Ako povedat mame ze..

Príspevok v téme: Ako povedat mame ze..
Anittt

Ahojte, chcela by som poprosit o radu. Mam 15 a chcem si objednat svoj prvy epilator. Mam velmi tmave chlpky na rukach a hanbim sa za to. Dokonca nenosim ani tricko s kratkym rukavom pretože tie chplpky su fakt tmave a je mi to hrozne neprijemne. Prave preto by som sa chcela skusit epilovat. Lenze ja sa akosi hanbim to povedat mamine. Neviem co si o tom pomysli a mame taky vztah, ze niesom k nej vzdy uprimna so vsetkym a prave preto sa jej to bojim povedat. Neviem totiz ako zareaguje, no bola by som velmi rada ak by mk to dovolila, moznk to skusi aj ona a bude sa jej to pacit... No ja stale neviem ako nato.. Poradte mi prosim

Patuss

Ja si tiež holím ruky epilátorom.

Ja by som ten pocit neprirovnala možno ani ku bolesti ale skôr ku takému nepríjemnému pocitu. Možno len nemám taký citlivý prah bolesti ale mňa to nebolelo len mi to bolo veľmi nepríjemné. Ruky si takto holím možno rok s tým že cez zimu som si dala pauzu a isté zlepšenie tam je.

zilet.ka

Anitt: chlpky ti naozaj nestmavnu len preto ze si ich budes holit, je to mytus! chlpky tmavnu preto ze sa rasties, dospievas, tak rastie aj tmavne ochlpenie, vela ludi si mysli ze to je kvoli holeniu ale je to preto ze dospievaju a proste to zhodia na to holenie, lebo holit sa zacali vtedy ked dospievali a zacali im tmavnut tie chlpky... lenze tie by im rovnako ztmavli aj bez holenia ;)
o tom ake mas chlpky rozhoduje GENETIKA

ja mam geneticky dane tmavsie ochlpenie, takze viem o com hovorim, ruky si holim kvalitnou ziletkou a je to zlepsenie o 90%, bezbolestne, rychle, svoje rozhodnutie nelutujem a rozhodne by som s tym zacala uz skor a netrapila sa kvoli tomu pocas puberty :)

Anittt

Ziletka nieje pravda ze po holeni ziletkou chlpky nestmavnu. Ja som mala uplne normalne na prvy pohlad neviditelne chlpky, kym som si ich nezacala holit ziletkou. Od vtedy mi neskutocne stmavli a prave preto teraz riesim tento problem. Za to, ze u teba sa to tak nestalo, nemusi to platit na kazdeho. :) Holit ziletkami sa uz fakt nechcem, u mna to nema ziadny vyznam ked uz na druhy den mi zacnu rast nove chlpky. Ja sa skusim spytat mami na ten epilator, aj ked stale este len zbieram odvahu. :/ Ale dakujem kazdemu co ste sa tu vyjadrili, urcite mi to pomohlo. :)

akutol

Aha, tak odkaz, odkiaľ objednať tú rastlinu Saw Palmetto, mi to automaticky odstránilo. Tak si to musíš vyhľadať na internete sama. A ešte, žiletky nepoužívaj, to by ti rástlo len pichľavé strnisko.

akutol

Presne tento problém som mala aj ja. Neviem, či máš vlastné vreckové, možeš si epilátor kúpiť aj sama. Fajn je aj v kľude to povedať mame, že by si na to potrebovala peniaze, že je ti nepríjemné chodiť s chlpkami. Osvedčený spôsob je povedať pravdu.Doporučujem ti kúpiť pinzetový epilátor, nemusí byť vôbec drahý, uplne stačí z tých lacnejších. Na prvá krát je to fakt strašne nepríjemné, treba vydržať, možno sa ti koža po epilácii bude zapalovať. Rokmi si na to zvykneš. Epilujem komplet od rúk, nohy....Ak by mama s tebou "spolupracovala" :) skús si z -odkaz odstránený- objednať Saw Palmetto, ide o rastlinu, ktorá potláča rast chlpkov, vhodné pre ženy, čo majú hormonálne problémy. Neviem, nakoľko máš problémy s chlpkami, ale ku gynekologovi netreba ísť? Zobrala som to zo širokého záberu problémov.

zuzi74

Niektore zeny si tu stale mylia epilaciu s depilaciou. A to je naozaj velky rozdiel. Epilator vytrhava chlpky aj s korienkami, ktore casom oslabuje, pripadne redukuje pocet chlpkov. Naopak depilacia je odstranenie chlpku nad povrchom pokozky a vtedy mozu chlpky viac stvrdnut a pichat.
Anittt tu jasne pise o epilacii.
Co tak napriklad povedat pred mamou, ze ta trapia tmave chlpky na rukach a mozno aj ona sama ti da hned tip na kupu toho epilatora. Ak nie, tak narovinu povedz, ze by si ho rada vlastnila kvoli tym "problemom". Hanba musi ist proste bokom ak ho tak velmi chces.
Apropo, tiez som si myslela, ze to prezijem na nohach a do bikin a neprezila som. Radsej som zvolila epilaciu cukrovou pastou, pripadne ziletkou.

Annamária123

hm hm, tak ja sa vyjadrím len k vlastnej skúsenosti - bolo to strašne dávno, hádam pred 10-imi rokmi, sedela som s kolegynkou pri káve (v lete na lavičke) mala cca 16 rokov a vtedy v horúcom lete kraťasy.Na niečom sme sa ohromne zabávali a smiali, trochu si zo mňa uťahovala a ja som ju zo žartu ťapla po nohe (holej nohe).
Smiech ma prešiel, asi len horko ťažko som skryla doslova pocit hnusu - na pohľad pekné nohy, na dotyk horšie ako neoholený pichľavý chlap.
Jedna vec je výzor a druhá ten dotyk.
Ak raz začneš holiť, budeš musieť vždy.
Depilátor neviem ako funguje, vie, že si sa tu nepýtala na žiletky, ale to len k tým "radám" ohľadne nich. Nerob to.

Snubenica02

Ked som bola mensia, chalani sa mi posmievali za chlpate ruky. Nevsimala som si ich a o kratky cas bol pokoj. Odvtedy si chlpky na rukach ani neuvedomujem, hoci su tiez tmavsie. Takze by ti poradila v pokoji sa s tym zzit. Pokial ale ozaj chces epilovat, povedz to mame uplne normalne, "mami, chcem..." a chod do toho, ved hadam ti len nebude branit :)
A vobec. Mam kamaratku, ktora ma zjazvene ruky od zapasti po ramena a na pripadne nejapne poznamky sa neobtazuje odpovedat. Proste sa s tym naucila fungovat.

zilet.ka

ahoj, nic mame nehovor, ved uz si dost stara...kup si kvalitnejsie ziletky a za par sekund mas po probleme :) ja som tiez mala tmavsie chlpky a bala som sa ci holenie to este viac nezhorsi, ale obavala som sa zbytocne... nie je pravda ze budu tmavsie, mozno budu trochu pichlavejsie ked budu kratsie, ale ak ta po rukach nikto pravidelne nehladka tak ti to moze byt jedno :D podla mna zbytocne sa trapit kvoli takemu problemu ked sa da za par sekund vyriesit :) ruky si staci holit tak raz do mesiaca, nie je s nim tolko problemov ako s nohami :)

Anittt

Nika epilator trha chlpky od korienkov takze ziadnu pichlavu ruku mat nebudem :D Sewie myslim ze to prezijem.. Za ten vysledok som ochotna to pretrpiet. Ja len rozmyslam ci povedat nepovedat..