Kamarát nespí, mám oňho strach.

Príspevok v téme: Kamarát nespí, mám oňho strach.
anežka34688386

Môj kamarát má 14 a takmer nespáva. dnes napríklad nespal vôbec, normálne spí asi 3-4hodiny. On je múdry a tak nechápem prečo si nevie vydedukovať aký je spánok dôležitý!!!!! ked mu to poviem, ze bude lutovat ze nespával, ze bude chorý a on to vie, povie - čo už. nechápem to, ako mu mám dať najavo tak aby to bral vážne aký je spánok dôležitý a čo všetko sa mu môze stat ak spať nebude????? aj ked to vsetko uz dávno vie.

alisha987

no skus sa s kamosom porozprávat, vazne o jeho probleme a vazne mu vyjadrit svoj nesuhlas k tomu ze si nici zdravie, ale rozhodnutie, ci si to vezme k srdcu je len na ňom.

anežka34688386

PROTI NESPAVOSTI AKO TAKEJ POMáHA KED ZJETE BANáN A JABLKO...... a trochu jogy...ale tu ide o to ze kamos by aj spal ale on nechce!!!!! preto musí samozrejme stihnut milion veci.......ako mu mám teda pomoct aby o pol roka neskoncil niekde na psychiatrii alebo tak????

lencok1

moje problemy zacali nespavostou, 2 roky na gympli som tym trpela, nasledne bolesti hlavy, chrbtice...a kolotoc vystreni a potom sa pekne rozvinula depresia...so spankom nie su zarty...kto nemoze spat, ma zjavny problem s hormonom serotoninom...a ked niekto nespi ze sa mi nechce a radsej tuka do pc a hra hry, koleduje si o fasa problem...spanok je nesmierne dolezity pre cloveka...
porozpravaj sa s nim, alebo mu daj precitat tieto prispevky...

liluska01

ja mam zas podobny problem..trpim nespavostou..aj ked si idem vecer skvor lahnut aj tak nezaspim..ked tak az nad ranom aj to len nejake 2 hodky a potom stavam do skoly..napr tuto noc som nespala vobec.Bola som s tym aj u doktorky a ta mi dala taky homeopaticky sirup ale ani ten mi nezabera ani ziadne caje..

tak to je

tiez sa pytam, ci si si ista, ze nespava. kazde telo si po urcitom intervale nespania vyzaduje spanok. ak by nespaval cez noc vobec - vsimli by ste si to na nom, mal by nutkanie spat pocas hodin, bol by malatny, kruhy pod ocami a ine problemy.
je mozne, ze malo spi cez noc, lebo spava po skole, poobede. o takom spanku asi nehovori, ale je to jedna z moznosti.
ak ale naozaj nespava, tak je to jeho osobny problem. ty si urobila mudru vec, ze si mu vysvetlila co obnasa nespavost a je uz len na nom ci si to vezme k srdcu alebo si nadalej bude svoje telo nicit. ak chces este nieco pre neho urobit, najdi tu na nete clanky s temou /nedostatok spanku sposbuje/ a daj mu to precitat. ty sama uz pre neho viac urobit nemozes. posnazit by sa mal jeho otec, ale ked opisujes aka je situacia, tak tomu velke nadeje nedavam.