zdravotné sestry -otroci zdravotníctva.

Príspevok v téme: zdravotné sestry -otroci zdravotníctva.
marek ferenc

Chcem nahlodnúť do témy,odmeňovania zdravotných sestier na Orave alebo iných menších nemocníc ako fakultných,kde sú pacienti s rovnakými nárokmi.
Zdravotná anesteziologická sestra pracujúca na áre, zarobí s príplatkami za rizikové+nočné do 10500 korún v čistom.
Ja pracujem v priemysle,a viem že bez príslušnej motivácie nebude žiadny pracovník robiť svoju prácu dobre.
To,ale nerobí s našimi životmi a nieje za ne nijak zodpovedný.Koľko kvalifikovaných sestier už odišlo za prácou do zahraničia?Hlavne že si platíme povinné zdravotné poistenie a zaslúžime si,aby bolo o nás pacientov dobre postarané.Ale ako sa o nás môže niekto starať s plným prístupom a úsmevom na tvári,keď vie,že by si tiež niečo zaslúžil,a rovnako vie,že nedostane...
Týmto pozdravujem,všetkých vzorných a usmievavých zdravotníkov, ktorý túto prácu robia s chuťou, asi len pre radosť,že niekomu pomohli vyliečiť sa,zachrániť život,prípadne uľahčiť alebo spríjemniť cestu na druhú stranu rieky.

ethel

aj ja súhlasím s tvojim názorom Marek F...aleten kto sa rozhodne vykonávať tento druh práce by si mal byť vedomí jednej podstatnej veci-robiť to pre človeka,pomôcť a aj za cenu,že nedostane za to adekvátnu odmenu,je to poslanie.Ak niekomu vadí len plat na tejto práci,tak navrhujem nájsť si iné zamestnanie s vyšším ohodnotením.Tým nechcem povedať,že by som neuvítala zvýšenie platu ako sestra!Uvítala,ale ja ohodnotenie cítim aj v niečom inom a to je slovko ďakujem,že ste pomohli.Asi to pobúri sestričky,ale každá išla na tú školu s určitým zámerom a žial po čase na ten zámer zabúdajú,alebo ho berú ako druhoradý.

jogurtik

Damian to presne vystihol-peniaze,chemia,politika,proste mafia.A pacient je na samom konci bohuzial.Nepatrim k castym navstevnikom zdrav.zar.iba chodim na preventivky k zubarovi a obvodakovi ale tie pribehy co si tam v cakarni vypocujem....je mi na grcanie. Sestricky velakrat odvedu velky kus prace s pacosom a malokto si to vsimne.Musia byt mile usmievave trpezlive a cojaviemake este a za taku almuznu...necudujem sa ze odchadzaju,ani trosku.

damian

Ano, pekne prispevky. Osobnost zdravotnika sama o sebe ma terapeuticke ucinky. Zial, zdravotnictvo ja sama chemia, peniaze, politika..., ...a ubohe sestry su uprostred... www.zdravie.sro.sk

garniera

S tymto uplne suhlasim. Zijem v zahranici a je uplne vidiet ich pristup a pristup slovenskeho zdravotnictva. Ale podobne to tu bolo pred par rokmi, ked boli tiez nizke platy. Clovek straca motivaciu, ked je velmi nizkoohodnoteny. Chce to asi cas, kym sa to vyrovna, aspon dufam. A hadam sa takto postupne zmeni aj pristup nasich lekarov k pacientom. Osobe si myslim, ze keby sa zdanila cirkev, hned by sa nasli prostriedky na zvysenie platov alebo vystavbu a renovaciu roznych zdravotnickych zariadeni. Ale bohuzial, cirkev vodu kaze ale vino potajne pije.