Meditácia s hudbou

nnnuuu

Každý má počúvať takú hudbu, aká mu vyhovuje. Tých skupín, ktoré majú negatívny vplyv, je veľmi, veľmi málo.

Moireal

Na youtube je uz dost piesni prerobenych do 432jky. Aj taky Tool ci A Perfect Circle.

Krestania kazu prestat pocuvat piesne ktore maju destrukcne lyrics. Ale ked ta krestanka hudba po "hudobnej" stranke vacsinou za vela nestoji. Mozno tak Mewithoutyou.

Sonie

Relaxačná hudba je ako balzam na dušu, pokiaľ ju tak cítiš. Ja mám veľa takej hudby, niektoré aj s hovoreným slovom. Ale jedno CD som vyhodila, myslím že sa to volalo Moonlighting -mesačný svit. Pri tejto som sa necítila dobre, pretože zasahovala hlboko do podvedomia, kedy sa môže na povrch dostať aj niečo neželané čo by mohlo záporne ovplyvniť psychiku. Ale Beethovenova Mesačná sonáta je unikát. Niekde sa píše, že vesmír bol stvorený hudbou a matematikou, ktovie...... ale rôzne skladby, hudobné štýly, zvuky nástrojov, môžu pôsobiť agresívne, vyvolávať rôzne emócie, pôsobiť depresívne a vyvolať na povrch aj nepríjemné dávno zabudnuté zážitky. Preto si treba vyberať na základe svojich vnútorných pocitov. Ak niekomu vyhovuje metal, môže byť, len aby človek cítil pohodu.

nnnuuu

Marosko-N, nuž, ja ti poviem tak, z tejto planéty isto nie som. Čo sa týka Herzov, najskôr máš pravdu, ale nie som profesionálny fyzik, tak to až tak neviem posúdiť. Keď bude treba a budem mať na to náladu, tak si preladíme nástroje do tvojej frekvencie, aby sme vyhoveli tebe a publiku. Na teraz bežíme na iných "frekvenciách", ale som rád, že si ok a že sa tešíš zdraviu. Viac ti k tomu nebudem vedieť povedať.

Marosko-n

nnnuuu ty si z ktorej planéty, ty nemáš cit , lebo by si cítil rozdiel. Hudobná stupnica založená na 432 Hz je cekom iná ako 440 Hz.
Keď nerobíš s frekvenciami, tak nevieš.
Jedna kapela si preladila na skúšku 432 Hz stupnicu ,ktorú museli jednotlivo na nástrojoch naladiť, potom hrali, a ľudia im po vystúpení, hádzali papierové peniaze a tlieskali. Hudobníci nevedeli čo sa deje, hovorili, že to ešte nezažili.
Tak že ten rozdiel tu je. Stalo sa to na Slovensku.

nnnuuu

Už len samotné počúvanie hudby je meditácia! Či už tá hudba fičí na takých alebo onakých Herzoch, tak to je úplne jedno. Človek by mal počúvať to, čo sa mu páči. Stále sa nadáva napr. na metal, pričom ten skutočný metal je skutočný skvost, resp. diamant, ktorý možno obdivovať. Inak, my vojdeme do tej piatej dimenzie na betón, keď si niekto na planéte spraví predčasného Silvestra, len dúfam a modlím sa za to, aby sa to nestalo, lebo to potom už nem-bude špáš! Majte sa!

Marosko-n

Svetový psychoodborníci sa uzhodli na tónoch, ktoré majú na psychiku človeka zložili asi hodinovú skladbu. Je na internete, ešte sme ju neanalyzovali, príde čas, dlhé zimné večery. Možno je to pravé zatiaľ nevieme, zanalýzujeme, čí nemá nejaký podtext deštrukcie. Napíšte.