Mam alergiu takmer na vsetko jedle. Kedze sa nemienim zmierit s tym, ze by som mala svoj zivot dozit len o vode, zacala som proti tomu bojovat. Najprv som si spravila detox koloidom, potom enzymami gluten defense (dve tablety rano nalacno), okrem toho uzivam Betain HCL, pankreatin, psylium a probiotika. Pred kazdym mliecnym jedlom dve tablety Lacto z firmy Enzymedica. Co mam este spravit? Nic mi nepomaha... :(
Ako sa zbavit alergii
Okrem všetkých mliečnych produktov sa zbav i cukru a ovocia. Ovocie alergizuje obsahom jednoduchých cukrov i kyselín a aromatických látok a chladiacim účinkom.
Ovocie nahraď zeleninou.
RNG to ma mrzi, ja nechcem sirit bludy po internete, ale vsade kde som citala o pestreci, sa nedoporucuje osobam s vysokym tlakom. Pripadne je napisane, ze pomaha proti nizkemu krv. tlaku.
Mne aj mama spominala, ze pri uzivani vyssich davok sa necitila dobre.
Tak tomu uz naozaj nerozumiem. Anglictinu zial nemam v malicku.
Zase niekto siri bludy po internete, sylimarinm, tj aktivna latka v ostropestreci marianskom nezvysuje krvny tlak, skor znizuje.
www.livestrong.com
Precistenie tela, ked si ho dlhe roky zamorovala trva tak isto dlho. Az ked mas telo dostatocne odmorene prestanes mat alergicke reakcie na mnohe jedla
Mojej mame velmi pomohol na potravinovu alergiu pestrec na ocistu pecene. Zial, kedze ma vysoky tlak, nemoze ho brat vo vyssich davkach, ale uz nie je aspon na tabletkach.
barborka 020 splietas dve rozdielne veci. ked sa netvoria enzymy hovorime o intolerancii, ked sa vytvaraju protilatky, je to alergia. zbavit sa da aj jedneho aj druheho, ale pri kazdej poruche je iny postup.
Alergie sa neda zbavit lebo ked sa ti raz enzymi netvoria tak sa uz ani nezacnu
a z mliečnych, ak už musíš, tak si vyberaj radšej kozie alebo ovčie.
no problém s mliečnymi výrobkami je, že nie sú pre náš organizmus prirodzené v dospelosti. Niekto badá problém s ich trávením výrazne, niekto si to nevšimne.
Ja osobne som názoru, že by nemali byť denne v našom jedálničku. A keď ich už jeme tak najlepšie nepasterizované a kyslé ako jogurt, kefír...
Podobne problém s gluténom. Dnešné obilniny nie sú prirodzené, ale prešľachtené a tým sa stal glutén problémom pre mnohých. Opäť, u niekoho výrazne, u niekoho nebadane.
Riešením sú bezlepkové obilniny alebo pôvodné obilniny, neprešľachtené. Dnes sa už dajú kúpiť.
Jedenie čo najprirodzenejšieho jedla, čo najmenej spracovaného, čo najmenej chémie, čo najlepšie stráviteľného (žiadne vyprážané na bežných olejoch...) môže pomôcť tvojmu organizmu sa lepšie vysporiadať s problémovými jedlami a posilniť imunitu a tak zlepšiť stav alergií.
Samozrejme pravidelný pohyb, dostatok čistej vody, zeleniny... :)