Ako sa donutit ucit sa?

kilerko007

ja mam proble sa postaviť s postele a icť od počitača preč nema sa čo učiť necapem čo ja ked sa naučim tak nejdem odpovedať mam problem koktanim a nestesa mi lebo ked neskuša tak načo moj oco vravi ked steš hrať fudbal musiš sa učiť ja bi som stel isť do trnavy

majllo

Ja mám 5 dní do matury, proste ráno vstanem zoberiem papiere do rúk a makám do večera. Večer padnem mŕtvy do postele a už to len treba vydržať. Najdôležitejšie je MAŤ už vypracované materiáli z ktorých sa budeš učiť. Ja keď som nemal nič vypracované tak som na to z vysoka *** a teraz pohodka. Hlavne sa motivuj, akokolvek aj keby to bola kravina. Vela šťastia.

aljakn

ja sa ucim preto, aby som nevypadala pred komisiou ako debil a povedala nieco. takze je to pre vlastny dobry pocit, aby som nepohorela.

mjlr

Nikto nic? Ja mam zajtra skusku, a ani tam nejdem. Cely tyzden som sa zas nedonutil ucit, nemam ani sajnu o ucive :-(

mjlr

Ach, akoby som o mne cital. Tiez som sa na zakladke nic neucil, mal som same 1, na strednej to vsak uz neslo az tak dobre, z predmetov ktore sa nedali zvladnut nejakym vseobecnym rozhladom a zaimprovizovat som prechadzal na 4, no a teraz na vyske je to uplny konec.
Prechadzam len tak nejak z "milosti", nejako to vzdy ukecam a naslubujem a daju mi nakonec Ecko. Improvizovat a vyuzivat vseobecne vedomosti sa totiz na vsetkych predmetoch neda, aj ked som si skolu vybral taku aby mi bola blizka, no na predmetoch kde sa to da mam aj lepsie hodnotenia, niekedy aj Acka. Samozrejme z tych tazsich vzdy poprenasam vsetko co sa da, na prednasky nechodim, poznamky nemam atd., vzdy mi pred skuskami daju spoluziaci, ale vacsinou ich ani raz neprecitam cele, len prvych par stran, zapamatam si nejake hlavne pojmy a na skuske potom uprosim na Ecko... Hrozne ma to totiz nebavi, nezaujima, pridu mi to uplne zbytocne vedomosti a ja to proste ani nechcem vediet... Teraz mam vsak problem s jednou skuskou ze kvoli nej musim ist buduci rok do medzirocnika, ale to kaslem, viac ma stvu prenesene skusky ktore mam teraz z minuleho roka, lebo tie ked neurobim tak vyletim. Ale nedokazem tie somariny ani citat, je to smiesne ze som mal na to rok, a vlastne som tie poznamky ani raz nevidel dalej jak do stvrtiny... to nejde ani citat proste, ked si citam nejaku vec co ma zaujima tak zhltnem celu knihu na posedenie, aj si veci pamatam. Ale toto ucivo, je uplne "mimozemstina" to priam vysava energiu, a nejde to ani citat s porozumenim. Pritom su to len humanitne "dristy" a poucky, rozdelenia, a nazory storocnych filozofov - ale cudovali by ste sa, taketo texty sa ucia este tazsie jak nejaka matematika alebo technika... precitam si to a vlastne ani neviem co to je, lebo to nema ziadnu informacnu hodnotu. Teda aspon pre mna nie, len take prazdne slova na 30 stran. Ale profak to chce odslova doslova, a to sa ja nikdy nenaucim. To akoby som sa telefonny zoznam mal naucit. Takze zrejme koncim.... aj ked ma to mrzi, a na buducnost a zamestnanie radsej nemyslim, lebo by som sa len zbytocne stresoval...

Monika144

musite si dat nejaku motivaciu - napridlad budem sa učiť aby som si našla dobré zamestnanie a potom dobre zarábala - taku motivaciu mam ja. Dejepis a podobne predmety sa učím tak, že si ten dej v hlave predstavím. Naozaj to pomáha. Ja sa učím rada. Ak sa naučíte učiť, bude to pre vás naozaj zábava. Učte sa zo dňa na deň, aby ste potom toho nemali veľa. Pri počítaní matematiky jedzte orechy. Pomáha to rozmýšľať.

Monika144

musite si dat nejaku motivaciu - napridlad budem sa učiť aby som si našla dobré zamestnanie a potom dobre zarábala - taku motivaciu mam ja. Dejepis a podobne predmety sa učím tak, že si ten dej v hlave predstavím. Naozaj to pomáha. Ja sa učím rada. Ak sa naučíte učiť, bude to pre vás naozaj zábava. Učte sa zo dňa na deň, aby ste potom toho nemali veľa. Pri počítaní matematiky jedzte orechy. Pomáha to rozmýšľať.

maruska1234

potrebujem poradiť. moja sestre trpí asi nejakou psychickou poruchou. Neviem ako jej poradiť :(. Má problém s učením, nevie sa vôbec sústrediť aj keď nemá okolo seba žiadne rušivé elementy. Každý deň počas skúškového vyplakáva, že nič nevie a podobne skúšky vždy odkladá na posledné termíny. Tento problém začal asi až 2 semester na výške. čo to mohlo sposobiť? poradte prosím

sadzina

Ja sa nedokážem učiť tiež, nikdy som sa nedokázala :D a tento rok na mňa prišiel taký stav že vôbec a tak som si dala záväzok že sa proste musím lebo chcem mať dobrú budúcnosť, každý den sa hodinu večer prinútim učiť aj ked nemám žiadnu písomku :) skús to budeš stále v predstihu a nič ti neunikne ;)