Závislosť na cukre

Príspevok v téme: Závislosť na cukre
ulla

Mam 16 a uz nejaku dobu sa snazim stravovat zdravsie, ale zistila som, ze aj navratom do skoly som zacala mat nekontrolovatelny hlad. Jednoducho potrebujem sladke. Ako sa toho zbavit? Zavislost na sacharoze je dnes uz pomerne bezna. Pri potrebe cukru nam vraj chybaju dolezite latky, horcik a podobne, ale aj ked som vsetko sladke nahradila prirodnym cukrom, mala som pocit slabosti, bolenie hlavy a celkovej malatnosti. Pomohla mi az lyzica cukru. Uz som zufala, co robit? Prosiiim, pomozte...

magduska

... fuha, to si neviem predstavit, ze by som si dala len za lyzicu cukru... necukrim si ani caj ani cukor... prijimam ho len v kolacoch alebo sem tam nejaka sladkost...

alicka87

Sladké limonády ja napríklad nepijem, ale čo sa týka sladkostí ako takých, toho sa vzdať absolútne neviem :-(

filiipka

Dlho som s tým bojovala. Skutočne dobrým riešením je však úplne prestať piť sladké limonády a nahradiť ich vodou. príjem iných sladkostí znižujte postupne, ale pitím sladkých nápojov znížite príjem cukru veľmi výrazne bez toho, aby ste si to uvedomovali. Inak odporúčam pozrieť si tento článok topchudnutie.sk kde nájdete ďalšie tipy.

zuzca26

to som si aj ja hovorila pokial som nezacala priberat:)) urcite treba ale my co nam to sada vsade, tak to musime fest obmedzovat a niekedy ked toho nechces zjest kilo tak radsej si nic nedat:)

miri413

zuzca26: to je pravda, som spokojna s mojou postavou(co sa tyka vahy, chcem pribrat....) mno aj keby som nebola spokojna, tak by som si sladke dopriala. ved to patri k zivotu! =)

miri413

ja som zavisla na sladkom a nevadi mi to =) ked moj organizmus ma pocit, ze potrebuje nieco sladke, preco to obmedzovat alebo uplne odstranit?

sladkaa

ja mam tiez tento problem.., niesom ani velmi tucna a tak ale potrebujem sladke k svojmu zivotu.. som v neustalom strese a zhone.. ale nikdy sa mi nepodari obmedzit to... je to normalne?