Mám 19 rokov a odpornú celulitídu

Príspevok v téme: Mám 19 rokov a odpornú celulitídu
niccccccccc

Zdravím.. Ani neviem ako to napísať. Mám čerstvých 19 a moje nohy a zadok vyzerajú ako keby mám po 35 a 2 pôrody za sebou... Odpoveď, prečo mám celulitídu, stále neviem nájsť. Od malička som chodila na gymnastiku, venovala som sa behu, turistike, chodili sme na cyklistiké túry.. V súčasnosti chodím minimálne 3x do týždňa do fitness centra, vždy keď sa dá si idem zabehať. Jednoducho mám dostatok pohybu, nie som lenivý tvor, ktorý má riť prilepenú doma o gauč. Čo sa týka jedenia, stravujem sa zdravo, nejem biele pečivo ani nič z bielej múky, sladkosti samozrejme nekonzumujem, len niekedy 85% horkú čokoládu a koláč ktorý si sama upečiem (príklad: cesto z vlašských orechov, chia semien, horkej čokolády a mandlového mlieka), pijem dostatok čistej vody, nejem mastné / vyprážané jedlá, moj jedálniček sa skladá takmer len z ovocia a zeleniny.
Baby v mojom veku, máte niektorá rovnaký problém? Prosím vás nejaké rady ako sa zbaviť tejto hnusnej veci, lebo ja som už vyskúšala hádam všetko (rady typu vyskúšaj "zázračné krémiky" na celulitídu si neprosím:) Ďakujem

fitnessporad

Ahoj nicccc... to, že máš veľa pohybu je super ale potrebuješ sa pri cvičení (spomínaš, že chodíš do fitka) zamerať konkrét. cvikmi na tvoje problémové partie - zadok, stehná. Tým, že beháš znižuješ množstvo podkožného tuku čo je fajn, ale tým sa celulitídy nezbavíš. Príčinou celu je riedke podkožné väzivo, a jedine ako sa jej môžeš zbaviť, je zväčšiť objem svalu ktorý sa napne v podkoží a tým sa celu vyhladí. Preto zaraď vo fitku cviky typu - drepy (najlepšie so závažím, šup činku na ramená, čo najväčšia váha akú udvihneš nohami a urob 3 série aspoň po 8 - 10 drepoch), super cvik je aj mŕtvy ťah, pozor na kríže ale je to perfektný cvik na zadné stehná a zadok. Takisto činka so závažím. Je jasné, že genetiku nezmeníš aaaale! dá sa minimálne zmierniť. Si kukni všetky tie fitnesky majú genetiku roznu ale celulitidu nema ani jedna :) tak hlavu hore a hor sa do cvicenia :) :)

lolicka

ahoj, tiez som cerstva 19ka a mam rovnaky problem, tiez cvicim a relativne sa zdravo stravujem.

pocula som, ze branie antikoncepcie tiez moze sposobovat celulitidu..ja ju beriem takze to pripisujem aj tomu, mala som ju sice aj predtým, ale nie az tak ako teraz...navyse to mam urcite aj dedicne, nakolko aj moja mama ju ma..

hneva ma to, pretoze som si mysleal ze ked budem pravidelne makat vo fitku ze sa to aspon zmierni ale nestalo sa tak. neviem co mam robit, je to dost neprijemne :(

meri.m

Ahoj, mne svojho času úplne zmizla celulitída počas 2 týždňov pri mori - slnko a slaná voda robia zázraky. Doma si občas nasypem do vane obyčajnú kuchynskú soľ. Chystám sa vyskúšať aj magnéziovú, kolegyni vďaka tomu za zimu zmizli rozšírené metličky na nohách.

petržlen

ak ťa tá celulitída tak velmi trápi rada ti doporučím masážny disk .Kamoška ho má doma a používa ho . Každý večer si masíruje miesta na ktorých ma strie a celulitídu a už po dvoch mesiacoch jej bolo vidno hladšie stehná a taktiež sa zbavila aj zopár strií :)

kafe

a ty budeš chodiť so všetkými chalanmi? Alebo len s jednym? Všimni si, akí "dokonalí" sú tí chlapci, čo tvrdia, že by nechceli dievča s celulitídou. Maju pekne vypracovaný hrudník, ruky, smrdia im ponožky alebo majú žlté, krivé zuby? Tiež môžeš vyhásiť, že by si sa s takýmito týpkami ani len nekamarátila. Ale pokiaľ máš mozog, tak asi uznáš, že je to sprostosť a niektoré veci sa dosiahnuť nedajú, aj keby sa človek pokrájal. A vo vzťahu sú úplne nepodstatné. Ako ti rovné zuby pomôžu k láskyplnému vzťahu?? Debil si na vzhľade bude zakladať a ano, aj vyžadovať ho. Ale pokiaľ nie si rovnaká trúbka ako ten debil, tak sa nebudeš deptať a ničiť kvôli prkotinám. A o debila ani nezakopneš, budeš si všímať a pokukovať radšej po normálnom chalanovi.
Si fajn baba, žiadna mľandravka, fyzicky aktívna, váž si trochu sama seba a nepodliezaj latku! Nechci sa páčiť KAŽDÉMU. Povrchný chlap si všimne celulitídu, ale ten čo chce partnerku do života si všimne, že je s tebou sranda, nenudíte sa, že máte stále čo robiť...
P.S. sú veľmi pekné šatky v ktorých sa dá chodiť pri vode "zabalená" či už celá alebo len okolo bedier. Pokukaj, kúp si, kým nadobudneš to drzé sebavedomie, zahaľ sa do plážovej šatky :)

niccccccccc

No tak ked je zima, tak ok, kaslat sa na to da, ale cez leto, ked som na jazere v plavkach, tak sa hanbim a citim zle.. Podla chalanov je to odpudzujuce a nechceli by dievca s celulitidou..

kafe

moja dcéra má 13 a tiež má celulitídu. A vieš čo? Podľa mňa ani len netuší, že ju má :D ale zato poje kopec sladkostí, hýbe sa len do školy a domov a podľa nálady lobzuje s kamoškami po meste, zdravej strave sa just vyhýba a... je krásna, štíhla, dúfam že aj spokojná a šťastná. Sa teším, že ten "dospelý" svet s problémami typu - mám celulitídu, bože, ako sa jej zbaviť - má totálne na háku. Snáď jej to dlho vydrží.
Aj tebe poradím len toľko: vyprdni sa na to.

niccccccccc

liecitel - hm rada by som to vyskusala ale nepoznam velmi tieto specificke cviky a nakolko som studentka tak trenera mi asi rodicia nezaplatia :(

Jaqueline - nie, neuzivam ziadne lieky nastastie..

Jaqueline

Ja mám tiež celulitídu aj keď viacmenej ju pripisujem kortikoidom, ktoré užívam (neužívaš nič?). Tiež mi vadí,ale myslím,že v živote sú aj dôležitejšie veci ako celulitída. Naďalej športuj, skús si dávať striedavú sprchu a píling a udržuj si pokožku prekrvenú. Myslím,že lepšie je sa s ňou vyrovnať, ako mať z nej depresie.

liecitel

viac menej suhlasim s biela kobra ale ja by som napr.skusil zaradit viac cvikov na rozvoj svalovej hmoty a sily..tie aktivity co si vymenovala su aerobneho charakteru kde vyuzivas len najmensie a najslabsie svaly (ktore su ale velmi vytrvale) a naopak tie silne,vybusne ktore maju tendenciu pri specifickych cvikoch rast a ktore tvoria ten sexi tvar tak tie sa pri behu prave odburavaju..ako samozrejme ze tu hraju ulohu aj ine faktory nielen trening ale ja by som skusil najprv tu zmenu v treningu co ty na to?