Zmeniť sa..

Príspevok v téme: Zmeniť sa..
Simka_00

Dobrý deň,
obraciam sa na Vás všetkých s prosbou o radu. Som s priateľom 2 a pol roka. Mám 17, on 18. Rozpadá sa nám to a je to mojou vinou. Nemám ani nikoho komu by som toto všetko mohla povedať, kto by ma pochopil (asi niekto taký hlúpy ako ja neexistuje). Skúsim to tu napísať, ale bude to trošku dlhé, tak Vás prosím aspoň niekoho o radu alebo odpoveď. Veľmi by mi to pomohlo...

Celý náš vzťah od začiatku držal nad vodou iba on. Ja som bola vždy utiahnutá, nikdy som sa nesnažila niečo pre neho spraviť, dokonca ani v sexe to nie je so mnou nič moc. On už odmieta nás držať a tváriť sa, že nič. Všetko mi vyčíta. Trvá to už vyše roka, ale neopustil ma. Ja som veľakrát povedala a myslela si veci, ktoré ľutujem a ktoré mu ublížili. Ja sa neviem spamätať, aj keď mu to stále sľúbim a myslím si, že budem iná, že budem normálna ako každé iné dievča, trochu sa usmejem, budem sa zabávať, že zabavím jeho. No bohužiaľ sa tak nikdy nestalo. Teraz je preč už vyše dva týždne v Taliansku a bolo to už naozaj zlé, že sa mi deň neozval a ja som myslela, že sa to všetko urovná. Ozval sa mi nakoniec a porozprávali sme sa, no ja som čakala, že aj keď mi síce absolútne neverí, že nebude robiť to, čo robil. Stále mi dáva najavo a dosť nepekne všetko, čo som robila. Napríklad chcela som ho vidieť na skype a nechával sa presviedčať asi tak polhodinu a stále ma odfajčoval rečami typu - načo ma chceš vidieť,veď sa som škaredý buzer*** , čo mám ja z toho, daj mi dôvod prečo sa ti mám ukázať, ja nechcem aby si ma videla atď...Potom keď sa mi konečne ukázal, tak som už bola samozrejme smutná, ako on hovorí ,,zase som umierala'', neusmiala som sa, nič nepovedala. Proste ja nemám žiadne sebavedomie a pri ňom detto a chcem sa toho zbaviť konečne..Pre neho som v podstate trápna, nejak narušená, nenormálna..takisto vôbec mu nie je vtipné, čo hovorím a väčšina toho, čo hovorí on nie je vtipné mne. Napríklad keby mu poviem, na čom sa smejeme v škole a aké hlúposti vymýšľame atď, pravdepodobne by ma vysmial. A okrem toho, pri ňom sa nedokážem uvoľniť, ak nemá náladu a nesmeje sa. Ak nemá náladu, je odmeraný, na nič neodpovedá poriadne, ja som automaticky už v koncoch. Predtým ma veľakrát odmietol, keď som ho chcela urobiť, jemu sa to nepáčilo, dokonca mi povedal, ako to chce, ale ja som nikdy nespravila tak ako to chcel on a pritom, keď on sa staral o mňa a keď sme sa milovali, vždy sa snažil ako vedel..Snažil sa robiť všelijaké veci, aby som pochopila. Včera mi z nervov poslal fotku nejakých dievčat čo išli po ulici, keď mi odpovedal na otázku kde bol. Alebo dnes mi písal že ide s kamarátmi do mesta za dievčatami, že sa aspoň raz za čas zabaví a bude sranda. Alebo mi stále rozpráva, ako by chcel mať dievča, ako má jeho spolužiak a podobné veci...

Ak to potrvá ešte chvíľu všetko sa skončí. Už teraz je to všetko na hranici a stačí malé postrčenie a navždy sa to všetko pominie, prosím poraďte mi, ako sa mám prekonať? Ako mám prekonať ten strach? Ako sa mám stať zábavnou a normálnou zo sekundy na sekundu? Trvá to všetko VYŠE ROKA a ja som sa nedokázala zmeniť, ale teraz mi to už naozaj vadí a nenávidím sa za to. Prosím, ak by sa dalo napíšte mi Váš mail. Hodilo by sa mi porozprávať možno s niekým, kto má viac skúseností. S niekým starším..

Jeho to už nebaví a ani mňa. On už nechce počúvať dookola tie isté výhovorky a môj plač. Lebo je to asi jediné, čo robím..Snažím sa prekonať sa, no stále zlyhám..

Fleur-de-lis

Simka, no vidno, že si mladučká. Ale v tvojom veku je táto neistota a problém bežné. Ak chceš môžme si cez týždeň popísať, možno ti to teda pomôže. emaema@hotmail.sk

ivobrick

Vies preco sa rozvadza tak vela ludi vo svete ako ste vy? Presne pre toto, su spolu z vypocitavosti, z toho "aby som niekoho mal", podarili sa nam deti, alebo peniaze.

Ked niesi stastna ty, nebude ani on, ty si v tom vztahu proste "LOW" - na dne, ja nevidim dovod preco by si sa mala menit.

Najlepsie by to bolo ukoncit.

Ja osobne by som nechcel byt s niekym s kym mi neni dobre, stale len placem, vobec naseba nereagujeme.

To nema NIC spolocne s povahou cloveka ze je introvert, mozes byt neviem aka ticha, hambliva, ale na cloveka ktoreho mas viac ako rada reagujes inak ako proste negativne.

anabol

Ahoj. Vidím, že ti na ňom záleží a chceš sa pre neho zmeniť, tak sa pokús pomaličky zmeniť to čo ti podľa neho na tebe vadí. Keď s ním budeš, tak sa proste troška usmievaj hneď budeš vyzerať pozitívnejšie. Nebuď pri ňom ako nejaká mŕtvola a proste sa ho snaž dobre naladiť. Ja viem, že zmeniť sa je ťažké a niečo sa nikdy nezmení, ale aj mne sa podarilo dačo na sebe zmeniť. Už nie som každý deň jak na pohrebe ale jak na koncerte a jak ti to prijde moc ťažké zmeniť sa tak to nemá dobrú budúcnosť, kedže ti to stále vyčíta. Takže buď sa zmeň, alebo to ukonči ;) .

mensch

Takto na dialku ked vás nepoznáme je ťažko radiť. Možno by stálo za to rozobrať to s niekym skúseným z tvojho najbližšieho okolia kto vás pozná. Možno s tvojimi rodičmi. Nedá sa odsúdiť ani jedného z vás. Skrátka ste mladí, neskúsení a nezrelí. Možno máte príliš rozdielne povahy a aj ked sa snažíte byť spolu, v skutočnosti sa možno k sebe nehodíte. Ale opakujem že možno, pretože ja to neviem, nepoznám vás, neviem o vás nič len to málo čo si sem napísala. Mne jeho reakcie pripadajú ako ked nezrelý mladý človek s niečim bojuje. V tomto prípade to vyzerá akoby chcel byť s tebou no niektoré veci mu vo vašom vztahu prekážajú ale nevie ich zmeniť a nevie ako sa s nimi vysporiadať. Ty tiež s niečim bojuješ, ale tiež to nevieš zmeniť a vysporiadať sa s tým. Je dosť možné že ste z toho už obaja unavení a váš vztah to vyčerpá. A preto sa možno skončí. Ale aj keby sa skončil tak nevadí. Život ide dalej a každý z vás naberie nejake skúsenosti, napokon aj tento vztah je nejaka skúsenosť. Myslím že nie ste na vztah ani jeden dostatočne zrelý, ale to je normálne, v tomto veku máte na to plnééé právo :-) Učíte sa. Myslím že podobnými peripetiami si prechádzajú všetci vaši rovesníci.
Pre teba je najdôležitejšie jedno. Ty musíš hlavne popracovať na tom aby si mala rada samu seba, ale takým zdravým spôsobom, nie namysleným, lebo namyslenosť je zas len prejavom pošramoteného sebavedomia :-) Takže namyslenosť nie. Je normálne že v tomto veku riešiš tieto záležitosti ohladne sebavedomia. Ver tomu že všetci v tvojom veku to riešia aj ked to na niektorých nemusí byť na prvý pohlad vidieť. Sú plní neistôt, pochybností o sebe. Ale čím skôr si uvedomíš ako na to, tým lepšie pre teba. Vieš klúčom nie je byť taká akú ťa chcú druhí, klúčom je dokázať sa mať rada takú aká si aj s chybami. Samozrejme že vždy je čo na sebe zlepšovať, snažíme sa o to všetci celý život, ale dôležité je aby si nechcela byť niekym iným alebo snažiť sa byť takou akú ťa niekto chce mať. Dôležité je prijať samú seba, neodmietať sa.
A čo sa týka toho ako to chodí vo vztahoch. Na to aby to klapalo je dôležité - 1. Nájsť si človeka ktorý ťa berie a má rád takú aká si a ktorého aj ty berieš a máš rada takého aký je a sktorým máte čosi spoločné, môže to byť humor, záluby, hodnoty. 2. Je dôležité aby ste si obaja uvedomovali že v každom vztahu, je jedno či je to partnerský alebo aj kamarátsky, sa musia robiť ústupky, čiže kompromisy. V opačnom prípade, čiže ked sa bude každý z vás snažiť presadiť za každú cenu len a len to svoje, tak budete spolu stále iba bojovať. Lenže vztah by nemal byť boj, ale spolupráca. Vo vztahu sa musíte snažiť dosiahnuť nejaku dohodu. A po 3. je vo vztahu nesmierne dôležitá otvorená komunikácia. Ale nemyslím tým hádku, ale slušnú komunikáciu ktorá má viesť k tomu aby ste si veci vysvetlili, aby ste každý vyjadrili čo, ako a prečo vo vašom vztahu chápete a cítite.

Žužova

TAk to je kus chuja ten tvoj priatel..Ty nemáš dovod sa meniť,práve preto ako sa on ku tebe správa a ty si potom utiahnutá to je TO ! bud rada ak sa to končí a lepšie,skonči tento vzťah len ťa ničí..určite si nájdeš chlapca pri ktorom prejavíš svoje ja, a budeš uvolnená... tohto kopni do prdele. Také správanie ako si opísala by som nikdy vo vzťahu netolerovala ,ani sa nečudujem že máš sebavedomie 0 ... zaslužiš si lepšieho. 100x lepšieho.