Môj život nemá zmysel, pocit prázdnoty

Príspevok v téme: Môj život nemá zmysel, pocit prázdnoty
Hraniciarka

Ahojte...už niekoľko rokov sa neviem vyrovnať s pocitom vnútorného prázdna, ktoré ma ničí. Nezaujíma ma nič ani nikto v mojom okolí...som ako živá mŕtvola, iba prežívam zo dňa na deň a neviem to zmeniť.

Našla som si aj prácu, mám psíka..chodím s ním von, ale mňa nenaplňa absolútne nič. Prosím, neradte mi,aby som si našla nejaké koníčky, skúšala som už všetko. Mne sa to zdá všetko zbytočné, pretože to všetko musím robiť nasilu!

Pred známymi a rodinou sa snažím usmievať a tváriť, že som v pohode, ale vnútorne veľmi trpím.
4 roky už beriem lieky a chodím aj na terapiu, ale nepomáha nič.
Hlavou mi chodí už iba 1 riešenie....to posledné...
Včera večer mi bolo tak hrozne, tak som vytiahla žiletku a myšlienkou, že aký to je asi pocit, pritlačiť a potiahnuť? Z ruky sa mi začala valiť krv, zľakla som sa a skončila na chirurgii.
Ale tie myšlienky stále zostávajú a hospitalizácia na psych. nič nevyrieši, iba oddiali nevyhnutné.

Čo by ste robili na mojom mieste vy?

yang3

Z psychoterapeutických metod je pravdepodobne, že Vám pomôže kognitívne - behaviorálna terapia ; používa sa skratka K_B_T zjednodušene KBT. Jej úspešnosť závisí od počtu vyškolených psychoterapeutov na Slovensku. Situácia nie je lichotivá / v porovnaní s CZ /. Ale sú už značné pokroky v počte odborníkov. Na internete sú uvedené 3 lekárky s certifikátmi a je možno množstvo ďaľších, ktorí to popri praxi s množstvom pacientov nestíhajú prevádzať / je to platená služba. Je to dlhodobá od Vášho úsilia závislá terapia, terapeut pôsobí skôr ako coach / kauč/_ vedie Vás po jednotlivých krokoch. Množstvo literatúry je dostupnej v knižných e-Shopoch. Tipy na knihy by som Vám mohol poskytnúť. Na lekárov tiež. Najbližšie ku Slovensku je nestor tejto metódy profesor Praško CSc, Palackého Uni s LF Olomouc. Veľmi príjemný človek. Neváhajte!

yang3

Gima

Možno ti pomožu spomienky fotografie a filmy z detstva, na ktorych sa zasmejes a pospominas na stare časy, pripadne si najdi nejaku vec z detstva alebo obnov priatelstva, spln si niečo z detstva. Každy smutok raz prejde. Mne osobne v depresii pomaha bicyklovanie, bohužial plavat neviem. A mam psa, živeho. Je to moje male, chlpate nemluvna. Prave on je ta chybajuca sučiastka k mojmu štastiu. Tahame to spolu už 12 rokov. Pokus sa najst tu chýbajucu sučiastku vo svojom živote aj ty. Možnosti kde hladat je dost vela.

Mareksot

Napíš mi.. mareksot@gmail.com tiež som mal tento problém.. ak potrebuješ pomôžem ti - tiež mi pomohli.. tu treba prestať myslieť.. veľa premýšľaš a v tom je problém.. treba začať makať.. je to len tvoj zápas sama s tvojou mysľou.. ale nemusíš ju počúvať.. len musíš naučiť pocitom disciplíne..

Hraniciarka

fuha, hypnozy sa trochu obavam...predsa len, vtedy je clovek velmi zranitelny a netusi, aky program mu moze hypnotizer do hlavy nasadit, to riskovat nebudem.
Fleur-de-lis, dakujem za tip, skusim si to vypocut.

jarq

ahoj hraniciarka presne to iste zazivam aj ja a to do bodky ako keby som to pisal ja a mne tiez nic nepomaha tiez mam pracu ktora ma naplna aj konicky skusam nejake co ma predtim bavily ale vobec nic ma uz nezaujima tiez pokusy o samovrazdu lieky atd.vzdy si hovorim ze raz sa to zmeni ale cim dalej tym horsie uz prestavam verit vzdy ked sa stretnem z nejakym znamim a opita sa ako sa mam tak sa pretvarujem a poviem ze nikdy som sa lepsie nemal a pritom myslim na samovrazdu lebo uz to psychicky nemozem a neviem vydrzat sa do nekonecna tolko trapit nema to vyznam ked sa nemas ani ku komu ozvat

Fleur-de-lis

Hraniciarka, skús si vypočuť psychológa L.Lacha na tejto stránke
www.radio7.sk
Vyber si z archívu to s názvom Manželské krízy z dňa 9.9.2014 a posuň na cca 21. minútu, tam to začína. Má to asi 10minút.

Nech ťa nemetie názov, toho sa týka len prvá otázka.
Aj druhá otázka pre teba možno bude zaujímavá, tá je od 12. minúty približne.

SadManMad

Zdar,

viem ako sa cítiš, ja sa snažím bojova%t s tým sám, nemyslieť na zbytočnosť sveta... Poradím ti jedno, skús navštíviť Hypnotizéra alebo Hypnoterapeuta ;) Ja som na návštevu nemal odvahu skúšal som sa hpnotizovať sám, ale bohužiaľ sa mi to nedarí, nedokážem sa dostatočne koncentrovať... Hypnóza by mala zabrať ;)

Hraniciarka

jajaa, ty si dokiaľ?? a kolko mas rokov?ja mam tiez take pocity, ze nechcem nikoho zatazovat a tak mlcim....teda okrem toho,ze som napisala sem.
Mozme sukromnejsie pokecat aj o liekoch, ake berieme a pod.
Napis mi na mail 1lionik1@azet.sk,
teda ak mas zaujem,nenutim...

jajaa

práveže ja sa už liečim na depresie u psychiatra roky a momentálne som v takom štádiu, že ledva zvládam bežné veci okolo seba robiť a ako hovorím 4 týždne som doma a neviem dokedy mi bude treba byť PN, ide ma poraziť z toho, že by som doma, že nemôžem ísť do roboty, lebo nevládzem a neviem sa dobre sústrediť keď niečo robím, mám obsesie, kontrolujem všetko, mám závraty atď. a je to strašný pocit, že ledva nakúpim v obchode a chcem ísť do práce, ale ako...ale nechcem tým nikoho obťažovať, každý má svoje problémy. drž sa hraničiarka.

Hraniciarka

Na tvojom mieste by som nadradenú vôbec neriešila...kvôli tomu, že navštíviš psychologičku ťa nevyhodia...radšej chod a pracuj na sebe, aby to nezaslo dalej a aby si neprisla o pracu preto,ze nebudes zvladat svoju pracu