Mlieko a travenie

Príspevok v téme: Mlieko a travenie
chicchinara

Casto ma bolieva brucho, je to ako ked mi prechadza velka hrca zaludkom a crevami. Pripada mi to jak keby som mala zanesenu traviacu sustavu. Moje okolie preferuje tzv. zdravu stravu, cize ranajky: cerealie a mlieko, alebo aspon kakao, desiata: jogurt, obed: nejake jedlo s pridavkom mlieka, olovrant: puding alebo podobny mliecny vyrobok. Ked som nedavno prestala pit mlieko, prestal aj tento trvaly pocit tazkosti v bruchu. Este byvam s rodicmi, a o tom, co jem, rozhoduju oni. Mama hovori, ze nemam pravdu a ze sa mi to zda, ale kruci, ved ona nevie, ako mi byva. Zmahaju ma napriek tomu pochybnosti: moze mi byt skutocne zle z mlieka? Dakujem za odpoved.

nina30

men bolo presne podobne v čase od 14-18 rokov. nemohla som piť mlieko, mala som pociť, že ho celý deň cítim na jazyku a v puse / aj napriek drhnutiu ústnej dutiny/ bolo mi zle a mala som pocit, že normálne sa mi v žalúdku mení na skysnuté mlieko. vyradila som ho z jedálnička a vápnik si doplnala inak. Potom po 2 rokoch som začala piť kakao, potom postupne aj mlieko a teraz ho pijem normálne - nie vela ale ke´d chcem tak si ho dám. Možno to súviselo nejako s vývinom a jednoducho mi neseklo. vyrad ho a dávaj si namiesto toho viacej jogurtov a syrov.

evul

Tiez som mala problemy s travenim, byvalo mi hrozne zle, a zistila som, ze prave z mlieka. Uz takmer 2 roky ho nepijem. Vysvetli mame, ze mas asi intoleranciu laktozy alebo nieco podobne, a mlieko ti preto netravi. Byva ti blbo aj z jogurtov a inych kyslomliecnych vyrobkov? Jednak su zdravsie, a laktoza je tam uz viacmenej rozlozena bakteriami, tak ak ti nevadia, skus nimi mlieko nahradit. Pripadne tvaroh, Cottage cheese a ine syry...moznosti je vela, treba si vybrat to, co ti vyhovuje najviac.

frontman

1. mlieko nie je zdrava strava, kto ho konzumuje vela, riskuje zdravotne problemy (nielen s travenim)
2. jasne, ze ti moze byt z mlieka zle, to je uplne normalna vec

71gloria

Sama si pocítila, že mlieko Ti nesedí, človek by si mal sám vytipovať, čo mu prospieva- ako sa po jedle cíti.Možeš mať intoleranciu laktózy.