Je to ten pravy?

Príspevok v téme: Je to ten pravy?
smutna22

Ahojte. Momentálne som vo svojom druhom vzťahu. Zo začiatku som si myslela, že je všetko dokonalé, potom prišli starosti, viac sme sa obaja zoznámili, čiže sem tam aj hádky prišli, niekedy viac, niekedy menej. Problém bol vždy ten istý. Priateľ je moc výbušný. Hneď všetko berie moc vážne, čo mu poviem, chytá amoky hnevu, a vtedy mi je naozaj schopný povedať čokolvek...Tiež má problémy s rodinou, a sa mi priznal, že nie raz, keď ho oni nejako nahnevali, boli problémy, tak si to na mne vybúril :/...a tiež sa mi neraz priznal, že to čo mi urobil, alebo povedal, urobil z hnevu, aby som bola nahnevaná aj ja...proste uplne malichernosti...

Už spolu tiež bývame. A neraz mi urobil, že ak sa nahneval, tak dostal ten amok, bol ako nepríčetný a balil si veci, že ide spať preč...

Momentálne sa to znova zopakovalo. Takto pred vianocami, čo mi je moc ľúto :(. A pritom ja mám tak rada to čaro vianoc...Tak na mňa prichádzajú myšlienky typu, či je to ten pravý chlap pre mňa. Moc ho milujem. Neraz som sa obetovala prenho vo viacerých smeroch. Všetko preňho urobím. Veľmi som šťastná s ním. No keď príde tento skrat...a plus tá jeho rodina...ROzmýšlam, či to nemám radšej ukončiť a venovať sa samej sebe, učiť sa, pracovať, keďže zachvílu končím VŠ a mám dosť plánov...Ale bojím sa. Je jediný chlap, ktorý ma tak zaujal, pritahol si ma, a vôbec si neviem predstaviť, či by som si lepšieho, alebo jemu podobnému bez tých amokov a takej rodiny akurát našla :(. Vopreď dakujem za rady.

Deria

To nie je dobre a ani nebude. Sam sa nezmeni. Vlastne zmenit nemozes nikoho, no ak sa nebude krotit, skonci to raz rozchodom. Povedz mu, ze sa obavas, ze to tam speje, ak sa nebude vediet ovladat ale porozpravaj sa s nim, nie vsak, ked bude v amoku! A mozno si je tebou az moc isty? V tom pripade nema zaujem sa ovladat, preco by sa mal? Mala by si mu dat pocitit, ze ak to pojde takto dalej, si schopna ho opustit, inac sa urcite nic nezmeni.

alik3

smutna- viete sa otvorene rozpravat? myslis, ze by suhlasil, keby si mu navrhla riesit to nejak odborne? chce to zmenit? to su asi najdolezitejsie otazky teraz. inak sa to bude asi len zhorsovat a to moze viest k tomu, ze ten vztah bude nakoniec tak naruseny, ze to fakt ukoncis.

smutna22

ale sa tak pýtam, vydržím to večne trpieť? ja som dosť citlivá, a každý takýto jeho výlev ma vždy rozplaká a ublíži...a potom zas všetko čo v amoku mi zlého povedal, keď sa ukludní zoberie spať, a ideme ďalej...a stále...vôbec nepozorujem, žeby sa to snažil zmeniť...skôr len ja som sa stala na toto imúnnejšia a neberiem to tak zle, keď sa mi povyhráža, že odíde a pod...
Ale však je takéto správanie v partnerskom živote normálne? a ešte aj tak ja vijdem z toho ako tá zlá?...ach :(

mistanek

aj ked..
ono chyba moze byt v tom, ze..
bud budes ignorovat jeho amoky..
alebo mu to das patricne najavo (nedestruktivne, bez vyhrazok)..
priklad: ma amok? ok, odides TY, alebo prestanes komunikovat, ale budes otvorena vysvetlovaniu, a ospravedlneniu, nie nevyhnutne na xyz casu sa odpojit, len kym nevychladne..
vysvetlovat mu ze je ti to ublizovanie je asi zbytocne, lebo to nechape, klasicy chlap.
skor si myslim ze touto fazou musi nutne prejst a sam si uvedomit, zmenit povahu, potlacit hnev, uvedomit si, ze hadka je magorina a vymena nazorov moze byt, ale zivot ide dalej a ze ta ma rad aj napriek tomu.. pre 1 hadku sa nedeju tragedie predsa..
skoda ze nema nikoho, kto by mu do duse prehovoril..
nech sa uvedomi rychlejsie..
to co hovori v amoku je asi len napriek, tj. povie aj co nie je pravda, len aby vyhral pomyslenu hadku, podla mna...
tazko povedat no..