SLOVAC naucte sa soferovat davat prednost a spravat sa na cestach!!!

Príspevok v téme: SLOVAC naucte sa soferovat davat prednost a spravat sa na cestach!!!
nahnevana22

A hlavne nieste na cestach sami!!!! Prosim vstupte si aspon trocha do svedomia a uvedomte sa lebo to co sa deje denne je na nasich cestach je katastrofa.Ked auto pusta mamicku s detmi alebo starsieho cloveka alebo kohokolvek neobiehajte to auto a netrubte ako idioti ked niekto da chodcovi prednost ! Ponahlate sa stale ja neviem kam ale raz sa vam toto sproste spravanie na cestach vypomsti...

fullhd

Dnes v noci v de napadlo asi 20 cm snehu plus to vsetko zamrzlo...vsetci nemci sli asi 30 ...na dialnici 70 ...

tomu vravim opatrny vodici...

Ja som si bol v noci zadriftovat....paradicka

stredoslovacka55

Nahnevana tato tema je trefa. Pochadzam zo stredneho sk momentalne byvam na intraku v Trnave a poviem ti tolko hovad a netaktnych soferov som pokope veru nezazila. To co opisujes tu vidim kazdy den. Ked sme s frajerom boli na vylete v Rakusku to bol rozdiel panecku. Kazdu babicku pustali kazdeho chodca. Keby tam nedodrzujes rychlost alebo sa chovat ako hovado napalia ti taku pokutu ze si velmi rychlo clovek rozmysli ako bude jazdit. Tam je poriadok tu si kazdy blazon moze robit co chce.

nahnevana22

Preco by sme sa mali porovnavat s krajinami kde su este horsi soferi aby sme sa ospravedlnovali sami pred sebou a zakryvali svoje chyby? Velakrat sa mi stalo ze som isla s detmi domov nasiel sa v zastupe nasich soferov jeden ktory nas pustal a ostatny ho zacali obiehat...tak isto ked vidim ako ti blbci valia po mestach a aj tak si to odstoja na cervenej... proste vrie vo mne krv ked to vidim... Kedze na toto forum chodi vela ludi chcela som tu zalozit aspon jednu prospesnu temu pre spolocnost lebo na cestach fakt nieste sami a isto by ste sa neradi ocitli aj vy v situacii ze vam niekto skoro zrazi deti...

iaaaanko

NaRovinu neviem aké videa si pozeral, ale možno to boli také výbery blbcov na cestách, akých je plný Youtube z Ruska. Ja som jazdil teraz tri mesiace v Bostone, New Yorku aj v úplnom centre a bez nehody, ani jedinej krízovej situácie. Začiatky boli troška ťažšie, ale potom úplná pohoda. Iný systém ciest, značenia, pripájacích pruhov, aj mentality na začiatku človeka postaví do pozoru. Naviac USA majú trocha iné pravidlá premávky, napr. žiadna hlavná a vedľajšia cesta, žiadne pravidlo "pravej ruky", ale milión STOPiek. Niektoré sú skutočne dobré, že efektne zabránia vzniku nehodám. Napr. Ak stojí školský autobus a vykladá deti, má taký malý semafórik s ceduľkou "STOP" a všetky autá na ceste za ním a dokonca oproti nemu stoja. (!!!) Takže po troch mesiacoch a návrate domov som sa cítil paradoxne horšie doma v okolí Bratislavy. Na porovnanie v takom Neapole som mal skoro kolíziu na prvom kruhovom objazde len ako som opustil autopožičovňu. Za krátku chvíľu som sa až spotil z tých situácii a šoférov spotil na chrbte. A to sú naše európske pravidlá. Takže netreba veriť všetkému na internete. YouTube je plný videí z Ruska a exotov, čo tam stvárajú. Kamarát z francúzkeho Lyonu pravidelne bojuje s nervami v Dubaji, že tam je to na hlavu. Jabsi myslím, že takmer všetky rozvojové krajiny Ázie, Afriky je jedno šialenstvo vyskúšať našincovi tam jazdiť. Buďme voči sebe ohľaduplní ako ľudia a potom sa to ukáže aj na cestách. Vodiči nebudu sa snažiť prejsť ľudí na prechode, čo majú zelenú, a on ma "šípku" na opustenie križovatky, nebudú jazdiť a la Ken Block po meste a na diaľnici utierať svojou "maskou" kufor auta pred ním, cyklisti nebudú jazdit na cestách ako pelotón po štarte TdF, mamičky-babičky-detičky a chodci najčastejšie nevodiči nebudú skúšať zákony fyziky na koľkých metroch vie zabŕzdiť prichádzajúce auto. Takže ako povedala M.Scofield v Prison Break: "Staň sa zmenou, ktorú chceš vidieť v tomto svete"

Srnec28

Nestretol som sa este s pripadom ze by niekto trubil ked pustas chodcov na prechode. Co sa mi stava ale uplne bezne je ze vodic, vacsinou vsak zeny si zmyslia na poslednu chvilu ze idu zastavit pred prechodom a z 50km/hod zastavia v momente a ty za za nou brzdis nohami rukami. Vtedy trubim aj ja

Jax

Vybila si si frustraciu, ale tym to hasne. Pisanim na internete nezmenis nic.
Avsak sama mozes prispiet k zlepseniu velmi jednoducho: zapisuj si evidencne cisla aut, ktore ta ohrozuju, kup si do auta autokameru a nahlasuj tych hajzlov na policii.
Je to beh na dlhu trat, ale ver, ze toto jedine ma zmysel. Nikoho totiz nebavi chodit vypovedat na policiu, zvlast nie ako podozrivy.
A kedze tito ludia myslia iba na seba, zacnu si postupne davat vazsi pozor. Nie preto, aby ta nezrazili, ale preto, aby mali od teba pokoj...

NaRovinu

Choďte do USA. Tam by ste sa šoférovať ani neodvážili. Pozerávam dosť videí o vodičoch na cestách a poviem vám, je to tam hrozné. Riadne necivilizovaní ľudia. Urobia chybu a ešte sú vulgárni.

Ocar

Nuž, jasné, každý má svoju pravdu. Keby som nepredvídal, tak už mohlo byť minimálne trikrát po mne. Hlavne, že nemali v sebe to pivo, to nie:-) A potom ešte zdrhli ako zmyslov zbavení.

iaaaanko

Ukľudnite hormóny. Všetkým, ktorí sa tu rozčuľujú prajem zažiť pár dní na cestách v južnom Taliansku, Španielsku, alebo Francúzsku, veď povieme si civilizované krajiny že?? Alebo lepšie, zájdite do Egypta alebo k Saudi a budete platiť ochotne len aby ste nemuseli jazdiť sami. A potom budete ďakovať za to čo jazdí na našich cestách. :)