Darovanie šteňat

Príspevok v téme: Darovanie šteňat
Aura4

Dobrý večer, chcem sa Vás ľudkovia popýtať. Darovala som šteniatka, úplne zadarmo, ľuďom, ktorým som si myslela, že môžem veriť. Pred pár dňami si boli po 4 z nich a dnes som objavila inzerát, že tie šteniatká tá dotyčná predáva za 70 €. Dala tam obrázok matky avšak bol to stiahnutý obrázok z internetu. Keď som dotyčnej volala a opýtala sa jej na ten obrázok, položila mi otázku odkiaľ to viem? Oznámila som jej , že som majiteľka a začala sa vykrúcať, že toho psíka má od kamarátky a pod. Čo by ste robili na mojom mieste?

Deria

Suhlasim s prispievatelmi predomnou. To, co robis je mnozenie, co je katastrofa, pretoze vyhodenych psikov, ci v utulkoch ich je prebytok, takze netreba "vyrabat" nove. Ja by som na tvojom mieste tiez isla za novou majitelkou a pohrozila jej policiou. Je to dobry napad. Este lepsie, keby s tebou isiel nejaky chlap, nech ma baba respekt. Nikdy by som nedala zvieratko niekam len tak. Treba urobit zmluvu a v nej zakotvit aj podmienky, medzi ktore by malo spadat aj pravo na kontrolu. Tak by som to riesila ja. A zvieratko by som tam rozhodne zaniesla sama, aby nemalo taky strach a aby som videla, kam sa dostane. A ak nechces dat fenku sterilizovat, tak ju hadam len tych par dni vies ustrazit, to je taky problem?

zuzana7485

Nehnevaj sa ale ked uz mnozis psy ( vobec nerozumiem co ti to dalo, mat stence a darovat ich ) aspon maj trosku v sebe a ked ich uz ddarujes tak urobim darovaciu zmluvu aby si mala istotu ze su steniatka v dobrych rukach a mozes si ich v pripade zlych podmienok kedykolvek zobrat naspat. Psa ako bolo vyssie napisane si daj vykastrovat a nabuduce treba porozmyslat naco je dobre toto tu cele, je plno utulkov, plno vyhodenych psov, toto je uplne chovanie hodne nevyspeleho cloveka.

Naja85

§630 OZ
Darca sa môže domáhať vrátenia daru, ak sa obdarovaný správa k nemu alebo členom jeho rodiny tak, že tým hrubo porušuje dobré mravy(hrube porusenie dobrych mravov nie je nikde definove).

Je hrozne malo steniat a treba mnozit dalsie a tie davat kadekomu(ironia). Mozes byt rada, ze tie stence len predava dalej, mohli skoncit ovela horsie...A tiez odporucam kastraciu, lebo nejak typujem, ze mas bezpapieraka, akoze cistokrvneho psa, a takych uz beha po svete dost a casto maju velmi vekmi daleko od standardu plemena a o zdravi radsej pomlcim.

Biela Kobra

Embryo, ak ti príde menej alibistické nechať sučku 2x do roka sa napáriť a potom špekulovať, čo s mladými, zájdi na bazoš do sekcie "darujem" alebo do najbližšieho útulku.

Biela Kobra

Teraz už s tým nič nenarobíš, darovala si ich, a pokiaľ ich ona netýra, nie je v tvojej kompetencii riešiť, čo s nimi urobí. Pre budúcnosť najlepšie urobíš, keď dáš sučku kastrovať. Zbavovať sa šteniatok "darovaním" je už trochu krátkozraké. Nikdy nevieš, čo sa z nového majiteľa vykľuje, či potom, ako zistí, že o šteňa sa treba starať, nevyšmarí ho na ulicu alebo neuviaže v lese, či si z neho neurobia jeho deti futbalovú loptu alebo horšie. Daj sučku kastrovať, nie je to také drahé, o dva dni sa z toho vystrábi a bude mať pokojný zvyšok života a tebe odpadne starosť, čo urobiť s mladými a ako skončia. Nechcených šteniatok sú plné útulky.

embryo

Aura4: trh, dopyt, ponuka...

ty si sa ich chcela cim skor zbavit, ponukla si ich zadarmo a zbavila si sa ich

ona chcela zarobit, zobrala si od teba zadarmo steniatka a predava ich

znie to kruto, kedze sa jedna o zive stvorenia, ale nic s tym nenarobis... kontaktovat policiu, ze uviedla zavadzajuce informacie na internete o tvojich ex-steniatkach je nezmysel

najlepsie bude ak sa z toho poucis, cim skor sa s tym zmieris a mozes dufat, ze im terajsia majitelka najde pekny domov ;-)

sewie

Tak ide o podvod, Pretoze dotycna tvrdi o steniatkach nieco co nie je pravda a v tom pripade by sa to dalo ohlasit na policii. Lebo predava "nieco" s klamlivymi udajmi o povode. Takze ja by som si isla naspat po steniatka a povedala jej ze ak ich nevyda celu vec prevezme policia...
Z mojho osobneho pohladu si taky clovek nezasluzi mat zieratka pretoze si ich ocividne brala s necestnymi umyslami a ak si aj nejake necha kto vie ako chudatka dopadnu a ako bude skusat na nich zarabat!-z toho dovodu by som jej ich vzala a vystrasila ju policiou.
Som si ista ze im najdes lepsich majitelov! radsej si ty sama podaj inzerat a daj tam ze cena dohodou alebo nejaku symbolicku a poriadne sa informuj do akej rodiny pojdu. idealne je ked vidis ze si po psika prislo viac ludi-aspon rodic s dietatom-vtedy vidis ze sa fakt tesia na noveho clena rodiny. my sme tak rozdali maciatka-ale vzdy sme si overili do akych podmienok sa dostanu.

Aura4

Bolo mi to vysvetlene tak ze 2 si nechava ta dotycna a 2 su pre ich susedov. Ani v najmensom pripade ma nenapadlo ze to takto dopadne... a co mi prekaza na tom predaji? Ze clovek im ich da zadarmo s tym ze budu v novom domove a oni ich predaju za vysoku cenu... to sa proste nerobi.

Deria

V prvom rade, zvieratka sa nedavaju zdarma, lebo existuju taki, co to zneuziju na rozne ucely, vid tvoj pripad. Mozes predat za nizku cenu ale nikdy nie darovat. Aspon cudzim urcite nie! A presne tak, nebolo ti podozrive, ze beru 4?