Zubarka podvodnicka????!!!!

Príspevok v téme: Zubarka podvodnicka????!!!!
maybe

Ahojte. Mam pocit ze ma minuly rok podviedla zubarka. V roku 2006 som bola na preventivke v niekedy v maji. V 2007 som isla v auguste s tym,ze mi musi uznat,lebo som bola rok predtym. Ona mi vsak zahlasila ze som nestihla do maja,tak si vsetko hradim a hotovo. Nasla mi asi 4 kazy, pricom som bola cca 5 mesiacov na ustej hygiene a nemala som nic. Pochybujem ze za par mesiacov sa tak pokazia zuby. teraz v 2008 som nestihla do augusta a bojim sa kolko ma navsteva bude asi tak stat. Ale na moje prekvapenie vsade citam,ze preventivku treba stihnut za klanedarny rok,tak ja uz neviem..Oklamala ma zubarka???dakujem...

kana06

cauko neviete niekto ako sa vola taka naplast na nos nosia to napr. hokejisti alebo pod. a ma to sluzit na ulahcenie dychania zrejme je to niecim napustene a postupne to posobi na nosove sliznice v cesku a madarsku je to volnopredajne ale u nas o tom nepoculi este v ziadnej lekarni ja som to uz raz mal perfektne sa cez to dycha hlavne v noci ma nebudil zapchaty nos lenze mal som len jeden kus z balenia a kedze som z toho nemal obal tak nemam ani potuchy ako sa to moze volat a ci sa to vobec da u nas niekde zohnat vopred dakujem aj za najmensiu info.papa

aduliena

No takže ja idem teraz v piatok na preventívnu prehliadku. Minulý rok som bola v októbri, teraz idem v septembri a pýtala som sa sestričky, či to nevadí, či nemám ísť až v októbri. Takže prehliadku treba stihnúť v danom kalendárnom roku.

maybe

kalendarny rok je od januara do decembra a aj ked je to 12 mesiacov co mas pravdu,ale stale len od januara do decembra.

weraaa

Kalendárny rok je 12 mesiacov - takže tvoja zubárka má pravdu, takto by konal každý lekár (pokiaľ s ním nie si tak zadobre, že ti preventívku napíše, aj keď si na nej nebola). A čo sa týka tých kazov....ja som nedávno prestupovala od jednej zubárky k druhej, rozdiel medzi kontrolami bol 3 mesiace a moja nová zubárka mi našla 3 kazy. Takže je to možné. A mimochodom, ak sa ti niečo nepáči, prečo od nej neodídeš? Je povinnosťou každého pacienta strážiť si zdravie a chodiť na prehliadky, to, že si si musela prehliadku hradiť, ti malo byť poučením. Ale zdá sa, že je ľahšie hľadať chybu v zubárke ako v tebe samotnej.

gigina

je viac nez iste, ze ta zubarka oklamala. robia to bezne, pacientovi povedia, ze si musia vsetko hradit a pritom si to oni vyinkasuju este aj od poistovne. urob nasledovne: zavolaj do tvojej poistovne a informuj sa na to, ci mas narok na uhradu alebo ma pravdu lekarka. aj im hned povedz meno lekarky, aby si na nu davali pozor. budu radi, neboj.

aha :)

DO KONCA KALENDARNEHO ROKA !!! preto ich vela ludi nepostiha, lebo sa chcu objednat v polovici decembra!!!Najdi na webe svoju zdravotnu poistovnu a spytaj sa priamo tam. Oni su ti, co preplacaju-tak oni musia vediet

ifka

MAYBE: opytala som sa zubara-brata.stihat staci kalendarny rok.nie 12 mesiacov od poslednej prehliadky.cize tvoja zubarka je....!

joni_

teda neviem, ale u mojej zubarky ma prave na PP nezoberie skor ako za rok, ak som mala PP v juli 2007, nemozem ist skor ako v juli 2008, ale vobec nevadi ked som bola az v auguste alebo septembri 2008. Ide o to, ze v 2008 mam PP a vsetko je ok.

pipinka

Moja zubarka mi bez problemov opravi zuby pocas CELEHO NASLEDUJUCEHO ROKA po preventivnej prehliadke. napriklad bola som na preventivke vo februari 2006 a pocas celeho roka 2007 mi opravovala zuby bez problemov na poistovnu, nie za moje prachy.

hmhm

Áno musí sa stihnúť do konca kalendárneho roka a práve tie 4 mesiace sú problém, kvôli ktorému sa má novelizovať tento hlúpy zákon. Totiž sa stáva že ak si niekto dá opraviť kazy v septembri až decembri, práve kvôli odstupu 4 mesiacov (Apollo udáva až 6 mes) ľudia nestihnú PP do konca roka a preto si musia v budúcom roku za ošetrenie platiť sami. Ale u teba problém nevidím, takže asi to bude na zubárke.