcej možnej svokre to zabralo a to si umývala vlasy každé ráno a poobede už vyzerala ako zmoknuté kura =D =D =D

Daduska13213

ahoj, no ja som dostala ako radu argánový olej na suché vlasy, že mi ich premastí a vyživý tak teraz som trochu zmätená z toho .. ale jedno viem, že ak si kúpiš nekvalitný arganoivý olej tak ti príliš zaťaží vlasy =)

Najčítanejšie články