Bolest v kolene

Príspevok v téme: Bolest v kolene
miba

Ahojte. Neviete mi prosim poradit, co by som mala uzivat na bolest v kolene?
Tie bolesti nemavam pravidelne. Mam pokoj 2-3tyzdne alebo aj viac (mozno max.1-1,5 mesiaca) a zrazu to pride. Potom ledva prejdem po schodoch, alebo trpim aj pri beznej chodzi. Trva to tyzden dva a z nicoho nic mi to prejde a zas ok fungujem. Neviem, cim (vitaminy caje dostupne lieky) by som si mala posilnit tie kolena (celkovo kosti). Mam 39r a aj nadvahu. Snazim sa cvicit (plavanie chodza bicykel cviky na brusko atd) a obmedzujem aj prijem jedla, sladkosti. Dakujem vam za rady

hviezda01

Mne lekárka zistila,že mám zvýšené ASLO,že to ma z toho mozu bolieť kolená(kĺby)..som objednaná k ortopédovi,tak som zvedavá,čo mi zistí..:-/

knaja

Mne praveze ortoped hned po prvej navsteve povedal, ze sa mam vyhybat schodom a v praci mi vysli v ustrety. Je dost mozne, ze mas aj vodu v kolene, lebo ak sa tam cosi deje, telo sa brani. Je mozne, ked ta to boli, ze medzi klby sa dostava nejaky ulomok. Ten vitamin kludne ber, ak chces. Moja rada, mne nepomahali ziadne lokalne gely ci kremy ci tabletky, ale jediny ucinny na vodu v kolene bol horcicovy obklad. Normalne natri obycajnu horcicu na noc a prekry len platnom (nie igelitom!!) a previaz a uvidis, co to rano spravi. Mna prestalo boliet. Ale je mozne, ze je reuma. Ortoped ti prvy povie, ci je to jeho diagnoza - ortopedicka. Daj vediet a ak by si naozaj musela na artroskopiu, pytaj sa, rada ti napisem svoje skusenosti.

miba

Kycera. Dakujem. Asi potrebujem posilnit si aj pecen. Uzivam lieky ktore ju dost zatazuju tak mozno to vsetko aj s tymto suvisi. Ako som uz pisala aj Knajke, tak vyhladam ortopeda. Dakujem vam za rady

Kýčera

Miba-nemáš za čo.Na bolesti kolien sa o.i. podpisuje šport,váha a to,čo Ty popisuješ-to pálenie sprostredkúvajú cievy,žily,nervy...takže ako Ti radí Knaja,vyhľadaj NAJSKOR ortopéda,zatiaľ nič neužívaj.Spomeň aj ten pocit "ťažkých nôh",nech Ťa v prípade potreby vyšetrí aj cievna.Si rozumné dievča,takže ak Ti povedia,že si o.k.,neužívaj na kolená nič,ale začni posiľovať pečeň,žlčník/ bolesť pri chôdzi smerom hore/ a slezinu /smerom dole a vnútorná strana kolien/.A prestaň sa TRÁPIŤ nad vecami,kt. už nemôžeš zmeniť a meň to,čo sa dá.Veľa šťastia.

knaja

Nemas za co, tam sa nie je coho bat. Mozno ta aj poslu na CT ci MRI. Tiez nie som najstihlejsia. Ak chces, skor si kup vit. K2 MK7 s D3, to odvapnuje cievy a uklada vapnik do kosti (kde treba). Fakt sa neboj. Moje prve vysetrenie trvalo asi 5 minut a tak strasne som sa bala, strasne. Skusali najprv medikamentoznu liecbu. Ale priznam, radsej som sla k sukromnikovi (mam to aj pri dome), nie vzdy treba operaciu, oni to uz vedia. Radsej som obetovala peniaze za operaciu ako za nekonecne preparaty a aj tak by ma to neminulo. Ved uvidis.

miba

Knaja, dakujem ti velmi pekne za tvoje slova, rady, skusenosti a podporu. Vazim si to a musim ozaj vyhladat odbornika. Dakujem.

Kaivorus, tiez ti dakujem

Omfg dakujem. Ja som cely zivot baculka, nikdy som nebola stihla. A pritom som dost sportovala. Hadzana tenis volejbal stolny tenis atd. A musim sa zacat stravovat pravidelne. S tym mam problem. Zdravo sa myslim stravujem, jem vsetko ale gro tvori hlavne zelenina, potom ovocie ryby no hl.masko lebo som dost maskova..

knaja

Odvahu a chod k ortopedovi. Aj ja som sa bala a velmi a tiez som bola prvykrat u ortopeda. A zabudla som, mne tiez po zahojeni rany pichali postupne 3 injekcie s vyzivou do kolena (neboli to). Moje dcery maju tiez bolesti kolien, maju poskodene a suche chrupavky. V niektorych pripadoch nejake preparaty ci vitaminy nepomahaju (napr. zlomeniny ci ine poskodenia). Hlavu hore a chod, aby si nedopadla otalanim este horsie. Oni ti tam najlepsie povedia.

omfg

Kýčera: co nechapes na tom, ze ta bolest nie je na konkretnom mieste? dokonca aj ten palivy pocit chapem-ja by som to prirovnal ako keby sa mi drelo koleno nasucho.

ja mam taky isty problem(mam to z behania, uz nesportujem). tiez po namahe je to velmi zle. pojedol som uz milion preparatov, ale nepomohlo. bol som u 2 ortopedov a obaja mi povedali, ze mi nic nie je. ten druhy mi ale aspon ponukol injekcie a tie mi na pol roka pomohli. teraz som objednany na dalsiu navstevu, lebo mi sa mi to vratilo.

ja by som ti poradil, aby si nebmedzovala prijem jedla - zacni sa stravovat pravidelne(zdravu stravu).