ako mať dobrú pamäť ?

Radoslava123

Vraj pomôžu orechy a sója, pivné kvasnice, pečeň, tuniak, morčacie mäso, hrach, čierny chlieb, ginkgo, zelený čaj, mrkva, avokádo, ananás, jahody, banány, cibuľa, čučoriedky... Počúvaj Mozarta, jeho hudba vraj zlepšuje pamäť. Prestaň počúvať takú tú modernú hudbu hranú na festivaloch, že bez melódie samé trieskanie, len bubny bum, bum, bum... a osprostieš z toho. A žiadnu Sepulturu, nech sa tvoji hlúpi spolužiaci hrajú na "tvrdých machrov" a nech ju počúvajú, uvidíš, ako z nej osprostejú, ja som mala spolužiaka, čo to počúval a ani nezmaturoval v riadnom termíne. Nepi alkohol, zabíja mozgové bunky. NIKDY NEBER ANTIDEPRESÍVA A ANI ŽIADNE INÉ PSYCHIATRICKÉ LIEKY!!! - je to najväčšie zlo! Pomôže ti aj, keď budeš behávať. Povedzme 2x za týždeň vybehni niekam medzi stromy do prírody a tam sa ti okysličí mozog. Nejde o športové výkony a ani o to, aby si behával maratóny, ide o to, aby mozog dostal kyslík, nech lepšie pracuje a na to nezabúdaj ani v čase, keď už budeš na vysokej škole, kam pravdepodobne chceš ísť. Zlepšovať pamäť vraj pomáha aj plávanie. Môžeš si kúpiť Food Detective domáci test na potravinové intolerancie. Urobíš si ho ľahko sám doma a potraviny, ktoré ti v ňom vyjdú, vyradíš zo stravy. Lebo tieto potraviny môžu tvoju pamäť zhoršovať, môžu ti spôsobovať únavu, plynatosť, hnačky, že ťa preženie a ak je intolerancia veľmi silná, tak aj bolesti hlavy spojené s vracaním, môže ťa to dohnať až k intoxikačnej psychóze a potom na teba budú všetci prstom ukazovať, že si šibnutý, pričom ale tebe nič nie je, lebo ani psychiatri nevedia rozoznať, čo je chronická intoxikácia a čo je psychóza. Zlé potraviny, na ktoré máš intolerancie môžu tvoju pamäť výrazne poškodiť, tak sa radšej otestuj a vyraď ich zo stravy. Nezabúdaj na pitný režim, pi hlavne vodu a minerálku. Vyhýbaj sa sladeným nápojom.

Lucinda321

Blue energy od bhipu, pouzivaju to vo velkom studenti hlavne pred skuskami, je to uplne ine sustredenie pri uceni aj lepsia pamat ked si to das, popozeraj na energiabhip sk alebo na FB stranka- modri student

Samo2X

Vyskúšaj tzv. mnemotechnické pomôcky. Odporúčam knihy od Dominic O'Brien a Christiane Stenger (anglicky/nemecky), ale vyšli už aj preklady v češtine. Náhľady kníh:

books.google.sk

books.google.sk