Fóbia / znechutenie z vypadnutých vlasov

Príspevok v téme: Fóbia / znechutenie z vypadnutých vlasov
lorrines

Dobrý večer,
rozhodla som sa po dlhom dlhom čase, čo už žijem s touto fóbiu, zveriť aspoň na fóre. Prosím Vás, o uplne serioznu radu, čo si o tom myslíte.
Už niekoľko rokov..netuším, kedy to začalo, trpím panickým strachom a fóbiou z vypadaných vlasov. Nesmiem také vlasy ani vidieť, lebo hneď ma ovládne uplne znechutenie. Nie je to taký bežný odpor, že vidím vypadnuté vlasy a poviem si fuj a idem ďalej...napríklad ja si ani nemôžem umyť vlasy v sprche...lebo by som asi zomrela keby podo mnou plavaju nejaké vlasy (v bielej sprche by som to videla). Musím si umývať vlasy nad vaňou s tým, že ich len vidím, ale nedotknem sa ich. Keď som si párkrat umyvala vlasy v sprche a videla som tie vlasy pod sebou, mala som pulz asi 300 a vyskočila som odtial.
Niekoľkokrát sa mi podarilo nájsť vlas v jedle..viete si predstaviť, ako to skončilo..dodnes tie jedlá nejem..mám z toho uplné fóbie..to nehovorím o vlasoch v umyvadle alebo vo vani..neustále všetko čistím s rukavicami...je mi už z toho zle...uplne mi to znepríjemnuje život..je to daleko horšie ako nejaka fobia z pavukov..lebo pavuka vidíte len občas ale vlasy su stále a všade. Neviem, či sa mám obrátiť na psychologa..nemám žiadny iný problem len toto :( samozrejme nemám rada vela vecí, ale kvoli tomuto vyslovene trpim :( prosím poraďte mi

anDreA1143

Ako keby ste mi prehovorili z duše! Presne takouto fóbiou trpím aj ja a neviem si pomôcť. Možno je to naozaj len sila zvyku pretože keď som bola malá hnusili sa mi akékoľvek vytrhnuté chlpy/vlasy. Nedokázala som sa dotknúť ani len vypadnutych vlasov po česaní na kefe. Keď som vysavala a náhodou sa vlasy uchytili dole na tej srande s ktorou behate po koberci-celé zle. Stále som prosila mamu nech to z tade vyberie, no keď som zostala sama musela som si poradiť. Dnes mi už robia problém len mokré vlasy. Keď som na kúpalisku vlasy musím mat vypnuté aby sa ma v žiadnom prípade nedotkli a doma si ich tiež umývam prehnutá nad vaňou. Mojim zabijakom je odtok..musím si tiež zaobstarať asi nejaké rukavice(možno pomôže)

vlasyyyy

To vyzera na tazku vlasofobiu :D odporucam terapiu sokom - zohnat si job zametaca vlasov v nejakom velkom kadernictve :)