Krvné testy-tehotenstvo

tehotna?

prosim vas. a ked mi zoberu krv nie kvoli testom na tehotenstvo ale kvoli inym problemom, mozu to zistit alebo sa na to nebudu vobec zameriavat a nezistia ci je zvysana hladina toho hormonu?

lienkaz

A ináč rozprávala som o tomto aj s mojím gynekológom. A ten síce vravel, že ak mi vezmú krv, tak sa to už dá skoro zistiť, potom cca o dva dni znova...dá sa sledovať postupné sledovanie stúpania hormónu HCG. Ale aj tak mi vravel, že test si mám urobiť niekedy na budúci týždeň a po vynechaní menštr.mám dojsť. To je pohľad odborníka :-)

lienkaz

Age44, ďakujem za vysvetlenie. No v hrubej podstate som si aj ja toto myslela, teda vedela. Takže si počkám asi ešte taký týždeň - dva a uvidíme, ako sa so mnou príroda pohrala :-).
Pekný deň babulky.

age44

tehotenske testy sa robia az v case vynechania menstruacie, aj lekar ta posle este domov, ked prides predtym, ako by si vobec mala mat menstruaciu. niektore testy sice maju uvedene, ze uz par dni po oplodneni zistis, ale nie je to spolahlive, takyto test moze byt falosne negativny. az v obdobi menstruacie zacina hladina HCG prudko stupat. a priznaky tehotenstva?
viac-menej si ich zena vsugeruje, ale take veci, ze napatie v prsnikoch a nevolnosti vznikaju, az ked je koncentracia HCG velmi vysoka, a to zacina az cca 4 tyzdne po oplodneni, t.j. 6 tt.

dadinka

Super, tak dúfam že ti to vyjde. Ale fakt je že žena to väčšinou už cíti. Kamoška mi hovorila že ona mala tehotenské príznaky skoro hneď po oplodnení.

lienkaz

Ano, dadinka, to sa stalo aj mne. A to mi meškalo iba 2 dni. Ale ženská intuícia je taká silná, že som to už tušila. Takže jednu 4 ročnú holku už doma máme. A čo sa týka terajších pocitov, tak mám napätie v prsníkoch a mali sme asi 4 krát nechránený (úmyselne) styk. A cítim sa tak zvláštne šťastná. Ale asi si budem musieť trocha počkať. chcela by som veľmi rýchlo vedieť o čo vlastne ide.

dadinka

Mne ukázal pozitívny výsledok štyri dni po vynechaní menštruácie, ukázala sa tam iba taká slabučká čiarka, ked som si urobila za dva dni ešte jeden už bola tmavoružová, hladina toho hormonu potom stúpa strašne rýchlo

lienkaz

Ďakujem dadinka. Mášpravdu, test vyšiel negatívne. Čo som aj predpokladala. Lebo naozaj je ešte skoro. Ale asi ešte HCG ani v krvi nebude natoľko zvýšené, aby to zistili. No čo, počkám. ...:-)