pomoc moc prosim

Príspevok v téme: pomoc moc prosim
loura

ahojcek...ja wiem ze sa opakujem a viem ze dievcat s podobnym problemom je milion , ale ja uz som fact zufala... cez letne prazdniny som chudla ako diva a schudla som 15kg...teraz meriam 160cm a vazim 40kg ja wiem ze je to malo , ale paci sa mi ako vyzeram a nechcem pribrat spät...a to je prave ta dilema...strasne chcem znova zacat jest , ale bojim sa ze priberem , rozmyslala som nad tym ze by som ete 3kg shudla a potom by som sa uz az tak nemusela bat ze priberem ...ale nwm ci je to spravne...prosim poradte mi

nikus

Ahojte,Loura, to je dosť typické pre 3p, že keď schudneš zapáči sa ti to a láka ťa ešte v tom pokračovať, to ale nerob!! Aj ja som si ,,stanovila,,limit, do ktorého môžem jesť ako bežní ľudia, to budem mať akože istotu, že som chudá a nemusím postavu riešiť. To je ale blbá istota taký limit. Určite nechudni! Myslím, že najťažšie bude pre teba prestať práve s takým sledovaním váhy a svojej postavy. Zober si aj reálne fakty- 40kg je hrooozne málo, a určite budeš neskôr po čase vyzerať nielen hrozne chudo,bledo, ale aj vyschnuto ako slivka, tých 15kg dole sa odrazí aj na pokožke. Navyše ide zima a budeš ako cencúľ. Odfoť sa, a pozri sa ako na cudziu osobu a zistíš, že v zrkadle sa nevidíš reálne a že si 100% vyzerala na predošlých fotkách, keď si mala viac.Čo sa týka stravy žiadny extrém nie je vhodný pre nikoho, nejedla by som len čisto vegetariánsku stravu, ak budeš jesť pestrú stravu nebudeš potrebovať žiadne doplnky výživy, tie nie sú náhradou stravy! Ak si jedlo rozložíš na 5-6 porcií telo si nebude nič zbytočne ukladať do zásoby, to ti udrží stabilnú váhu. Ale nečakaj!, že telu a zdraviu bude stačiť 40kg, to nebude správne fungovať. Je to ale na tebe, čím skôr s tým sledovaním sa skončíš, tým skôr sa toho zbavíš.

marv

jednoducho jedz zdravo a nevšímaj si to. 3x za deň, čokoľvek. Veľa pi. Skús vegetariánsku stravu (nezabúdaj vitamín B12 a K :)) ). Stres v škole a podobne, tipujem že takto priberieš max 5kg za 10rokov :))

Nevšímaj si tieto výkriky ako sa z teba stane anorektička.. Ja sám tak jem ovocie a zeleninu, nejem skoro žiadne burgre (ok ok, bageta raz za mesiac) a moja váha je konštantná :)

hgbfbfbb

40kg na 160kg je velmi málo. Určite už nemáš ani menzes a o chvíľu to bude takto pokracivat: budú ti padať vlasy, budú ťa bolieť zuby, bude ti zle, nebudes moct spávat a ani sa sustredit a vies co sa stane potom??? akoncis na psychiatrickom oddelení a budes tam pod dohladom lekárov priberat...alebo v tom horsom pripade zomries. A ty urcite chces zit. Hovoris ze chces este schudnut na 37kg, takéto anorekticky umierajú. A ty to urcite nechces! Ved jest je prirodzené, musís jest, ked clovek neje najviac 3-4dni v kuse, umrie. Nechcem ta strasit, ale anorexia je svina!!!! Viem ze sa ti to zdá ze ty anorexiu namás ale máš!!! Aj ja som tym presla nastastie zijem. Napriek tomu ze som sa dostala pri 173cm na 38,5kg, potom som siahla po sebaposkodzovani a nakoniec po samovrazde. Ty to urcite nechces! Vyhladaj pomoic, vobec to neni trápne, obvodnej lekárky si pýtaj listok pre psychologicku, hádam nájdes nejakú dobrú. Budem ti drzat palce, ale prosím, hlavne pre seba jedz. Dufam ze neni neskoro.........dzrím weeelke palce!!!!

alllaa

ked som ja mala 40kil a tiez mam 160cm stale som si hovorila ze este 3kila a staci..ty ked teraz schudnes zapaci sa ti to a budes v tom pokracovat ako ja..ja mam 37kil ..myslis ze ti na to nikto nepride aka si chuda?chces behat po doktoroch ci nemas poruchu ?nechci..jedz normalne :)

mascarpone

ahojte,
uz skoro rok si vravim, ze som vyliecena z ppp- anorexie. aspon co sa tyka stravovania. za ten rok som normalne jedla, uzivala som si to, bola som stastna studentka, s priatelom a kopec kamaratmi.
v poslednom case- obdobie, kedy som sa zacinala obavat tazkych skusok, ktore ma v skole cakaju, kedy nas vztah s priatelom prestal byt taky intenzivny(skola, praca)a mala som odrazu menej penazi, som zacala menej jest. skoro vobec, v presvedceni, ze usetrim, cez vikend si doma vypytam peniaze a bude dobre.
dva tyzdne som hladovala, bola som stale rozlietana po skole, praci, zurovackach a nic si nevsimala. cez vikend som bola opat doma, za maskou stastia som sa vyhladovane prezrala a po dvoch rokoch, odkedy som to urobila naposledy, vsetko vygrcala. chcela som mat pokoj a konecny unik, na ktory som bola predtym taka zvyknuta. bolo mi zle, stale mi je zle, nevladzem, zacinam robit s jedlom problemy, viem to a bojim sa toho.
nemam nikoho, komu by som sa s tym zdoverila. a ani nechcem. pretoze ludia sa dlhe roky motali okolo mna v srackach a zachranovali ma a nechcem to. chcem, aby sa nic nedialo a poznali ma taku aku som teraz. malo ludi z tejto doby ma poznalo, ked som mala ppp a nechcem ich do toho tahat. mam priatela, ktoreho lubim, je mi vo vsetkom oporou, je uzasny, ale toto mu povedat nemozem, aj ked vie o mojej minulosti, pretoze..by ho to zronilo a aj mna. a nechcem vytahovat stare hriechy.
bojim sa, aby som neskoncila tak, ako predtym, ale na druhej strane tuzim mat svoj vlastny svet.
poradte mi prosim, ja som trochu zufala.

leerka

no podla mna by si mala zhodit este minimalne 7 kg, a pytas sa preco? lebo je to vaha ohrozujuca zivot .......... ty asi nie si uuplne normalna, tieto prispevky by mali zatrhnut..... ved si nicis zdravie, vies ako sa budes trapit o par rokov? ziadne vitaminy, sama choroba, dodrbany cely imunitny system, sorry za vyraz, ale inak nemozem..... hrabe vaaaaaaaam????????????

pusate

máš strášnú podváhu tie 3 kilá dolu by ťa úplne zničili,už aj teraz sa ti pomaly tou podvýživou ničí zdravie,aj ked to zatial ešte necítiš,ale ak nezačneš jesť a nepribereš tak zdravotné ťažkosti na seba nenechajú dlho čakať a ostaneš neplodná,alebo ťa zavrú na psychinu a pribereš tam tak či tak, ver že ak si to vaši všimnú určite ťa donútia...tak račej začni sama od seba a nerob sebe aj blízkym zbytočné starosti a trápenia pre takú hovadinu ako je ,,chudosť,, nestojí to zato

joni_

skus jest casto a male porcie, zdrave veci ovocie a zeleninu, nech mas vitaminy, a cvic ak si chces udrzat postavu. Nejedenim sa akurat znicis, treba jest normalne zdravo a pohyb. Sak nemusis jest mastne, cokoladky a podobne veci.

jajka001

toto je najlepsia cesta k anorexii. zacni jest normalne...ale vidim ze vacsina ludi ani netusi co je to jest normalne, aj ked vsade su informacie. kolko vlastne merias? vies ked si budes stale odopierat nejake jedlo, tak sa potom nanho vrhnes, a zjes vela, potom to budes chciet vyvraciat, a stale dokola. ved mozes jest vsetko, ale s mierou.