Bolesť bruška palca na nohe

Príspevok v téme: Bolesť bruška palca na nohe
Lexi13

Zdravím, posledný mesiac občas pociťujem akokeby natiahnutý sval na palci na nohe zospodu. Mám fyzicky náročnú prácu kde sa veľa nachodím, tak som to neriešila, že ved ma iba bolia nohy, ale minule mi do palca vystrelila obrovska bolesť, akokeby skočím na kliniec. Aj som si myslela, že mam niečo v topanke ale ked som to skontrolovala, tak tam nič nebolo a pichava bolesť trvala ešte asi 10 minút. Na palci mám akokeby zhrubnutú kožu a bolí to veľmi aj na dotyk a aj pri chôdzi. Pred 4 mesiacmi som mala pracovný úraz, kde mi 500 kg elektrický vozík prešiel po nohe - mala som len pomliaždeniny, žiadna zlomenina. Mali ste niečo podobné? Na akého lekára sa mám obrátiť? Chirurg, ortopéd, alebo to môže byť niečo s cievami ? Ďakujem za každú odpoveď.

Lexi13

Zajtra idem k lekárke na odber krvi, tak jej to určite spomeniem. Mala som už problém aj s pätou, konkrétne s kostenými výrastkami a už vtedy mi lekár povedal, že mám trošku inak stavané chodidlá ako "normálni" ludia. Svokra má vybočené palce (halux myslím) a ide s tým na operáciu, nemyslíš že by to mohlo byť niečo podobné? Že mám len vybočený palec (ked sa pozerám zhora na nohu, tak ozaj ide doprava od polovice) a pri toľkych hodinách chôdze v zlej obuvi to spraví takúto ťažkosť? A čo sa týka stravovania, stravujem sa zdravo a aj cvičím a športujem, tak tam hádam problém nebude :)

Kýčera

Pokojne tykaj, úraz aj obuv prispeli svojou mierou k ťažkostiam, kt. máš. Znepokojuje ma však tá "necitlivosť" v palci, preto vyhľadaj obodného, kt. Ťa vyšetrí, určí diagnózu, prípadne odošle na konzultácie ku kolegom. Ak budeš potrebovať len diétu, viem Ti s tým pomôcť.

Lexi13

Ďakujem za odpoved, ešte mi napadlo, že asi pred rokom nám zmenili v práci obuv na bezpečnostnú so železnou špicou a po pár mesiacoch nosenia mi začal trpnuť tento istý palec a dokonca na niektorých miestach som akoby stratila citlivosť. Ked som si do neho pichala nechtom tak som necitila skoro nič, iba mierny tlak. Neviem teda či to môže mať niečo spoločné aj s tým alebo aj s tým úrazom. Ak vás ešte niečo napadne, budem rada vašej odpovedi.

Kýčera

Ak to máš červené, opuchnuté, citlivé na tlak, máš dnu. Ak Ťa to nebolí, máš problém so slezinou, pečeňou alebo aj oboje. Skôr sa prikláňam k tej pečeni. Aj tá tvrdá koža Ti dáva signál, že tieto orgány nefugujú tak, ako by mali. Je tiež možné, že máš aj oboje.