Kramy a kryty bazen

Príspevok v téme: Kramy a kryty bazen
levandulka

chystam sa na kryty bazen dnes, ale problem je v tom, ze uz 3. den mam kramy. pocula som, ze je to dost nehygienicke, ked mam ist s kramamy do bazena (teda ak pouzijem tampon, ze je to v poriadku). ale ja tampon pouzit nechcem, chcela som len klasicku vlozku. tampony som pouzivala, ale nezvykla som si na nich a preto ich nechcem. skusala som ich niekolko krat. hrozi to, ze vlozka namokne alebo co? existuje nejaky iny sposob, ako tuto situaciu (kramy a bazen) vyriesit? len mi nepiste, ze dnes nemam ist do bazena. potrebujem nieco ine. existuje nejaky pripravok z lekarne alebo daco ine? samozrejme, ak je nejaky pripravok, tak ktory dostanem bez predpisu.

Bubliii

vsevedka, asi nie si až tak vševediaca, lebo tu šíriš bludy.. kalíšok stojí asi tak 10-20e (sú aj rôzne zľavy v lekárni, na nete a pod.), ostatne slovo "drahé" je veľmi subjektívny pojem, ke´d si uvážiš, že kalíšok má trvácnosť 10 rokov. TSS pri ňom nehrozí, lebo je to lekársky silikón, nereaguje ani so sliznicou, ani s krvou.. pokial ho umyjes cistou vodou a ruky tiez, pripadne s mydlom, nemas si tam ako zaviest infekciu.. jediné, s čím s tebou čiastočne súhlasím, je to vymieňanie na verejných priestranstvách. Vo vyspelých krajinách majú v kabínke aj umývadlo a tam takéto veci nemusíš riešiť..
aby to nepôsobilo ako reklama, kalíšok nepoužívam, ale treba uvádzať správne fakty a nie domnienky. sú tisíce žien, čo ho používajú a sú spokojné.
Na plaváreň počas krámov nechodím. Je to nehygienické a netolerantné voči iným ľudom. Ani tampón nie je ideálny, lebo nasiakne cez šnúrku. existuje x športov, ktoré sa dajú robiť aj cez krámy, tak to treba prestriedať..

vsevedka

Levandulka sa už asi vykúpala, keď túto tému založila vlani v júli(to mohla aj do potoka,tuším bol júl teplý, nemusela ani na krytú plaváreň.)

Ja len ešte k tým menštruačným pohárikom napíšem: sú neprimerane drahé cca 30-35E, za kúsok silikónového kalíška.Sú spojené s rizikom toxického šoku, rovnako ako tampóny, tu i snáď väčšieho-zachytáva sa väčšie množstvo menštruačnej krvi.Riziko zavedenia infekcie-pohárik sa musí pri výmene umyť a opäť zaviesť a tiež estetické hľadisko, či ako to mám nazvať-predstavte si, že si plný pohárik vyberiete na toalete v škole, v práci, či hypermarkete a pôjdete si ho do spoločných priestorov k umývadlám umyť a potom znova s ním poputujete na WC si ho opätovne zaviesť.

pepa5421

jaj moja to akoze ani nechod do vody ked mas kramy .....a to este mas v pohode ak mas slabe ale ja som dostala iba nedavno a nieco hrozne more....a pocula si nieco take akoze ze tampon ajj ved si ho daj sa ho neboj nic sa ti nmestane ale ak mas silne adsej s tym pockaj lebo bi ti mohol vyplavat a nevem ako by to bolo pre ostatnych mno a co sa tyka mna ja soom este tampon nepouzila takze poradit ti nevem

Xena

levandula ,,,,mala by si myslieť aj na ostatných v bazene, ked sa chceš trepať do bazena ked maš kramy ,ako k tomu prídu aby sa kupali v tej špinavej vode čo tam ostane po tebe

slavka567

Ja to robím asi tak, že keď mám menzés, zvolím si iný šport, ako napr. beh, sem-tam cvičím a prechádzku.

agina

levandulka radsej to preckaj a bez na plavaren, az ti skoncia.Lebo ked mas menzes, si nachylnejsia na kadejake infekcie a v krytom bazene je ich az-az.

levandulka

ano hovori mi nieco menstruacny poharik. zachytila som to v reklame tu na www.zdravie.sk Ale zachytila som aj vyjadrenie lekarky-gynekologicky v jednom casopise (casopis Zdravie), kde sa jedna pacientka pytala, ci je vhodne pouzivat menstruacny poharik. a lekarka povedala, ze aj ona zachytila tu reklamu, ale ze medzi nimi (akoze gynekologmi na slovensku) sa o menstruacnom pohariku este nediskutovalo, takze ona odporuca pouzivat vlozky a tampony. a kedze mne tampony vobec nevyhovuju, tak radsej pouzijem tie vlozky a na bazen pojdem neskor. nechcem dostat infekciu.