Konflikt v rodine, nechut k vsetkemu

Príspevok v téme: Konflikt v rodine, nechut k vsetkemu
igorm

Zdravim vsetkych. Prosim o radu. Moja matka niekedy "strelila do vzduchu", manzelke povedala par karta veci ktore sa ju dotkli a po case to prestala tolerovat. Ja som uznal ze to prehnala i ked to nemyslela tak, ako aj sama priznala. Uz davnejsie mi manzelka toto vsetko vytyka, stale sa hadame, uz to prerastlo. Mama zas nedokaze pochopit, ze jej moja zena nevie odpustit. Som ako medzi dvomi mlynskymi kamenmi, som z toho uplne zufaly, ruca sa mi z toho zivot, navyse ani v praci sa mi nedari, skratka cely zivot je mi skor na tarchu ako na radost. Neviem ako dalej, skusal som byt empaticky k obom, hlavne k manzelke, ale pocuvam iba kritiku. Vlastny zivot uz pomaly ani nemam, iba hlavu v smutku a neustale vycitky. Ak mate radu, sem s nou, ak nie aj tak vdaka ze som to mohol zo seba dostat...

suineg

V prvom rade to netreba brať tak tragicky. V 99% rodinách sú takéto problémy. Hlavne si uvedom, že ty žiješ so svojou ženou a nie s matkou. Takže skôr by som to hral na svoju ženu, ktorú si si ty vybral, vlastná mama Ťa "nikdy" neopustí, vždy budeš jej syn, to je proste materinský pud.
A to, že si sa snažil byť k obom empatický a nejde to je chválihodné, ale hlavne to nedožeň do štádia, keď to bude zožierať hlavne teba.
Kde sa dvaja bijú - tretí trpí / trochu pozmenené/.