Prečo si v očiach druhých ubližujem......

Príspevok v téme: Prečo si v očiach druhých ubližujem......
Mathew19

Dobrý deň mam taký problém keď urobím chybu ja si ju plne uvedomím a viem ,že som zle niečo urobil mám potrebu to všetkým vykecať a ešte tam dorábať momenty aby to vyzeralo ešte horšie. Vlastne ubližujem sám sebe. A stalo sa mi že som spravil životnú kravinu podviedol som priateľku ľutujem to som bol s nervami v koncoch a nie žeby som to ľutoval a bol ticho ešte som ju podviedol aj potom bez toho aby som z toho mal pôžitok alebo chcel a som jej to povedal všetko dokonca aj to čo nebola úplná pravda aby to vyzeralo že som ešte väčší hajzel pritom som jej viac ublížil ešte aj keď sme sa rozišli jednoducho keď niečo pokašlem mam sklony k absolútnej deštrukcií a pohnojiť to maximálne ako sa len dá pritom to vlastne ani nechcem a ide aj o prácu priateľov pritom to niekedy až tak zle nie je ale urobím to z toho.Moja úprimnosť mi ničí život.Mám sklony strašne analyzovať a hovoriť zbytočne informácie ktoré poškodzujú moju aj druhých reputáciu.Príklad nabúral som v živote 3 auta ja poviem 5. Podviedol som frajerku s dvoma poviem 4.Nabúral som auto bol iba nárazník a maska a ja že aj chladič vyzerá zle aj to aj to preženiem sumu a každý na mňa preboha to ako si jazdil. Alebo som prekročil rýchlosť v aute o 10 ja som povedal o 30km/h . Ničí mi to život.

Moireal

Ten pocit trapnosti je kvoli tomu, ze sa identifikujes s niecim, co ta osoba robi, preto sa do toho vzivas, akoby slo o teba. Nieje to take zle, aspon spoznavas sam seba a svoje limity.
Neodkladala by som urcite tu navstevu psychologa. Musis si urobit zoznam veci, na ktorych zacnes pracovat. Pokial sam niesi v stave nieco take urobit, bude len dobre, ked navstivis toho psychologa. Mas iste negativne presvedcenia, ktore ta stahuju dole. Treba ich transformovat. To, ze ti trebars ini vraveli, aky si nemozny, nehovori nic o tebe ale o nich. Takze na ich "fundovane nazory" sa nespoliehaj. Ak sa chces naozaj zacat citit lepsie a podla toho aj robit stastne rozhodnutia, musis popracovat na tychto presvedceniach. A neboj sa poziadat o pomoc, ak to sam nezvladas. Ovsem, ani ty sam nevies, co sa v tebe skryva. Castokrat su ludia ovela silnejsi a schopnejsi, nez si myslia, na to pamataj. Ja mavam od 14tich tazke depresie a nikdy som AD nebrala a ani neplanujem. Ak chce byt totiz clovek skutocne stastny, musi zmenit v mysli vsetko, co mu v tom brani. A to je praca na cely zivot a niekedy aj na viac zivotov. :)

Mathew19

A dalsiu vec co som si uvedomil je ze mi je strasne za druhych trapne ale podla mna az takym chorobnym sposobom jednoducho niekto uplne cudzi ci mi ma byt ukradnuty a robi hovadinu a neuvedomuje si to tak doslova az taku uzkost citim nemozem sa na to kukat a odidem z miestnosti alebo aj v telke ked sa niekto strapnuje ako samozrejme ked to citim u blizkych.....a ked nieco take robim ja tak zdvihnem hlavi este sa to snazim obhajit vyhovorit a poviem veci co to este zhorsia a nasledne citim aj po rokoch uzkost ked si na to spomeniem........

Moireal

Stale je to o tom istom. Chyba ti laska, pochvala, tak sa ju snazis najst. Mozno si zistil, ze sa ti po sexualnej stranke dari zivit iluziu uznania a pochvaly, tak to tak robis. Ak to vnimas ako psychicky problem, vyhladaj psychologa, vyrozpravaj sa mu a zacni odznova. Pravdepodobne mas viacero veci, ktore sa casom nabalili, a problemy ako vieme, nikdy same neodidu, treba sa tomu postavit. V takom pripade urcite za tym psychologom zajdi.
V prvom rade sa zmier s tym, ze dokonaly niesi a nikdy nebudes. Lebo potom by nemal zivot zmysel. Naco by sme sa snazili.

Mathew19

Neveru vnímam ako skrat ale to čo nasledovalo po nej ako psychický problém lebo mohol som to vyriešiť ku všetkej spokojnosti uvedomoval som si čo som spravil, prečo som to spravil a aj kde vo vzťahu sa stala chyba a mohol som spraviť šťastnejšiu priateľku aj seba ale ja som to tak zmrvil ........ako fakt už by som neverný nebol lebo som pochopil prečo som bol čista egohonka niečo si dokazovať plus pozornosť ženy akú v trojročnom vzťahu ani nemôžem hľadať plus som nebol taký ten iniciatívny chlap ale to všetko som mohol zmeniť v tichosti a ja som vzťah tak rozbil ......že som povedal nech si nájde niekoho iného lebo so mnou nebude už šťastná jednoducho sa ničím .......

Moireal

Robis to preto, lebo hladas lasku. V detstve ta naucili, ze ta budu mat radi, len ked nebudes uspesny a sikovny, tak sa naschval zhovadujes, aby ta mali druhi radi a na druhej strane to robis aj preto, lebo sa sam trestas a ziadas sam od seba dokonalost. Dokonaly ale nieje nik,inak by nebol tu na zemi. Tu su len nedokonali ludia. Musis si v prvom rade odpustit a prestat ublizovat sam sebe a bud sam sebou. Nezhovaduj sa, aby sa druhi citili lepsie, ze ty si horsi od nich. A hlavne sa nesnaz za kazdu cenu ziskat nieciu naklonnost. Pamataj, ze vzdy budu ludia, ktorym budes vadit, nech robis cokolvek. A preto bud hlavne sam sebou aj so vsetkymi svojimi nedokonalostami.
Co sa tyka nevery, mozno by si si aj sam vedel dat odpoved na to, preco si to urobil.
Hlavu hore, pokus prijat sameho seba a najlepsie zacni sa mat rad. Sustred sa na pozitivne veci a na to, ze vsetko ta posuva niekam dopredu. To,ze teraz trpis ti len pomoze vykrocit tym spravnym smerom, a to zacat robit veci tak, aby si bol stastny. Mas len ten problem, ze ta asi v zivote malo chvalili a lubili. Takych nas tu su miliony. A preto sa musime snazit milovat najskor samych seba zdravym sposobom. Vela stastia.