Da sa zlepsit zrak?

Gima

Ckuste cviciť jogu a take cviky na chrbticu, ktore uvolnia krčne svaly a samozrejme brat vitaminy ako occutein lutein forte, možno pomožu aj pletove masky alebo kremy. Samozrejme aj ocne kvapky.

RNG

Ocne svalstvo treba cvicit tak ako kazde ine svaly na tele.
Najhorsie je dlhe hodiny uprene pozerat na tu istu vzdialenost. To podstatne zhorsi pohyb lymfy=zamorenie oci,znizi aj krvnu cirkulaciu a degeneruje ocne svalstvo. V tele cokolvek co sa nepouziva, postupne atrofuje/zoslabuje sa , tj ciastocne odumiera a absorbuje sa na ine pouzitie.

pino

Jasné, že sa dá zlepšiť zrak. Mám s tým aj praktické skúsenosti. Veľmi dobré sú cviky podľa Batesovej métódy alebo rôzne cviky, ktoré sú založené na Batesových princípoch. Zmysel všetkých cvičení je uvoľnenie očí. Keď som začínal cvičiť, bez okuliarov som mal problém prejsť cez cestu za denného svetla. Teraz už robím všetky činnosti bez okuliarov. Pracujem v kancelárii s počítačom, samozrejme bez okuliarov. Nevidím ešte všetko do detailov ostro, stále sa ešte venujem očným cvičeniam, ale okuliare na bežný život prakticky už nepotrebujem.

kosak

to su teda super cviky, ze zaostrite na prst vo vzdialenosti 30 cm, a potom na vzdialeny predmet :-))))
ked ma clovek vyssiu kratkozrakost, nezaostri ani na ten prst vo vzdialenosti 30 cm :-) a co je potom vzdialene miesto? ta kasa, co vidi vo vzdialenosti 1 metra?

kosa

Dr. Bates.

Tuto metodu vyskusal uspesne na vjac ako 40,000 pacjentoch.

Kedze to fungovalo, tak robili vsetko preto aby sa ohladom metody zabudlo.

Po jeho smrti prislo par odbornikov na variaciju spojenu zo zlepsenov stravov.