SOLARIUM

jancecka

Myslím že ti to na pekné opálenie stačí, nie je pekné, keď je človek príliš oranžový z nadmerného používania solária. Nie je to veľa, má to mimo škodlivých účinkov aj veľa priaznivých. Len vždy pred aj po solárku použi príslušnú kozmetiku. Je to veľmi dôležité. Viac by som nechodila byť tebou. A keď nadobudneš farbu pokožky akú chceš, tak stačí na udržanie raz týždenne. Ale je to individuálne.

zwedavus

precitajte si toto:
Hlavným dôvodom navštíviť soláriá je túžba po zdanlivo mladistvom výzore. V soláriu však nezískame ani krásu, ani mladosť. Návštevami solária pokožka stráca pružnosť a namiesto mladistvého vzhľadu dosiahneme opačný efekt, koža sa vysúša, vráskavie a rýchlejšie starne. Oveľa väčším problémom solárií sú však zdravotné riziká, ktoré prináša vystavovanie sa UVA lúčom prevládajúcich vo väčšine typov solárnych lámp. Zhnednutie kože vyvolané UVA žiarením totiž nesprevádza adekvátne zhrubnutie rohovej vrstvy pokožky, ktoré vytvára prirodzenú ochranu pokožky. Podľa zistení Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) pobyt v soláriu podporuje vznik rakoviny kože, ktorej
výskyt v poslednom čase neúmerne rastie.
takze urcite to neprehanat, raz za cas je to ok, ale netreba ho navstevovat prilis casto..

suedenim

Nieje to nijak extra skodlive ak to neprehanate.. Ja chodim do solarka pred letom vzdy tak 5-7x dohromady (kazde 3-dni) po 10 minut. Potom vyzeram tak pekne zdravo opalena. Ja si mozem nazaciatok dopriat kludne 10 minut a potom by som mohla aj viac, lebo som tmavy typ,ale viac ako 10 min uz nechcem,nieje to moc zdrave. Kedze ste "biele typy" tak by som vam odporucila prvych 2-3x ist len na 5 minut a potom aj na desat, viac minut asi nie. Radsej pomaly a zdravsie podla mna. Aj tak tie uplne cierne solarkove baby vyzeraju hrozne neprirodzene a dost nechutne podla mna,treba odhadnut peknu zdravu farbu. Nechodit do solarka po cely rok!Inak je to velmi skodlive. Predcasne starnutie pokozky, rakovina...Ak mate nejake podozrive znamienka tak prelepit radsej..to je asi vsetko:)